💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 726
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря 🌺
Тя не беше така. Хапваше си пюрето с удоволствие. И с него няма проблем. Дали кашата не й харесва? Но тя почва да реве още преди да я е опитала. За тази възраст го дават да има 6 хранения, но тя има 5, а не яде повече. Та си мисля, че не й стига храненето. Може би да вкарам междинна закуска плодове. Сега като й дам 1-2 плода и ще опитам така. Хранене 8/11/14/15.30 (тук да е междинната)/18/21. Утре ще опитам да дам кашата преди да е огладняла.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 23:14 от VaniaK

# 661
Ние сме вече добре. Връщаме си храненето. Започвам глутен малко по малко. Купих и бисквити, да я уча да яде сама. Греда. Днес и правих бебешки кус кус на бебелан с АМ, жълтък и зеленчуци, за мен беше вкусен. Греда. Купих си овесена каша сега освен нея да давам, но тя е безглутенова пак 🙄 Мадам яде добре, но 5 неща на кръст. След твърата храна като минат 2 часа кърмя пак, не разчитам, че ще я държи дълго сита.

# 662
  • София
А какви са тези бисквитки и кога може да се дават 👀🫶

# 663
Пълна катастрофа с тая каша. То не знам дали е от нея, де. Първия път добре. Вчера и днес голям рев преди третото хранене, на което давам оризова каша. Реве със сълзи, дере се, та се къса, не изтрайва 5 минутки докато я направя. После едвам я давам, пак реве, дави се, накрая дадох млякото и после довърших с кашата, та горе долу биваше. Не знам дали е от нея, дали не й стига пюрето от предното хранене? Давам по 120 гр пюре и дохранвам с 40 мл мляко. Ужас, пълен ужас беше днес. Отделно снощи я доприспивах 4 пъти. Мъча се да гледам за зъби, но нищо не виждам. Мисля си, че открива нови умения и сякаш се превъзбужда от това. Избутва се с дупе нагоре като е по гръб, по корем като е вдига дупето нагоре и ако й бяха по-силни ръцете, можеше и да пролази. Та от всички неща взети заедно имаме едно кисело и неспящо бебе. Надявам се да е за няколко дни и това настроение да не се задържи дълго.

Ваня (честит имен ден!; бъди здрава!) , този номер при нас е редовен - рев, все едно не е яла от 3 дни, преди да дам кашата и съответно не изяжда дори 5 лъжички, а иска АМ. Даже и с пюрето прави така. Та в такива случаи давам 120 мл мляко (тя яде обикновено 150 мл) и като се нахрани с него, давам кашата/пюрето. Няма да споменавам колко храна се хвърля така, обаче детето хич не е ящно. Затова гледам да започна да ѝ давам каша/пюре преди да е показала силни признаци на глад, което понякога се случва за 1 минута Laughing  Абе запранването е приключение у дома, та те разбирам.

В нашия случай храненията са след сън. Подготвям нещата така, че като стане веднага да ѝ дам да яде. Защото ако огладнее си реве за млякото.
Мисля си, че въобще не схваща още, че пюретата и кашите помагат при глад😅

Освен това забелязвам, че след 15ч не е мн сговорчива и квото е яла - яла.
Та гледам вс да се предлага първата половина на деня

# 664
Два пъти давам пюре от сварен картоф, яде със зор. Днес дадох купешко - картофи с грах, пак едва яде. Поне не рева. Иначе беше много вкусно и ако не го искаше, щях да си сложа сол и да го изям 😀 Някакво непознато за мен, френска марка. Взех го от бейби.бг, за да тествам лоялната програма (и съм доволна).

# 665
Доколкото знам от лекар, младите жени е добре да ходят на ехограф, а възрастните т.е тези със сплял.цикъл - на мамограф.

# 666
А какви са тези бисквитки и кога може да се дават 👀🫶
На бебелан има бебешки бисквити 6+ месеца. Има някакъв минимален интерес, основно ги ближе и плюе навсякъде да ме радва. Ако си види бибката хвърля бисквитата и лапва бибката 😂😂😂

# 667
Здравейте,аз съм да всички меса без риба и свинско. Дала съм от всички зеленчуци без домат и червена чушка и всички плодове без праскова,кайсия. Моето дете изяжда за обяд по едно буртанче 190гр,без претенции 😄 Следобяд оризова каша със 125гр плодово пюре
Дала към също и глутен,сега е ред на жълтъка.

# 668
Бравоооо. Кога си започнала? Аз много изостанала се чувствам. Месец захранвам и съм до кашите и плодовете 😀 По принцип не искам да насилвам нещата. Не й давам за сега повече от 120/130 гр пюре на обяд, дохранвам с мляко. Чудех се кога да опитам да заместя цяло хранене, ама пък сякаш рано ми се вижда още. Каша й давам 50/70/80 гр. На око, колкото дойде.

# 669
Ваня, моята логика ( която не претендирам за вярна) е, че няма лошо да заместя по-бързичко 2 хранения, защото бебето е на АМ. Ако беше на кърма по-щях да го мисля, ама надали губи нещо мн полезно. Даже си мисля и трето да ѝ заместя в близките седмици.  Нз само какво да ѝ давам тогава.

# 670
Ами нали и уж в АМ също има доста витамини и минерали. Аз и за това не бързам да заменям. Зеленчуци, плодове и каши едва ли дават всичко нужно на детето. Когато вкарам меса, млечни, яйца, тогава вече е друго. Някаква такава си моя логика 😀 Може би ще опитам да вдигна още грамажите на пюрето, но няма да я насилвам.

# 671
Бравоооо. Кога си започнала? Аз много изостанала се чувствам. Месец захранвам и съм до кашите и плодовете 😀 По принцип не искам да насилвам нещата. Не й давам за сега повече от 120/130 гр пюре на обяд, дохранвам с мляко. Чудех се кога да опитам да заместя цяло хранене, ама пък сякаш рано ми се вижда още. Каша й давам 50/70/80 гр. На око, колкото дойде.
Започнах в 17 седмица

# 672
То за това си толкова напред 😀 Аз на 5 месеца и половина.

# 673
Има ли бебе, което спи четири пъти по 30 минути??
Някакъв ужас е днес.

# 674
Да, спи по 4 пъти на ден, 30-40мин мноооого рядко по повече. Ако сме в колата може и цял ден да спи.
Оня ден кашата от елда беше отказана с рев. Днес дадох оризова, царевична с плод. Хареса му.
Ще започна и заешко да давам.

Общи условия

Активация на акаунт