Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 16 366
  • 368
  •   1
Отговори
# 330
А, не държа да е преди яслата. Просто сега е топло и исках да пробвам дали може да се получи махането, че през есенно-зимния сезон не ми се сменят по няколко дрехи сто пъти на ден. Като сме вкъщи я слагам на тоалетната няколко пъти дневно, но навън няма шанс да излезе без памперс, както и да спи без такъв. Трябват й още няколко месеца и няма да вкарвам излишен стрес нито на нея, нито на нас.

# 331
Не само че не съм махнала памперса, като цяло и не го слагам често на гърне. Горе-долу знае за какво се използва и дотам. И моите наблюдения са, че това е естествен процес и тръгването на градина допринася много за него. Така че нямам притеснения за това. По-скоро ми беше по-важно да проходи и да може и сам да се храни преди да тръгне на ясла.

# 332
  • София, България
Не съм махнала памперса. Не правя и опити. Лятото сега преди вируса в топлото просто го държах без памперс вкъщи да му диша дупарата и съответно си пишкаше в гащите. Изобщо не е готов за гърне. Може би напролет вече по-сериозно ще го махам.

# 333
Включвам се и аз да потърся мнения, че с Вероника ни се случи инцидент днес. Баща ѝ я е носил и се е спънал на тротоара, съответно и двамата са паднали, тя си е ударила главата в асфалта от високо. Плакала е много, но не е губила съзнание и не е повръщала. Има голяма цицина отстрани, правиха и рентгенова снимка в Пирогов. Там бяха лаконични, казаха, че няма счупване, да я кара по-спокойно днес и да слагаме лед. Това е. Мен обаче все още ми е много притеснено и не знам дали трябва да предприема нещо допълнително, да я заведа още някъде следващите дни… моля за съвет как сте процедирали, ако сте били в подобна ситуация.

# 334
Здравейте, имам момченце на 1 година и 8 месеца. В началото на тази година имахме едно по-сериозно падане, от най-високата част на голяма пързалка. Удари си главата и си ужули брадичката. След като плака 10 минути си възобнови играта, бягаше и се люляше. За мен си е чист късмет че не се случи нещо по-сериозно. Никъде не го заведох за преглед, тъй като нямаше признаци кои да ме притеснят. Не е губил съзнание, не е бил отпаднал, не е повръщал.
Irki следете детето как е, ако е в кондиция, в настроение, яде и си играе съвета ми е малко да се опитате да се успокоите. Знам че е трудно, аз самата подскачам при всяка нова драскотина 😊

# 335
Включвам се и аз да потърся мнения, че с Вероника ни се случи инцидент днес. Баща ѝ я е носил и се е спънал на тротоара, съответно и двамата са паднали, тя си е ударила главата в асфалта от високо. Плакала е много, но не е губила съзнание и не е повръщала. Има голяма цицина отстрани, правиха и рентгенова снимка в Пирогов. Там бяха лаконични, казаха, че няма счупване, да я кара по-спокойно днес и да слагаме лед. Това е. Мен обаче все още ми е много притеснено и не знам дали трябва да предприема нещо допълнително, да я заведа още някъде следващите дни… моля за съвет как сте процедирали, ако сте били в подобна ситуация.

И ние имахме лек инцидент, но след консултация с лекар нямаше нищо тревожно.Както е написано в горния коментар ако детето не е отпаднало, храни се нормално, щастливо е и си играе не мисля ,че има повод за притеснение.Просто го наблюдавайте.Всичко ще е наред! Hug

# 336
  • София
Ирки съжалявам за случилото се.За мен няма по експертно мнение от това на лекарите в Пирогов, не знам къде другаде би било по адекватни от тях. Та щом те са казали че всичко е наред значи е така. Бързо да минава и да си спокойна.

# 337
Здравейте и от мен. С Драгослав лежахме в болница заради падането му в банята от коритото , което беше на стойка. Преди да ме обвините защо все още и бил на стойка, приемам вината за своя, но тъй като е от кротките и спокойни деца все пак реши да се опита да стане. В момента в който се помъчи коритото се наклони и той падна. Всичко стана за.част от секундата пред мен. Удари си брадата и челото, като ударът на челото беше повторен,тъй като 2 дни преди падането в банята се удари на дивана. Няма да изпадам в бодробности и да ви описвам какъв стрес изживях предвид това, че си живеем само аз и той.. Много плака, дори за част от секундата избели очите.. Директно в болницата за снимка, слава на Бог нямаше счупване,сътресение и тн., но пожелах да бъдем под наблюдение и бяхме 3 дни там. Лошото е, че на скенера докторът видя киста на мозъка,която се оказа,че я има от раждането не е от удар. Обеди ме, че тези кисти били безопасности,  но Вие като майки ще ме разберете естествено,  че не съм съвсем спокойна.. Инъче аз не съм от майките които да настояват и всичко да е по-учебник спрямо развитието на детето. Не правя опити да махам памперс тъй като той не говори и няма смисъл да го държаа напишкан .. като всяко едно нещо до момента смятам, че и това ще си покаже кога е готов. Не иска да яде сам с лъжица, само когато е нещо за в ръката. Пие от чаша, но когато му дам и за мен и за него е по - лесно в шише от сламка. В сряда бихме последната задължителна ваксина, тъй като все имаше нещо,което ни пречише да я сложим. Ваксина за варицела няма да слагам,  аз съм на мнение,че колкото по-скоро я изкара толкова по-добре. Даже ако бяхме били  всички ваксини, скоро едно от приятелчетата беше с варицела щях да ги събера за да я искара и той. Но това разбира се е мое мнение, не го налагам . Общо взето е това.. на ясла ще го пратя евентуално март месец, аз няма да се връщам скоро на работа. 🙂

# 338
  • София
Кристина много съжалявам през какво сте минали с Драгослав, дано не се повтаря повече, няма какво да се обвиняваш... най-големите бели стават пред очите ни...

