💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 728
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
Не успявам да пиша напоследък, доста ми е натоварено.
Лина, давам плодово пюре, от време на време с безглутенови овесени ядки или киноа, просо,амарант,елда. Царевица и ориз помпат много. После като въведеш млечни, плодово пюре с извара може. Ако е въведен поне жълтък, може да се прави нещо като тесто с предварително накиснати овесени ядки (или които и да било от безглутеновите зърна) и плод или зеленчуци и да се опече на хартия за печене като палачинка. После, ако детето не може да хапва парчета, може да се направи с малко водичка като попарка. Варианти много.

Аз съм въвела и жълтък и глутен и пилешко, плодове и зеленчуци почти всички. Белтъка и млечните след 7м. За сметка на това, Игор въпреки впечатляващата си форма, НЕ ЯДЕ. Пригажда му се от много малко, иначе поне движи челюстта като за дъвчене та имам надежда. Така ми се пада като много държах на ЗВБ... Ама не съм се притеснила де, само тия физиономии на повръщане и давене ми скъсяват живота. Не съм виждала такова нещо. Снощи бяхме на ресторант и джвака едно месо от шиш и като опитах да му го взема се разкрещя.
Вече си стои на краката и иска някой да го държи прав, опъва се и не дава да го сложиш да седне. Момчешка му работа в общи линии.
Ние живеем на село, съответно яйцата ми са домашни, варя 15мин. Зеленчуци взимах био, правих домашни (не съм пасирала до гладко, само мачкано), взех пюрета на baby bio и alce nero, все сме на 20г пряко сили. Мисля, че не му е дошъл момента просто, а и горните му венци са като топчета.

# 646
  • София
Честит празник! 💐

Моят син прикашля от 3 дена, ама грам не ми изглежда болен и се чудя дали е възможно да е от лигите…

Чудя се дали да го заведа на преглед така като не съм сигурна дали е болен и да висим с болните пред кабинета… Sad

# 647
Честит празник! 💐

Моят син прикашля от 3 дена, ама грам не ми изглежда болен и се чудя дали е възможно да е от лигите…

Чудя се дали да го заведа на преглед така като не съм сигурна дали е болен и да висим с болните пред кабинета… Sad
Хах, моята също точно от 3 дни кашля на моменти. Така се притесних, че стана точно като я изведох в малко по-хладно време. Обаче я наблюдавам и кашля само ако си отваря устата да лапа някои играчки. И когато не я гледам. Мислех си да няма косъмче в гърлото или да е почнала да кашля за внимание.

# 648
  • София
Дааа, същото! Обаче тази нощ се изкашля 2-3 пъти докато спеше, което пак не пречи да е от лиги…ама знам ли

# 649
Честит празник! 💐

Хах, моята също точно от 3 дни кашля на моменти. Така се притесних, че стана точно като я изведох в малко по-хладно време. Обаче я наблюдавам и кашля само ако си отваря устата да лапа някои играчки. И когато не я гледам. Мислех си да няма косъмче в гърлото или да е почнала да кашля за внимание.
Ако няма сополки и червено гърло може и от лиги да е. Макар че моята лиги бол от 3 месец си има. Сега кашля все едно да изкара нещо от гърлото. Утре ще я водя на консултация така или иначе, ще видим.

# 650
  • София
Емии тоо как да му видя гърлото…като му отворя устата се плези 😁

# 651
Ох и аз не знам кога и как се вкарват млечните. Ще трябва да питам педиатърката. Ама първо да въведа глутен. Па после риба... Дано ги яде, че не е много ящна моята.

Честит празник на празнуващите бебчета!🥰

# 652
Млечните и на мен са ми много далечни. Едно по едно. Имам жълтък, месо, риба, глутен да вкарвам…. Малко изостанала се чувствам като ви слушам. Утре ще почна плодове - 2 дни ябълка, 2 дни круша, после ще дам жълтък и после трябва да почна с месата.

