Къде в Бургас? Тема 63

• 36 157
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Има и кулинарни курсове, ако това ви привлича като идея. Тематични са и са по групи от 15 човека.

Благодаря, къде ги провеждат?

# 226
Има всякакви, но повечето стават за начинаещи, стига да са свикнали с ходене пеша, върви се по 2-3-4 часа, понякога само по равни пътища, понякога с леки изкачвания, но има много почивки, те за всеки поход обявяват колко км се ходи и каква е трудността, доста хора водят и деца, аз съм ходила на 5-6 и може би само 1-2 бяха по-натоварващи, имат организиран транспорт с автобус, а може и сам да отидеш с кола до началната точка, ако някой реши да пробва, да ми пише, сега е студено, на като се постопли, смятам да се включвам
Значи аз смятам да се пробвам. Имайте ме предвид. Ще ги следя и на кратък преход ще пробвам за начинаещи.

Моля да споделите когато отидете или някой със скорошни впечатления.
Ние сме ходили преди около година някъде, но останах със смесени чувства. Като идея ми харесва , но има някои неща които като че ли ни спират да ходим с тях.

# 227
Има всякакви, но повечето стават за начинаещи, стига да са свикнали с ходене пеша, върви се по 2-3-4 часа, понякога само по равни пътища, понякога с леки изкачвания, но има много почивки, те за всеки поход обявяват колко км се ходи и каква е трудността, доста хора водят и деца, аз съм ходила на 5-6 и може би само 1-2 бяха по-натоварващи, имат организиран транспорт с автобус, а може и сам да отидеш с кола до началната точка, ако някой реши да пробва, да ми пише, сега е студено, на като се постопли, смятам да се включвам
Значи аз смятам да се пробвам. Имайте ме предвид. Ще ги следя и на кратък преход ще пробвам за начинаещи.

Ние сме ходили преди около година някъде, но останах със смесени чувства. Като идея ми харесва , но има някои неща които като че ли ни спират да ходим с тях.
Кое ви спира, ако може да споделите? Може и на лично да не спамим темата?

# 228
  • Бургас
И на мен ми е интересно, може и в темата да споделите.

# 229
Има и кулинарни курсове, ако това ви привлича като идея. Тематични са и са по групи от 15 човека.

Благодаря, къде ги провеждат?
Това е фейсбук страницата им. Не съм ходила, но имам интерес за детските кулинарни курсове:
https://www.facebook.com/share/17S4d5kWcy/?mibextid=wwXIfr

# 230
На мен са ми разказвали, че всякакви хора ходят. Включително подпийнали, а може и нещо друго да са взели, моми на токчета, които едва не се пребили при някакво изкачване. Разбира се това може да е било единичен случай.

# 231
  • Бургас
Подпийнали и моми на токчета не съм видяла, на един поход ме втрещи една дама с дантелена блузка и тежък грим, явно й беше за пръв път… преобладаващо са 50-60 + годишни, ако очаквате млади компании-по-скоро не, на мен ми е малко тягостно пътуването, събирането…на пролетните походи в хубаво време има 150-200 човека, малко като в стадо става, постоянно се правят почивки, да се събират и изчакват, няма ясна програма колко време се върви, след колко има почивка, на обяд се прави обедна почивка, която понякога е над час и половина, изяждам си сандвича за 5 мин и трябва да седя и чакам, докато основните планинари вадят тонколони и почват да тропат хора, походът е от 8 до 18-19ч но някой път вървенето е само 1-2-3 часа, общо взето трябва да се опита дали му харесва на човек, аз пробвах с две дружки, едната каза, че не е нейното и не иска повече, другата й хареса и иска пак

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 12:06 от bur02

# 232
  • Бургас
Точно същите впечатления ми сподели позната. Много мотаете, малко ходене.
И това с танците и тонколоните не е моето. Смятах да ги пробвам, но се отказах.

# 233
Вие съвсем ме отказахте... И аз искам да направя разходка, но си представях група 20 души и два часа разходка...То и детето и кучето мислех да взимам, а то малка сватба... Няма да издържим

# 234
  • Бургас
Кучето и аз исках, обаче трябвало да е на повод, ако някой от групата се страхувал.
Ей ся в гората ще му сложа повод.
По-добре да се разхождаме сами.

# 235
Момичета, можете ли да ми препоръчате частна ученическа занималня? И лятна ме интересува, но засега ученическа. Разглеждам, че има доста, ама като не знам какво представляват всъщност ...

# 236
  • Бургас
Кучето и аз исках, обаче трябвало да е на повод, ако някой от групата се страхувал.
почти на всеки поход е имало някой с куче, което си тича свободно, всички му се радват, предполагам от размера зависи дали някой ще се страхува…  иначе за моткането много зависи и от похода, някои са доста стегнати, веднъж ходих в леко дъждовен ден и бяхме само двайсетина човека, аз подбирам само походи с 10-15 км маршрути, за по-кратките не си заслужава пътуването, това с тонколоните и хорцата го преживявам, ако е кратко, между другото има и други организатори на подобни походи, но не съм ги изпробвала, но принципно са им еднакви стратегиите

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 19:09 от bur02

# 237
Моето куче е малко и ще се измори, имам чанта да го нося. Детето също 10 км няма да издържи, освен аз сама да се пусна на някой такъв преход. Навремето ползвахме водачи от Малко Търново- преди 5-6 години и те правят преходи, групите бяха до 20 души. Обаче са много дълги преходите и няма да издържа 15-20 км.

# 238
  • Бургас
Малко дете и куче в чанта не бих завела на такъв поход, това са повече от осем часа и даже и на мен към края вече ми е много тегаво и изморено, а аз ходя много пеша по принцип, ако решите да пробвате сама- на сайта им има календар с походите за всеки месец, има и кратки маршрути по 6-7 км, което е около два часа ходене, наистина е специфично изживяването и не на всеки харесва, трябва да се пробва

# 239

Кое ви спира, ако може да споделите? Може и на лично да не спамим темата?

Накратко за мен това не е ходене, а направо притичване.
Сега надълго: За уточнение ние бяхме на дълъг поход 12 км Мишкова нива- Бастет-връх Голямо Градище., ниска трудност. Няколко семейства и с деца, някои със собствен превоз, някои с техния транспорт. Въобще не се и видяхме по време на похода, няма как да забавиш или да изчакаш тълпата ще те отнесе. И да ти се развърже обувката няма начин да спреш да я завържеш. Кратки почивки само на отделните обекти и една по- дълга за обяд. По пътя ако срещнем животно или видим нещо интересно бегъл поглед и бягаш да настигаш.
Да говориш с някой абсурд, ще издъхнеш.
Кучета си има и пуснати, никой не се дразни.
На нас не ни хареса  това че не можеш да се насладиш на природата, да се огледаш да се полюбуваш. Незнам може би на по-кратките маршрути има такава възможност.

Общи условия

Активация на акаунт