Къде в Бургас? Тема 63

• 36 028
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Обикновеният памук често става на топчета, ранфорсът - по-скоро не. Много зависи и от самия памук като качество.
Плюс 1 за Нота Бене, в М. Рудник е много заредена, в Карнобат също. И карти за намаление издават.
Масло купувам от български фермерски, най-често на ул. Самуил в отсечката между Александровска и Хр. Ботев, в месарницата на Гладстон до Сан Стефано и на Шар планина срещу клиника Михайлов.

# 571
  • Бургас
Здравейте, в турските магазини има ли краве масло 🤔 И евентуално къде точно мога да потърся в района на Центъра или Възраждане
Има в турските, да, но не знам в изброените райони къде има такива. Иначе като цена е 24.90 лв/750 гр в този до Била-Изгрев, и на същата цена, но не съм сигурна за грамажа, в този на кръговото на влизане в Бургас.

# 572
  • Бургас
Днес прочетох новина за откриване на Отделение по медицинска онкология и в "Бургасмед".
Предлагали и палиативни грижи за хора с напреднало заболяване.
https://blitz.bg/obshtestvo/burgasmed-razkri-otdelenie-po-medits … l#google_vignette

Скрит текст:
С тези безлимитни химиотерапии онкологиите започнаха да никнат като гъби след дъжд...

# 573
Да , и аз слушай по радиото за новото онко-отделение.

# 574
За лъчетерапия няма предвиден болничен престой. Хората ходят всеки ден на процедури сами. За химиотерапия престоят е три дни. Но болницата си взима парите за грижата за пациента, само дето пациентът не е нейна грижа реално.
За палиативни грижи клиничната пътека е 20 дни. Което е супер голям проблем не заради заплащането, а защото после изписват пациента от болницата и дотам. Няма да го приемат повече.
В някои платени центрове за палиативни грижи в София ми искаха определен пакет документи, по тях уж да преценят дали ще приемат болния. Де факто ми промрънкаха, че били заради здравната каса. Тоест хем смятат да източат здравната каса още първият месец, хем после хич не е сигурно, дали няма да решат да го изпишат. Можело, ама имало друго отделение. Естествено ти си заплащаш пълният престой през месеца на здравната каса,. Да не говорим, че ако се наложи после прием в болница, няма да го вземат. Защото е ползвал полагаемите му се 20 дни.
Егати и безумната тъпота.

# 575
  • Бургас

Да попитам и аз - има ли билкова аптека в Бургас?
Аптека Нота Бене в Меден рудник. Не знам как е в другите им обекти в Славейков и на Краснодар, но в меден рудник има голямо разнообразие.

В аптеката в славейков има доста от техните неща също, но не зная дали е всичко, защото не мога да направя сравнение. Казвали са ми, че в М рудник имат цех и там пакетират билките и могат да направят индивидуална смеска по поръчка на клиента.

# 576
  • Melmak
Здравейте, мили бургазлийки!
Имам въпрос за златарски магазин Голдън Молдън.

Можете ли да ми споделите мнение за магазина ако сте пазарували?
https://goldenmolden.com/personalizirani-bijuta/zlaten-medalyon- … ko-pateshestvie/?

Нямам опит с тях, не съм от Бургас и нямам възможност да отида до там. Но харесах няколко модела, виждам доста красиви и различни неща. Бих поръчала онлайн, но все пак това е злато и не е нещо, с което да се отнеса с лека ръка.

# 577
  • у нас
Здравейте, мили бургазлийки!
Имам въпрос за златарски магазин Голдън Молдън.

Можете ли да ми споделите мнение за магазина ако сте пазарували?
https://goldenmolden.com/personalizirani-bijuta/zlaten-medalyon- … ko-pateshestvie/?

Нямам опит с тях, не съм от Бургас и нямам възможност да отида до там. Но харесах няколко модела, виждам доста красиви и различни неща. Бих поръчала онлайн, но все пак това е злато и не е нещо, с което да се отнеса с лека ръка.
Досега не бях чувала такова име на златарски магазин в града. Но погледнах адреса. Не знаех, че така се казва този магазин. Ако имам път натам тези дни, ще погледна името му. Но ако е това златарско ателие, за което се сещам, то е старо ателие, от над 25 години. Там работи стар златар и нови попълнения има. Използвала съм услугите и съветите му многократно.

# 578
  • Бургас
И аз по мястото се ориентирах за ателието, не по името. Имам един пръстен подарък от там, но е преди 17г. Изработката не ми харесва, носих го за поправка (крачетата, които захващат камъка бяха много несиметрични). Сега не знам какво предлагат, но пък има срок за размисъл и връщане

# 579
  • Melmak
Много ви благодаря!

Има наистина интересни модели, повечето по другите популярни сайтове ги внасят от едно и също място и не харесвам нищо.

А Бургас не го познавам добре и нямам близки, които да живеят там и да ги питам.
Името на магазина е забавно!😁

Благодаря ви за мненията, момичета! 💜

# 580
Аз съм купувала от там обеци.Както са казали ателието е старо.Нямам лоши впечатления.

# 581
И аз съм купувала от този магазин , имам обеци ,нямам оплаквания, и последно синджирче купих 2022 година. Тогава цените им бяха най- ниски .

# 582
Здравейте. Преди време си купувах тебеширена боя от магазинчето на Ем Арт до дюнерите  близо до касата на театъра. Сега вече го няма. Не знам дали съществува другото на Кирил и Методий, но там преди боя не продаваха. Знаете ли дали сега има и мога ли да си купя някъде от другаде в центъра?

# 583
  • Бургас
По-голям магазин на Ем Арт отвориха в Братя Миладинови, в блока където има ДСК, Тандем имаше магазин, ако се сещате. Преди това някакъв магазин за дрехи втора ръка беше въпросното помещение.

П.С. Ето локацията му и това е всъщност преместения магазин от мястото до дюнерите Wink

https://www.emart.bg/magazini/emart-burgas-hobby

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 23:34 от bradata

# 584
По-голям магазин на Ем Арт отвориха в Братя Миладинови, в блока където има ДСК, Тандем имаше магазин, ако се сещате. Преди това някакъв магазин за дрехи втора ръка беше въпросното помещение.

П.С. Ето локацията му и това е всъщност преместения магазин от мястото до дюнерите Wink

https://www.emart.bg/magazini/emart-burgas-hobby

И магазинът от Кирил и Методий. Вече го няма, всичко е в големия магазин.

Общи условия

Активация на акаунт