💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 734
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
  • София
На мен ми се пада днес да дам жълтък, но нещо се притесних, че не съм сигурна за яйцата. При следващия пазар ще поръчам фермерски (пазарувам от ебаг - много е удобно). Дали ще е проблем сега да въведа следващото месо направо и после да се "върна" и да въведа жълтък, след няколко дни?

Най-малко 12 минути.
Ние взимаме яйца от пазарчето на ИКЕА. Фермерски са. Ще давам от тях като само ще гледам да са от последно купените, защото понякога ни остават 1-2. Взимаме всяка седмица от там.
До 10-тина дни мисля и аз да започна с жълтъка. Дали мога да си сваря две яйца? От едното да дам съшия ден, а от другото на третия (нали се дава през ден) или е хубаво да са си прясно сварени? Не, че е проблем да варя на всяко предлагане на жълтък, но все пак да си спестя малко време, ако може 😀

# 631
Не мисля, че е проблем. Аз още меса не съм въвела. Мисля първо жълтъка. Ти кои меса въведе? Грешно ли е да почна с жълтък и после меса? По някой път уж всичко ми е ясно, а после се обърквам от хилядите въпроси в главата ми. Близнак бе 😀
Ебаг не съм ползвала. Не мога да я оставя и да излезна да взема покупките, а домофонната ни система не работи (работи, но не могат да вкарат няколко апартамента и нашия е от тях). Иначе всичко друго поръчвам онлайн. Всеки ден съм до Спиди за нещо 😀 Така да отида да си взема пратката ми е супер, защото решавам аз кога да излезна. А и имам Фантастико на близо (нали ебаг са техни) и ходя с количката да си пазарувам. Само гледам да не прекалявам, заради мястото долу в багажника на количката.

Цитонамазка и микробиология ми взеха като ходех на профилактични при следящата ме АГ, но не помня кога беше. Май 4 месеца след раждането ли беше? Но сега трябва да отида и на мамолог. Подсещам ви и вие да го направите, ако сте спрели да кърмите. Ходи се няколко дни след цикъл - тогава са най-чистите дни.

# 632
  • София
Откакто родих не съм пазарувала от друго място освен ебаг, страшно удобство. Купувам дребни неща разбира се, но става въпрос за такъв голям пазар- него само от ебаг правя засега.

Иначе въведох пуешко и сега мисля пилешко, пък после жълтъка.

# 633
Маги Пашова казва да се въвежда цяло яйце, а не само жълтък и че това са остаряли неща останали от комунизма амаа май ме е шубе.

Личният дали дава направления за мамолог би било хубаво?

От ебаг на кой производител за яйца се доверявате? И аз пазарувам от там. Момчетата ми носят вс до вратата - памперси, АМ, пюрета ако се налага купени. Мн е яко

# 634
  • София
Мен и 1/4 жълтък ме е шубе да вкарам 🤣

Иначе за мамолога- може би, ама не съм сигурна, питай.

За яйцата- както вече казах, взимам си “обикновени” Багрянка за мен и мъжа ми. Но май за захранването ще взема фермерски, като не съм си избрала някоя ферма конкретно. Буквално някои фермерски ще си избера от ебаг и каквото такова.

# 635
Ооо цяло яйце ме е шубе. Абсурд.

Питай личния дали дава направления за мамолог. Може да има някакви други условия за родилки. Спомням си преди, че като исках да ходя на мамолог, личната ми казваше, че трябва гинеколога да ми издаде направление. Обаче май след 30 или 30 и няколко години, ни се полагат профилактични при мамолог и личния може да даде направление. Но май под 30 трябва гинеколога да издаде.