# 653
Аз пък много избързала се чувствам. Grinning
Риба и аз още не съм вкарала, от глутена само овес, ама бързам да разбера. Мъжа ми само се чуди как да и натъпче нещо в устата. Grinning

# 654
Моя мъж пък ме гледа криво като й вдигам мл на млякото. Сакън да не я направя дебела 🤣

# 655
LucyFord, хах а аз бях много против ЗВБ, обаче от не ядене опитах и това, но главно пада игра и мазане Sad... Ние бяхме стигнали до 100-120 гр пюре и пак се върнахме на 2-3 лъжици... Запека си върви, въпреки че вече е 20 дни на кърма (преди захранването си акаше по 2 пъти), за да си починем по празниците от захранването, а и се бях появили ужасни газове, аз ги определям като колики, че то просто не върви и да видим дали запека не е от двете лъжици които яде... Тези дни ще взема козе сирене и ще се надявам на попарата и кус куса.. Но педиатрите, които посетихме дават надежди чак след 9-10 месеца ще прояде. Освен това спането вечер е ужасно Wink

# 656
  • София
И при нас спането е скандално зле…сумти, реве, върти се, понякога без да се буди, но аз ставам да го видя и зверски ми се накъсва съня. Отделно по 2-3 пъти го кърмя нощем…направо не се чувствам човек тия дни

# 657
И при нас спането е скандално зле…сумти, реве, върти се, понякога без да се буди, но аз ставам да го видя и зверски ми се накъсва съня. Отделно по 2-3 пъти го кърмя нощем…направо не се чувствам човек тия дни
Всички лекари ми казват да правя 6 часова пауза и тя малката почти си я правеше, но след регресията(4м) вечер се буди да яде на 3-4 часа... Докато не й дам млякото няма заспиване, пробвах с вода, не става... Мисля да пробвам метода с плавното намаляне на милилитрите вече. Благородно завиждам на мамите със спящи деца. 0т 6 месеца не съм спала ненакъсано, понякога се чувствам ужасно изморена.

# 658
Пълна катастрофа с тая каша. То не знам дали е от нея, де. Първия път добре. Вчера и днес голям рев преди третото хранене, на което давам оризова каша. Реве със сълзи, дере се, та се къса, не изтрайва 5 минутки докато я направя. После едвам я давам, пак реве, дави се, накрая дадох млякото и после довърших с кашата, та горе долу биваше. Не знам дали е от нея, дали не й стига пюрето от предното хранене? Давам по 120 гр пюре и дохранвам с 40 мл мляко. Ужас, пълен ужас беше днес. Отделно снощи я доприспивах 4 пъти. Мъча се да гледам за зъби, но нищо не виждам. Мисля си, че открива нови умения и сякаш се превъзбужда от това. Избутва се с дупе нагоре като е по гръб, по корем като е вдига дупето нагоре и ако й бяха по-силни ръцете, можеше и да пролази. Та от всички неща взети заедно имаме едно кисело и неспящо бебе. Надявам се да е за няколко дни и това настроение да не се задържи дълго.

# 659
Пълна катастрофа с тая каша. То не знам дали е от нея, де. Първия път добре. Вчера и днес голям рев преди третото хранене, на което давам оризова каша. Реве със сълзи, дере се, та се къса, не изтрайва 5 минутки докато я направя. После едвам я давам, пак реве, дави се, накрая дадох млякото и после довърших с кашата, та горе долу биваше. Не знам дали е от нея, дали не й стига пюрето от предното хранене? Давам по 120 гр пюре и дохранвам с 40 мл мляко. Ужас, пълен ужас беше днес. Отделно снощи я доприспивах 4 пъти. Мъча се да гледам за зъби, но нищо не виждам. Мисля си, че открива нови умения и сякаш се превъзбужда от това. Избутва се с дупе нагоре като е по гръб, по корем като е вдига дупето нагоре и ако й бяха по-силни ръцете, можеше и да пролази. Та от всички неща взети заедно имаме едно кисело и неспящо бебе. Надявам се да е за няколко дни и това настроение да не се задържи дълго.

Ваня (честит имен ден!; бъди здрава!) , този номер при нас е редовен - рев, все едно не е яла от 3 дни, преди да дам кашата и съответно не изяжда дори 5 лъжички, а иска АМ. Даже и с пюрето прави така. Та в такива случаи давам 120 мл мляко (тя яде обикновено 150 мл) и като се нахрани с него, давам кашата/пюрето. Няма да споменавам колко храна се хвърля така, обаче детето хич не е ящно. Затова гледам да започна да ѝ давам каша/пюре преди да е показала силни признаци на глад, което понякога се случва за 1 минута Laughing  Абе запранването е приключение у дома, та те разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт