Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 17 125
  • 369
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от нас с Ник. Аз се върнах по план на втори на работа, а мъжът ми остана с Ник вкъщи. Имаме за момента на гости и една баба в плюс от България. Всъщност без нея не зная как щяхме да оцелеем първите две седмици на януари. Аз донесох още в първите дни от градината грип, като аз го минах леко, но Ник вдигна два поредни дни 40 градуса и мина на антибиотик, а след това и ММ беше с 40 градуса. Общо взето всичко като режим се преобърна - от това, че спях с Ник в хола, а той спеше през деня при майка ми, през това, че му върнах и следобедното мляко. В същото време му изникнаха 4 зъба, но те минаха междудругото. Пак ще отложим ваксините. Отложихме ги и декември, защото както никога Ник не беше боледувал сериозно, мина на антибиотик заради ангина и бронхит... При мен в работата също не потръгна без проблеми - сложиха ме в яслата, макар че многократно съм казвала, че не искам да работя в яслата, щях даже да отказвам договора. Но уж вече ще съм в група. Общо взето мина неусетно Коледа и дните около нея, защото ММ както никога се разболяваше през седмица и аз трябваше да удържам фронта, да не говоря, че капризите на големите като са болни,  са по-големи от децата. Но мина, каквото беше. Очаквам сега да започнат безоблачни дни 🙂 Относно развитието - Ник има следващата седмица тест за развитието му при неговата лекарка, но доколко е било досега по-скоро се следи двигателната култура, зрение, слух. Ноември и декември Ник трябваше да продължава да ходи при физиотерапевт заради засилване на коремната мускулатура, той още не седеше, не се обръщаше от корем по гръб и не пълзеше на колене. Така се случи, че не отидохме въобще, а Ник сам направи тези стъпки. Започна да сяда сам, без аз да го слагам да сяда въобще. В момента се развива добре според физиотерапевта и има време още до година и половина да проходи(той е роден края на декември). Ник няма достъп до таблети, телефони и телевизия. Забраням на ММ да седи до него с телефон. Иначе много харесва книжки с животни(не ги имитира) и си има любими песнички. Гърне още не съм купувала. Ще ми се да започне да се храни сам, но в момента не проявява интерес, а и аз не бих искала да маже навсякъде (зная, че съм за бой). Как е при вас? Хранят ли се мъниците самостоятелно? Засега оставям и АМ сутрин и вечер - мисля си, че не би му навредило, но де да зная, гледам, че повечето вече са на веднъж АМ и се чудя. Тези от вас, чиито деца са с биберони, имате ли план кога ще ги отказват? Като беше болен Ник беше нон-стоп с биберона. Само това го успокояваше.Дано не стана много мрънкащ пост от моя страна. Затова за накрая да кажа и нещо положително, а именно че вече планираме лятото в България в любим наш хотел и нямам търпение за любимото синьо просто🙂
#PS Радвам се, че групата ни се поактивизира отново. Стискайте палци следващата седмица вместо вирус да донеса добро настроение вкъщи 🙂

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 20:48 от elface

# 136
  • Сливен
Не знам защо, но съм писала първо  тук и после в темата "Декемврийски бебета", като там писах тези дни, и пак тогава забелязах.. Та питането  ми е - защо са две темите? Чак се обърках по едно време, в коя съм писала и в коя не...

# 137
Да, и аз. Чела съм последните коментари от другата тема, а пък съм писала в тази...

# 138
Момичета, какви прибори за самостоятелно хранене сте избрали? Има много голям избор, някои ми се струват трудни за захващане, но може да бъркам.

# 139
  • Сливен
Ето тези - ама в момента, само ги гризе.. 😆😆😆

# 140
И моята основно си играе с тези прибори. Давам й да практикува с намачкани картофи, пюре, кус-кус, както и да ги държи докато й давам супа или друг тип храна. Честно казано нямам очаквания да се храни самостоятелно и като гледам, около 15 месечна възраст почват да се справят по-успешно като хоризонта, който дават по разните източници е 15-24 месеца. Като цяло дъвче много добре, храни се самостоятелно с фингър фууд доста добре, сигурна съм, че ще се научи да се храни и с прибори като е готова. Засега гледам да й давам основно играчки, които тренират финната моторика.

# 141
  • София
Аз взех от Пандичка, много са готини, все още не успява да вкара храна в устата но се опитва. Аз с едната лъжичка го храня а той маже с пандичката

# 142
  • София, България
Къде има две теми? Simple Smile Има старата тема Номер 2. Нашите теми се водят отчетни и когато достигне 50 страници се прави следваща. Обикновено пускам "НОВА ТЕМА" с линк и администраторите след това по някое време заключват старата. Може и да пропуснат заключването и да се случи някой да пише след това. Като цяло гледайте като стигне 50 страница по мненията дали няма да видите такова, в което съм споменала новата тема.

Аз давам съвсем обикновени десертна виличка и чаена лъжичка.

Редактирам се, вярно са две теми?!?! Защо така се е получило нямам никаква идея! Сега ще им пиша да заключат другата, ще оставим само тази.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 16:09 от Purple_Peanut

# 143
Здравейте, надявам се всички са добре и щастливи.

За съжаление и нас грип не ни пропусна, от днес сутринта сме с температура и Никол е ужасно отпаднала.Иска само да спи , едвам й даваме лекарствата.Не иска вода въобще.. нито храна (само следобед си изяде закуската) , сега успяхме да смъкнем температурата до 37,1 и пак спи.

