Къде в Бургас? Тема 63

• 36 132
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
А какви са ти интересите? Защото така много абстрактно звучи.
Представям си нещо от рода на Зелена Странджа, където правят походи сред природата. Харесва ми идеята група хора да правят нещо заедно. Проблемът е, че техните походи са много дълги и за напреднали, а аз 15 км не бих издържала. Бих се включила и в клуб по четене на книги с удоволствие, обаче не знам да има такъв. Ако има и някакви психологически семинари и групи, примерно с техники за релаксация и обсъждане.
По принцип неща от рода зумба, където всеки си скача индивидуално ги изключвам. По-скоро някъде, където правите нещо заедно.
Може би ако няма друго подходящо ще пробвам народни танци.
Общо взето от много време за първи път имам време за себе си. Досега не можех, заради детето, че беше малко, но вече мога и нямам идея какво да правя с това ново свободно време.

# 211
  • Бургас
Фотография?
Има групи, където ходят на разни места и снимат и после си обсъждат снимките.

# 212
Фотография?
Има групи, където ходят на разни места и снимат и после си обсъждат снимките.
Това е много добра идея. Ще се поинтересувам, мерси.

# 213
prolet_inchen Аз също търся и се интересувам от подобни групи. От известно време следя Зелена странджа, но не съм се включвала до сега. Замислям се да пробвам доброволец някъде...към някоя фондация/организация. Но все още проучвам.

# 214
prolet_inchen Аз също търся и се интересувам от подобни групи. От известно време следя Зелена странджа, но не съм се включвала до сега. Замислям се да пробвам доброволец някъде...към някоя фондация/организация. Но все още проучвам.
И аз мислех доброволец, но и аз не съм гледала къде има възможности. Надявах се някой ако е попаднал на нещо конкретно, защото така принципно ми хрумват, обаче дали ги има в Бургас вече... Повечето не ги намирам...

# 215
  • Бургас
БЧК винаги са набирали доброволци...Други разни НПО - та, трябва да се звъни, да се пита. Но не знам доколко отговарят на идеята да се намира подходяща социална среда и нови контакти, в смисъл - може пак да са индивидуални задачи.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 17:24 от rosi81

# 216
Другото е, че поне при мен е много интензивно ежедневието и стресово. Идеята на това хоби е все пак да разсее и освободи от стреса, някакво приятно преживяване. Не знам доброволец до колко се припокрива с това като идея. Но и това ще проверя.

# 217
За доброволеца е вярно това, просто го споделих като идея,която обмислям. Иначе попаднах в сайта на общината на списък с читалищата в града и дейностите, които организират - повечето са за деца, но мисля има и за възрастни разни клубове, може да погледнете.

# 218
  • Бургас
prolet_inchen Аз също търся и се интересувам от подобни групи. От известно време следя Зелена странджа, но не съм се включвала до сега
и аз така търсих някакво занимание и ходих няколко похода със Зелена Странджа, хареса ми и пак ще ходя, но не е много социално, много хора са, всеки си ходи сам или с другарче, но за запълване на свободен ден от уикенда е ОК, ако харесваш природа и ходене пеша

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 18:07 от bur02

# 219
Здравейте! Честита Нова Година🎄
Търся ателие за ремонт на чанти / зашиване на дръжката/, моля, ако знаете къде има, да напишете адрес. Благодаря!

# 220
prolet_inchen Аз също търся и се интересувам от подобни групи. От известно време следя Зелена странджа, но не съм се включвала до сега
и аз така търсих някакво занимание и ходих няколко похода със Зелена Странджа, хареса ми и пак ще ходя, но не е много социално, много хора са, всеки си ходи сам или с другарче, но за запълване на свободен ден от уикенда е ОК, ако харесваш природа и ходене пеша
За начинаещи стават ли маршрутите?

# 221
  • Бургас
Има всякакви, но повечето стават за начинаещи, стига да са свикнали с ходене пеша, върви се по 2-3-4 часа, понякога само по равни пътища, понякога с леки изкачвания, но има много почивки, те за всеки поход обявяват колко км се ходи и каква е трудността, доста хора водят и деца, аз съм ходила на 5-6 и може би само 1-2 бяха по-натоварващи, имат организиран транспорт с автобус, а може и сам да отидеш с кола до началната точка, ако някой реши да пробва, да ми пише, сега е студено, на като се постопли, смятам да се включвам

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 18:33 от bur02

# 222
Има всякакви, но повечето стават за начинаещи, стига да са свикнали с ходене пеша, върви се по 2-3-4 часа, понякога само по равни пътища, понякога с леки изкачвания, но има много почивки, те за всеки поход обявяват колко км се ходи и каква е трудността, доста хора водят и деца, аз съм ходила на 5-6 и може би само 1-2 бяха по-натоварващи, имат организиран транспорт с автобус, а може и сам да отидеш с кола до началната точка, ако някой реши да пробва, да ми пише, сега е студено, на като се постопли, смятам да се включвам
Значи аз смятам да се пробвам. Имайте ме предвид. Ще ги следя и на кратък преход ще пробвам за начинаещи.

# 223
До колкото съм чувала и в приюта за кучета търсят доброволци да ги разхождат. На мен лично ми е по-разтоварващо сама с кучето на някъде да поема, отколкото с група хора.

# 224
Има и кулинарни курсове, ако това ви привлича като идея. Тематични са и са по групи от 15 човека.

Общи условия

Активация на акаунт