Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 16 618
  • 369
  •   1
Отговори
# 315
Ние сме добре. Като изключим, че Ема е в някаква много бурна фаза. Направо ми разказва играта. Много е палава, а се е научила и да се тръшка и да хвърля ядно играчки нещо като не й е угодено. Абе виждам зор с нея. Grinning
Другата седмица ще ходим на море и да видим как ще е. Миналата година беше много спокойна на морето и спеше много добре там, но беше по-малка. Сега ми се струва, че няма да мине така спокойно.
Момичета, да ви питам нещо. Поставиха й и последната ваксина и понеже с педиатърката се заговорихме за ваксината за варицела, въобще не стана на въпрос за следващо посещение. На вас след последната ваксина кога ви казаха да отидете на следващ преглед? След морето ще звънна да питам, ама да се ориентирам по вас. Има ли още задължителни посещения?
Ясла според мен ние ще видим през крив макарон. В момента в Овча купел няма нито 1 обявено свободно място и има 11 места за хронично болни и СОП. Тоест не очаквам повече от 5-6-7 места за целия квартал. Едва ли ще изберат точно Ема. Само за едната ясла в момента чакат 45 деца. Не знам какво ще правя. На мен хич не ми се връща на работа, но и работата ми не е много приятна.

# 316
  • София
Боби аз си запазих час за варицела ваксината и му я сложиха този понеделник. Мисля че задължителните са два пъти е годината, ама аз не го водя че няма смисъл да се редим за едни мерки и теглилки, той ходи на частна ясла и посещаваме ЛЛ от време на време та не е като да не се виждаме.

Иначе тръшкането е на макс тук, побърква ни, не спи, не яде, реве се по цял ден... Батко му не беше така и сме в шок... Амааа ще го избутаме тук още една година в тодлърския му период

# 317
И ние се включваме в клуба на тръшкащите се, ревящите, хвърлящите и каквото се сетите.Ако трябва да съм честна направо ми разбива нервната система на моменти , това започна от както направи 1г. и 4м. (В момента е на 1г и 7м) Confused

Надявам се в яслата да не прави така.Опитвам се да й говоря спокойно и да й обяснявам, че така не е хубаво да прави,  но от едното влиза, през другото излиза.Почти не яде, само се налива със сок и вода.
Все още нямаме напредък с гърнето,  знае за какво служи , но не си казва и пишка в гащите.Като я попитам дали й се пишка вечният отговор е "Не", то като цяло само за сладолед е "Да".
Все още не говори много, но произнася няколко нови думички и се опитва да повтаря повече.
Абе като цяло не е много весел период при нас , но и това ще мине. Hug
Нашият педиатър ни каза,че следващият задължителен преглед е на 6г. възраст чак.Ние също ще слагаме ваксината за варицела преди яслата.

# 318
И ние сме вече в този период на тръшкане и хвърляне играчки като не става на неговото, но няма как ще преодолеем и това. Вече от 2 седмици започнах да го водя в частна ясла при нас. Малка група от 5 деца и доволна съм как свикна с жената и децата. Аз очаквах да е посрамежлив но той и там направо им се кара на всички ако не му дадат някоя играчка 😅🙈. Все още свиква и ходя с него на 1 час. От вчера започнах да излизам за 15-20мин да го оставя сам, но той милият много плака. Знам че и това си е част от свикнането но мен сърцето ме боли като плаче, ще видим днес как ще бъде.

Има ли други дечица които все още не са проходили?

Физиотерапевката каза че всичко си е на ред при него, той ходи но мора да ме сържи за пърста ми. Няколко пъти прави по 2-3 крачки като е разсеян и не забелязва че не го държа, но веднага сяда на земята. Дано сега с другите деца се отпусне.

# 319
И ние сме вече в този период на тръшкане и хвърляне играчки като не става на неговото, но няма как ще преодолеем и това. Вече от 2 седмици започнах да го водя в частна ясла при нас. Малка група от 5 деца и доволна съм как свикна с жената и децата. Аз очаквах да е посрамежлив но той и там направо им се кара на всички ако не му дадат някоя играчка 😅🙈. Все още свиква и ходя с него на 1 час. От вчера започнах да излизам за 15-20мин да го оставя сам, но той милият много плака. Знам че и това си е част от свикнането но мен сърцето ме боли като плаче, ще видим днес как ще бъде.