Чувствам се ужасно ,защото виждам ,че не й е добре ,но с друго не мога да й помогна..Притеснява ме много водата и че ще се обезводни, тя попринцип не обича вода да пие ,а сега съвсем.

# 144
Миличката, дано бързо го приборите този грип. Ние засега удържаме фронта и Ема не е боледувала нито веднъж откакто се е родила. Иначе имаме голям проблем с пиенето на вода. Не иска и това си е. Едва изпива по няколко глътки на ден. Опитах с всякакви шишета, последно пие от чаша със сламка. Обаче засмуква и я изплюва. По съвет на педиатърката пробвах с чай - не иска. Пробвах да сложа малко бебешки сок от ябълка във водата, пак не иска. Накрая пробвах даже и с малко захар във водата и отново провал. По това май на мен се е метнала. Аз пия много малко вода.
Някой друг има ли такива проблеми с пиенето на вода?

# 145
Миличката, дано бързо го приборите този грип. Ние засега удържаме фронта и Ема не е боледувала нито веднъж откакто се е родила. Иначе имаме голям проблем с пиенето на вода. Не иска и това си е. Едва изпива по няколко глътки на ден. Опитах с всякакви шишета, последно пие от чаша със сламка. Обаче засмуква и я изплюва. По съвет на педиатърката пробвах с чай - не иска. Пробвах да сложа малко бебешки сок от ябълка във водата, пак не иска. Накрая пробвах даже и с малко захар във водата и отново провал. По това май на мен се е метнала. Аз пия много малко вода.
Някой друг има ли такива проблеми с пиенето на вода?

Абсолютно всичко съм пробвала и аз ,и пак не става.Аз също не пия вода ,така че от мен го е взела.Баща й имам чувството,че се дави във вода.. Започнах да я лъжа да пие като си отвори устата и аз й пръскам вътре (като игра) или й казвам покажи на мама как се пие водичка и тя надига шишето, но в даден момент се усеща какво правя и такъв поглед ми хвърля...

# 146
КристинаМ съжалявам за това през което преминавате, и ние бяхме болни миналия месец. Беше пълен провал даването на лекарства, повръщаше чая, рехидраторите всичко. Единствено приемаше вит С и шуслерови соли, защото са леко солени (моята не обича сладко). В краен случай слагах мокри кърпи на сгъвките на крака,колена,китки, чело (после четох че на чело не се препоръчва на малки бебета…).
Относно водата- започна да пие, когато й взех шише на Авент със сламка, аз пиех вода пред нея, за да й бъда пример. Играли сме си с водата- тя пие от сламката и аз бутам сламката с пръст и я пръскам. На нея й харесва това и започна сама да пие, за да се пръска със сламката. Не знам, може да опитате нещо подобно…

# 147
  • София, България
Бързо оздравяване, Кристина!
Оф грипът е ужас, много поваля. Аз хем се бях наканила на баткото да сложа ваксината и не го направих. Сега ме е много яд. Надявам се да разминем, ама май няма да е, като гледам колко хора са болни. Очаквам го…
Иначе много се радвам, че успяхме да сложим морбили на Иво преди да вземат да обявят и в София грипна епидемия и да спрат консултации и ваксини.
Важна ми беше ваксината против морбили, защото батко му мъкне всякакви неща и знам ли ги по детските градини колко са “реални” документите за ваксините на децата.

# 148
Вече сме доста по-добре, благодаря на всички Innocent

Пием доста хапчета, но детето видимо е по-добре, по-активна е и вече иска да хапва дори и мъничко.Наложи ни се да викнем бърза помощ ,защото се бях уплашила зверски много.Температурата й беше стигнала 38,8 и не спадаше с предписаните й лекарства и по некакъв друг начин (компреси, обтриване на тялото),когато дойде бърза помощ ми дадоха добър съвет ,който не очаквах и искам да го споделя ако не дай си Боже изпаднете в подобна ситуация (може някои от Вас и да го знаят ,разбира се). Температурата пада най-лесно и бързо с Аналгин.Докторът й капна в лъжичка разредена с малко айрян 7 капки аналгин и благодарение на него свали температурата в рамките на 1 час.Не пречи по никакъв начин на детето стига да не се надвишава тази доза (максималната ,която може да се даде на детето е 3 пъти на ден по 7-8 капки максимум, като не е препоръчително да се надвишава приемът в продължение на 10 дни, за да не предизвика проблем).Подсилва имунитета на детето и пак казвам не пречи по никакъв начин.
Вече й давам преди да заспи с останалите хапчета и антибиотици ,и да чукнем на дърво не вдига температура вечер иначе беше нещо страшно.
Предполагам че много от Вас не биха извикали линейка, но аз бях ужасно уплашена.Толкова безжизнена не бях я виждала и се надявам никога повече да не ми се случи..
Много се радвам, че детето ми е добре и се усмихва отново.Все още основното й занимание е да спи ,защото не е минало напълно, но всичко останало е чудесно и съм доста по-спокойна.

# 149
Божеее, Криси, какво сте изживели - дано всичко лошо да е зад гърба ви и малката бонбонка бързо да оздравява.
Това за аналгина го знам и също го ползвам, но не знаех, че на малки деца може да се прилага също - благодаря за споделеното.

Общи условия

Активация на акаунт