Къде в Бургас? Тема 63

• 36 175
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Има всякакви, но повечето стават за начинаещи, стига да са свикнали с ходене пеша, върви се по 2-3-4 часа, понякога само по равни пътища, понякога с леки изкачвания, но има много почивки, те за всеки поход обявяват колко км се ходи и каква е трудността, доста хора водят и деца, аз съм ходила на 5-6 и може би само 1-2 бяха по-натоварващи, имат организиран транспорт с автобус, а може и сам да отидеш с кола до началната точка, ако някой реши да пробва, да ми пише, сега е студено, на като се постопли, смятам да се включвам
Значи аз смятам да се пробвам. Имайте ме предвид. Ще ги следя и на кратък преход ще пробвам за начинаещи.

Моля да споделите когато отидете или някой със скорошни впечатления.
Ние сме ходили преди около година някъде, но останах със смесени чувства. Като идея ми харесва , но има някои неща които като че ли ни спират да ходим с тях.
Кое ви спира, ако може да споделите? Може и на лично да не спамим темата?

Накратко за мен това не е ходене, а направо притичване.
Сега надълго: За уточнение ние бяхме на дълъг поход 12 км Мишкова нива- Бастет-връх Голямо Градище., ниска трудност. Няколко семейства и с деца, някои със собствен превоз, някои с техния транспорт. Въобще не се и видяхме по време на похода, няма как да забавиш или да изчакаш тълпата ще те отнесе. И да ти се развърже обувката няма начин да спреш да я завържеш. Кратки почивки само на отделните обекти и една по- дълга за обяд. По пътя ако срещнем животно или видим нещо интересно бегъл поглед и бягаш да настигаш.
Да говориш с някой абсурд, ще издъхнеш.
Кучета си има и пуснати, никой не се дразни.
На нас не ни хареса  това че не можеш да се насладиш на природата, да се огледаш да се полюбуваш. Незнам може би на по-кратките маршрути има такава възможност.
И аз съм ходила с Зелена Странджа, готини са. Моткането е според колометрите. Подбирайте си. Кучета винаги има, пуснати са, всички им се радват. Да блееш листенца и живоинчета колкото искаш - с мъжа ти.С приятели ще се гледате на маса някъде, на поход ли сте или на сглявка.Ще кажеш , че за пръв път се виждате. На лафче  - на пейката пред вас с клюкарите. Там е друга схемата. И аз се наслаждавам на природата, ходейки и спазвайки темпото на групата. То на някой насладата му може да 5 часа, него ли ще чакат всички? И  не е дълъг поход 12 км.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 01:13 от bsz

# 241
Ok.Щом казваш. Само че ние редовно ходим самостоятелно на "разходки" и успяваме и да си блеем , и да си говорим и да вървим достатъчно.
Идеята да тръгнем с тях беше че обхващат различни интересни маршрути, места за които ние дори не знаем.
Ще я оставим на бабите зелена странджа и на тропкащите хорце, защото на тях си ги  им харесва и си ходят редовно, а младите отиват по веднъж и не се връщат. Защото не че не искат да ходят, но не така са си го представяли.

# 242
Да, определено не си представям да марширувам под строй. Искам да направим снимки, малкия да разглежда по пътя, кучето да души и въобще да можем да се насладим на преживяването. Да се бутам в тълпа мога и в мола.

# 243
Да, определено не си представям да марширувам под строй. Искам да направим снимки, малкия да разглежда по пътя, кучето да души и въобще да можем да се насладим на преживяването. Да се бутам в тълпа мога и в мола.
И аз имах по едно време желание за тези походи, но като ви чета по-горе, няма да пробвам. То всъщност няма как да се очаква нещо по-различно, при условие че са такива големи групи. Иначе ще започнат да се изчакват на всяка трънка и глогинка.

# 244
Къде има билкова аптека? На ъгъла на Ботева и Сан Стефано вече не работи, нали така?

# 245
  • Бургас
Къде има билкова аптека? На ъгъла на Ботева и Сан Стефано вече не работи, нали така?
На ул. Оборище, срещу новата Била, аптека Кедър.

# 246
  • Бургас
В Славейков на Разделителна има също. Доколкото разбрах те имат и в Меден Рудник и там си ги пакетират билките и може да се поръча смеска от билки по индивидуална рецепта.

# 247
Здравейте, за любителите на разходките сред природата, бих препоръчал Туристическо дружество "Здравец", Бургас. Почти всяка събота или неделя организират дневни походи, винаги с дълъг и къс маршрут. Автобусът им взима и връща хората от няколко спирки в града. Често има съвместни походи с групи от други градове. И са по-малко комерсиални от Зелена странджа, доколкото се плаща само транспорта, около 15 лв. Обявяват походите си всеки четвъртък тук :
https://rum4o.seloto.org/

# 248
Здравейте къде продават Форнети в Бургас?

# 249
На Александовска над общината-с-у Софармаси и Хеликон .

# 250
Здравейте и за много години!
В кои магазини мога да намеря български пижами?

# 251
  • у нас
На Гладстон между Левски и Л. Каравелов, до книжарница Стеди има. На Мара Гидик в магазина зад Безистена също. В складовете за бельо също има, но цените не са по-различни от магазините.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 16:04 от Sinara

# 252
На Гладстон между Левски и Л. Каравелов, до книжарница Стеди има. На Нара Гидик в магазина зад Безистена също. В складовете за бельо също има, но цените не са по-различни от магазините.

Много благодаря! Flowers Hibiscus
В този зад Безистена съм пазарувала преди доста години, чудесно е че работи. Другият ще го търся.

# 253
  • Бургас
В "Калогера" има хубави пижами.
Още имам една отпреди десет години, не е мръднала.

# 254
Здравейте, интересувам се да ли има група на живеещи в комплекс Перла?

Общи условия

Активация на акаунт