Има ли други дечица които все още не са проходили?

Физиотерапевката каза че всичко си е на ред при него, той ходи но мора да ме сържи за пърста ми. Няколко пъти прави по 2-3 крачки като е разсеян и не забелязва че не го държа, но веднага сяда на земята. Дано сега с другите деца се отпусне.

Покрай другите дечица ще свикне много бързо, ще видиш какво разлика ще има в детето след няколко месеца.
Аз едвам чакам Joy Joy  Joy

# 320
Ваксината за варицела поставихме миналия месец и остава втората доза през септември. С останалите приключихме.
Скоро тръгва на частна ясла - успяхме да намерим място, надявам се бързо да се адаптира - няколко пъти ходихме по различни поводи и на място се заиграва веднага, не ни търси, но все пак за цял ден е друго.

И ние случихме на суууупер палаво дете. Държи да е много самостоятелна във всичко, което не е подходящо за възрастта й и като не успява - аууу, голяма драма настава. Не сяда и за 2 минути на едно място. Признавам си, че нямам търпение да се върна на работа, тя да ходи на ясла и изобщо да си поемем глътка въздух.

Вие до къде сте с махането на памперс? Малката ще прескочи гърнето и директно на тоалетната сяда - с детска седалка. Но ми се струва, че е рано все още - ако улучим момента е точно това - улучване. Още не си казва, ако нещо иска да свърши, макар че обяснявам постоянно.
Пробвах с обикновени гащи вкъщи, разликата е, че просто въртя още една пералня повече. Реално виждам, че всеки месец е по-голяма и умее повече неща, така че вярвам, че след месец-два ще има по-голям успех с пампитата.

# 321
  • София, България
Ваксината за Варицела сложихме миналата седмица - 31 дни след предишната ваксина, която беше от последните задължителни.
Задължителен преглед има на 1 година и 9 месеца. После на 2 годинки, после са през 6 месеца.

Ние сме горе долу добре, като изключим, че баш в момента сме в болница, защото Иво хвана летен вирус. Та е малко на системи. Но като цяло всичко е наред. И той ни топи лагерите. Тръшка се, налага се.
Не говори почти нищо, но пък много разбира.
На ясла не знам дали казах, ще тръгва чак Ноември, като минат всички други, привикващи с яслата.

# 322
Ваксината за Варицела сложихме миналата седмица - 31 дни след предишната ваксина, която беше от последните задължителни.
Задължителен преглед има на 1 година и 9 месеца. После на 2 годинки, после са през 6 месеца.

Ние сме горе долу добре, като изключим, че баш в момента сме в болница, защото Иво хвана летен вирус. Та е малко на системи. Но като цяло всичко е наред. И той ни топи лагерите. Тръшка се, налага се.
Не говори почти нищо, но пък много разбира.
На ясла не знам дали казах, ще тръгва чак Ноември, като минат всички други, привикващи с яслата.

Пожелавам бързо възстановяване,  всичко ще е наред! Hug

# 323
Леко успокояващо е да чуеш, че не само твоето дете се тръшка. При нас най-често се случва, когато стане време за ядене Grinning

Нашето дете хвана бебешка шарка и вечерта преди почивката ни вдигна температура. Вече е на фаза обрив, но както бяха намалели истериите, рязко се появиха вчера. Отдавам го неразположението, което имаше 3 дни. Дано отшуми бързо.

Търпение за яслата и аз нямам. Определено имаме нужда и двете. Започнах и по-често да я оставям при баба и дядо и усещам, че съм по-заредена, когато я взимам. Освен това, всички са доволни Simple Smile

Ще слагаме и ние ваксина срещу Варицела, обаче ще се забавим, заради шарката. Знаете ли дали всеки друг педиатър може да я сложи? Понеже нашата ще е отпуск, а искам да има достатъчно време преди яслата.