# 636
Уви, над 30 съм🥲🤣🤣🤣

# 637
За яйцата зависи и от размера, аз взех на Колев ХЛ по празниците, че домашните ми свършиха и 12 минути според мен са малко. Ако е М размер е Ок, ама тея са доста големички. Днес ще запазвам час за консултация, трябва ли ми направление за тея изследвания на малката? Офф, че и тях кога ще ги пусна не знам. Айде урина някак ще взема, ама ако как да й взема? В хладилника ли да го държа? С акото как направихте вие? Тя ака 1 път на ден в добрия случай и обикновено след обяда напоследък.
Аз ще видим кога ще реша да ида при АГ, още не съм ходила за цитонамаската, той ме кани от третия месец ама... 😁

# 638
  • София
Профилактичните са само урина и кръв. Ако май само при някакви симптоми и съмнения се изследва. Иначе и то като урината трябва да се занесе възможно най-скоро в лабораторията.

# 639
Аз ходих на профилактичен 6 месеца след раждането и тогава АГ предложи за цитонамазка и я направих.
За яйцата гледам поне да са в срок на годност.Няколко пъти вече вземам от био яйцата от Лидл и да ви кажа са супер вкусни просто сварени без сол без нищо,та май ще продължа от тях да взимам.Иначе ги варя 12 мин и са супер,първите пъти ги пусках по 13 мин ама жълтъка започваше да става на дъвка и намалих малко варенето.Аз на всяко даване си го варя на момента,поне до колкото съм чела казват че така било най-добре.
Спанака си го давам от 6 навършени месеца.За граха и аз четох някъде че след 8-9 месец се дава но на много пюрета го има и за след 4ти месец.Веднъж го дадох комбиниран с други зеленчуци изяде се ,нямаше проблем след това и сега и давам честичко от него.
Ние като давахме проба за акото (когато имаше кръв в него)го държах в хладилника.Някъде бях чела че така може да се съхранява до 6-8 часа ако нали нямаш възможност по-скоро.Аз го занесох след 2 часа тъй като трябваше и урината да събера.В лабораторията ме питаха само дали е от днес и нищо повече.

# 640
Аз купувам възможно най-пресните яйца на пазара. За марка не мога да дам съвет, макар че съм чувала добри отзиви за Багрянка.  За захранването на бебетата се препоръчва яйцата да са с печат, а не домашни (нищо че вторите са в пъти по-вкусни), за да се избегне риск от салмонелоза. Варя яйцето минимум 20 мин, защото аз така го обичам. Дадох 1/4, ще се опитам да го давам през ден, както е по схема, макар че педиатърката също каза, че и да редувам 2 дни с месо и 2 дни с жълтък не е проблем. Чак цяло яйце...Не смятам да си правя чак такива експерименти с имунната система на бебето. Макар че като цяло искам да въведа всички алергени рано, та ще проуча и този въпрос.

Спанак и грах съм дала - не се одобриха.

На гинекологичен преглед ходих 4 месеца след раждането - микробиология с цитонамазка. Благодаря, че напомнихте за мамолог!

# 641
Аз съм толкова изгубена и объркана с това захранване. Добре, че детето си яде почти всичко  с апетит, че иначе… въртя от 1 седмица едно и също, защото не знам какво да вкарвам. Grinning
Млечните кога и как мислите да вкарате?
Иначе и аз яйца някак за момента се чувствам по-спокойна да купувам с печат, като задължително ги мия преди да ги варя.

ПП: Вчера търсих нещо из старите теми и отворих последната ни такава в Мами с термин Юни… ей колко мило ми стана, точно са се появявали на бял свят всички бебчета прекрасни на групата. Разчувствах се.
И понеже вече е 7ми да ви черпя с едно виртуално вино за Ванина и името и! Wine Glass

# 642
Да е честита Ванина 🍀
И аз ви черпя виртуално с тортичка 🍰
Сега ме замислихте за яйцата. И аз ще взема с печат за захранването. Нашите са без.

# 643
Яйцата ни са домашни. Но наистина най-добре с печат. Още не съм давала, след 7м ще започна.
Как спят вашите деца? Емил започна на страни, но иска и по корем. А не може горкият, забива си главата. Още не знае и как да се върне по гръб. Вземам го при мен и цяла нощ му оправям позицията, да не се задуши.

# 644
  • София
Фермерските са без печат ли?

Общи условия

Активация на акаунт