За варицелата, като не си го минал с дете малко мнението е различно... Голямото я мина средно и още имам кошмари, беше малко след пандемията и нямаше още много информация за ваксината и се колебаех дали да я слагаме и в крайна сметка се зарази.... Просто беше брутално, особено за него, още си спомня той как спеше седнал... Та за това сега без грам колебание я сложихме на малкото.

# 339
Кристина много съжалявам през какво сте минали с Драгослав, дано не се повтаря повече, няма какво да се обвиняваш... най-големите бели стават пред очите ни...

За варицелата, като не си го минал с дете малко мнението е различно... Голямото я мина средно и още имам кошмари, беше малко след пандемията и нямаше още много информация за ваксината и се колебаех дали да я слагаме и в крайна сметка се зарази.... Просто беше брутално, особено за него, още си спомня той как спеше седнал... Та за това сега без грам колебание я сложихме на малкото.
Така е, предполагам, но всяко дете по различен начин го минава. Моето наблюдение като учител е ,че масово децата в ранна възраст го изкарват сравнително леко.  Дано на всички,които им предстои да го минат да е така.

# 340
  • Сливен
Здравейте момичета. Прочетох тези дни постовете - пожелавам здраве на всички 🙏.
Влизам със следното питане - може ли да споделят тези от вас, които вече ходиха тази година на море, какво са "сложили" в багажа за детето - за плажа по-скоро и за почивката като цялое. Един "списък" да направя.

# 341
Здравейте момичета. Прочетох тези дни постовете - пожелавам здраве на всички 🙏.
Влизам със следното питане - може ли да споделят тези от вас, които вече ходиха тази година на море, какво са "сложили" в багажа за детето - за плажа по-скоро и за почивката като цялое. Един "списък" да направя.

Слънцезащита, шапка поне 2 бр, хавлия за плаж тип пончо 2 бр, бански 2 бр , кроксове 2 чифта, пояс, басейн, памперси за плаж, мокри кърпи, термос за вода, всичко що е за ухапване от насекоми да се маже след, играчки.
Вече взех да не и слагам бански, тя е нон стоп във водата, даже планирам и без памперс да я пробвам, тя си казва кога какво има и ще тичаме до тоалетната или храстите.

# 342
  • София
Зависи от типа почивка. Ние храна примерно не сме носили никаква че бяхме с включено ядене. За плажа беше бански, памперс за плуване, пончо, кофички и лопатки и слънцезащита. Имахме батко и кака за допълнителни забавления, пояса не го ползвахме, а най-вече на ръце и в дюшека. За стаята бях взела 5-6 малки колички. Хотела имаше детска площадка та не е било нужно нещо за навън. Аптечката е също важно да е заредена, ама за нея нямам списък че си я мъкна от години и само махам/добавям някакви дребни неща. Ако сте в чужбина задължително медицинска застраховка или здравна карта.

# 343
Момичета, съжалявам за инцидентите. Дано не се случват на никой. Hug
Ние вчера се върнахме от морето. Най-злополучнота море досега. Добре, че бяхме само за 4 нощувки. На втората вечер Ема повърна 4-5 пъти през нощта. На следващия ден след обяда вдигна 38.5 градуса температура. И така до края на почивката борехме между 37.6 и 39.1 градуса. Мислех, че може да е изстинала като я къпахме в морето докато не видях как 2 поредни вечери младежи повръщаха в ресторанта. Та явно е хванала някакъв чревен вирус. Сега борим разстройство.
Имахме инцидент и на басейна. Подхлъзнна се, хем бях до нея, и падна по гръб като си удари леко и главата. Добре, че има някакъв инстинкт и като падне леко надига глава. Няма цицина. Просто я наблюдавах, не сме ходили на лекар. Та внимавайте покрай басейните. Rolling Eyes
В края на август отиваме на море за 10 дни и не ми се мисли ако пак стане нещо. Мисля да започнем пробиотик поне седмица предварително. Сега не го направих, а може би трябваше.

# 344
Бързо да оздравяват всички малчугани.
Боби, не мисля, че пробиотик ще противодейтсва на вирус, по-скоро при възстановяването може да даде малко допълнителен бууст.

Наистина ви се възхищавам как пътувате с мъниците. На мен може да ми връчите приза най-егоистичен родител - детето не е ходило на море и няма да ходи скоро, защото и ние не ходим Simple Smile Може би в някакъв момент ще трябва леко да се прежалим поне за дълъг уикенд.

Общи условия

Активация на акаунт