# 324
Фъстъче, бързо оздравяване и повече никакви летни вируси да не ви ловят Simple Smile

Малката тръгва буквално до две седмици на ясла, аз исках и по-рано, но нямаше свободни места. И около нас повечето деца ще чакат да навършат 2г, за да тръгнат, а някои и чак януари. Моята стратегия е обратната - да изпреварим есенно-зимния грипен сезон и да има време да свикне преди да се почне със схемата "1 седмица ходи - 2 седмици болнични" Grinning Ама ще видим дали ще ми излязат прави или криви сметките.

Ваксината за варицела я сложи друг лекар, нашата беше отпуска. Не е имало проблем.

# 325
Здравейте момичета ! Монито е приета на ясла и септември или октомври ще тръгва. Мноооого съм назад с нещата аз. Тя все е в някаква драма я зъби, я тръшкане и все не мога да въведа нещо ново в навиците и. Все още аз я храня. Тя рядко посяга сама. Все още пие от сламка. Все още заспива с биба. Все още заспива на ръце. Все още е с памперс .... бяхме почнали гърне и след силния и старт изведнъж отказа да пиша и ака в него. Сега съм я оставила.иначе режима ни е 1:1 с яслата.  Записах я на детски център за адаптация към яслата. 2 пъти по 3 часа в седмицата. Обаче те още на втория час макс звъня да я взема. Плачела. Ще е филм с яслата. Всичко разбира, говори доста, страшно е подвижна и смела. Все още не и е важно яденето 9300 кг е обаче е страшен въртолет. Не се спира. Почти всеки ден ходим на плаж сутрин и следобед и не излиза от водата, чак трепери ама там да е. Спира ми тока от всякъде. 12 часа и повече на ден трябва да е в движение, но е страшен характер. Яко си тества граници и към момента няколко пъти ме изкарва от равновесие, че и повишавам тон .... аз на работа нз още кога ще се върна. Като мине адаптацията. Марко съм разочарована от отношението им защото ме питаха кой щял да ми гледа детето като се разболее и, че позицията ми била една и им трябвало човек в офиса. Към кое апелираха в случая нз. Стой си вкъщи гледай си я без пари, че фирмата да е добре. Доста кофти ми стана. Работя там 13 години и работех 2 седмици преди да родя за да обуча човек да не ги оставям в безпътицата. Кофти ми стана определено. Сигурно доста други работодатели са така, но когато 13 години ти повтарят, че сте семейство и ти се раздаваш 13 години и изведнъж това .....
Ще мине и това, благодарна съм, че Монито е добре, развива се добре пък все ще се оправим с другото някак си.

# 326
Йеее... Много хубаво включване. 🙂 Ник тръгва след месец на ясла. Аз вече нямам търпение, тъй като виждам, че има нужда от повече общуване. На неговия си език си говори с малки и големи, без значение дали ги познава 🙂 - спира ги по улицата даже. Вече проходи, то си беше и време, но не съм го насилвала, стана от само себе си. Иначе и Ник се тръшка постоянно, я при ядене, я при игра и прави ядосани физиономии... на мен ми е смешно даже.
Бързо оздравяване на болните дечица ❤️

# 327
Аз имам питане, успяхте ли да махнете памперса? Особено за децата, които ще започват ясла. Как премина при вас този период. Дъщеря ми до сега и 1 път не е успяла дори да се изпишка в гърнето,пускам я по гащи вкъщи но все се напишква. Обяснявам и т.н,но нямам особен успех, може би още не е готова. Но така ми се иска преди яслата да го свърша това😃

# 328
Не, не успях. А правя опити. На гърне няма да седне, затова мина директно на тоалетна с адаптор за деца или както се казва тази седалка, която се слага отгоре Simple Smile
Общо взето е налучкване. Иначе си сваля сама панталон и памперс-гащите, вдига си ги ама дотам.
Изчетох няколко книги на гурута в тази област и повечето казват, че реален успех може да се отбележи около 20тия месец.

# 329
  • София
А защо държите децата които тръгват на ясла да са с махнат памперс? Те чак в първа група ги искат без памперс, тръгване на ясла на толкова малки дечица е стрес и сигурно ще има регресия при някои с памперса. Отделно в яслата много помагат с махането, на голямото ми дете те го махнаха, аз имах един провален опит, те за няколко седмици махнаха и дневен и нощен.Аз изобщо не съм го и пробвала, чак догодина пролетта лятото преди първа група ще махам.

Общи условия

Активация на акаунт