💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 16 193
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
И аз съм съгладна с Люси, тук за всичко се обвинява кърменето и майката и повече им се пречи отколкото помага. Наистина и при мен почнаха с въпроси “Колко мляко яде”, “По колко мл и по колко пъти яде” и такива които са мега неадекватни за дете на кърма. Това че не е хранителна дпри няма да го коментирам. Според мен е важно обаче да се опитваме да се храним разнообразно, не намирам научно основание на тази мъка с диетите дето я налагат. Според мен от нищо не трябва да се лишава жената, така и детето плавно влиза в контакт с различни храни, и полезни и вредни. То вече е за захранване, майката ше я държат на диета, странно ми е.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 13:21 от Фрезия

# 106
  • София
Да, и с диета има слуз и кръв Sad

# 107
То трябва да мине доста време, но защо не пуснете тест към какво точно прави реакция детето, така ако се установи ще избягва по-малко храни. Може да са ядки, какао и т.н. не само мляко.

# 108

Хъм, много ли?
Защото при нас веднага спря. Да не би да е от нещо друго🤔 Нашата педиатърка е по-различен тип от тези, които споменавате тук. Много натиска и настоява за кърмене, хич не се впечатлява, ако някое дете не върви по таблица що се отнася за кг.

# 109
  • София
Има си доста, да. Аз съм спряла всякакви алергени, не само мляко. Правена му е микробиология на акото - излезе чиста. Ходихме на гастро 3 пъти. Сега пак ще идем. И така.

Как се прави тест за реакция? Кръв ли се взима? В лабораторията ми казаха, че кръв на бебе най-рано в 6 вмесец може да се вземе.

# 110
Има си доста, да. Аз съм спряла всякакви алергени, не само мляко. Правена му е микробиология на акото - излезе чиста. Ходихме на гастро 3 пъти. Сега пак ще идем. И така.

Как се прави тест за реакция? Кръв ли се взима? В лабораторията ми казаха, че кръв на бебе най-рано в 6 вмесец може да се вземе.
Абе то може да се вземе, но резултата е под въпрос дали е достоверен. Има някакви т.наречени прик тестове, които са кожни и бързо става ясно. Но трябва да се консултираш с алерголог. Личната или гастрото не те ли пратиха при алерголог?

# 111
  • София
не, не са ме пращали при алерголог. Ще видим какво ще каже гастрото този път.

# 112
Аз ѝ взех кръв като беше на 4м

# 113
Хедра точно писа пост за алергиите и кърмата. Дори и да се наложи изключване на определена храна, то е за 1-2 седмици и после се въвежда отново.
https://www.facebook.com/share/p/wxbugnPRDofAGt3o/?mibextid=WC7FNe

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 15:47 от Фрезия

# 114
Аз също на 4 м някъде я водих да й вземат кръв. Боцнаха я в петичката, защото от пръста щяла да си стисне юмрука и нищо няма да може да се вземе. От петичката бая рева, защото лаборантката я мъчеше докато събере нужното количество кръв. Та неприятно е. Ако знаех, че така ще я мъчи, може би нямаше да я заведа.

# 115
Много странно изказване за стискането на пръстчето.... При нас взеха кръв от показалеца на едната ръка, Гергана стоя мирно и се хили даже през цялото време. После само й сложиха лепенка, която я държахме половин ден. Не е текла допълнително кръв, не е имало проблеми.

Все пак е важно за какво са взимали кръв, какъв вид кръв им трябва. За ПКК и биохимия може от пръстчето преспокойно. За изследвания като кръвта група си трябва венозна кръв и ми казаха, че не можело оттам.

Аз също на 4 м някъде я водих да й вземат кръв. Боцнаха я в петичката, защото от пръста щяла да си стисне юмрука и нищо няма да може да се вземе. От петичката бая рева, защото лаборантката я мъчеше докато събере нужното количество кръв. Та неприятно е. Ако знаех, че така ще я мъчи, може би нямаше да я заведа.

# 116
Така ми обясни лаборантката. Имали рефлекс да си стискат ръчичките (при болка може би), за това я боцна в петичката. Иначе браво на Гери. Моето и при ваксините такъв рев му удря. Толкова е жалничка 🥲

# 117
  • София
Момичета, успях да запиша час за гастро за утре. Дали знаете дали паркингът на Джъмбо на бул. България (София) работи от преди 9 сутринта?

# 118
Момичета, успях да запиша час за гастро за утре. Дали знаете дали паркингът на Джъмбо на бул. България (София) работи от преди 9 сутринта?

Може би и да не работи, но спри на Билла.

# 119
  • София
Така ще стане, мерси! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт