💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 694
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
Днес се замислих, че каротин/провитамин А, който е в моркови, сладък картоф и тиква се усвоява с мазнина, а пък аз не съм добавяла, както и мляко не съм слагала, само водата от варене.. Вие добавяте ли мазнина и ако да каква?

# 691
Зехтин добавям, защото е алергична към млечни. Обмислям и кокосово да ѝ взема.

# 692
Аз още не добавям мазнина. Може би бих започнала с кокосово.

# 693
Кремона, благодаря! Да сте здрави и вие, че се измъчихме с болежки! На мен ми дойде още на 4тия месец, много ме възмути. ММ се уплаши че мога пак да хвана и много внимаваме 😂😂 При мен си е нормален, като преди, не е имало кербала 😂
Люси, благородно завиждам. Мадам също спи два пъти, но общо са два часа. 12 часа за денонощие 🙄🙄 Иначе спи плътно и заспива бързо, няма проблем, просто много я иска живота. 😂
В пюретата слагам или жълтък и АМ или месо. Преди това слагах зехтин. Скоро масло ще въведа и ще слагам и масло. То без мазнина много диетично, след 1 час пак ще е гладна, само голи зеленчуци.

# 694
По-добре ГХИ от масло.

# 695
  • София
Аз слагам рапично на Хипп.

# 696
Смятам от утре да я пробвам на 2 дремки. Три дни ми къса нервите с последната 3-та дрямка и смятам да ги намаля.
Тъкмо си изградих един режим и айдеее пак смяна 😀
Какъв е вашия дневен график като сте с 2 дремки? По колко пъти ядат? Сега като разместя пак дремките и ще има да нагласям кога да яде 😀 Реално смятам вече да не спи сутрин между двете хранения, но да видим как ще издържи.

# 697
  • София
Ние сме още на 3. Сутрин най-малко време издържа буден, следобяд може да издържи повечко.

Аз днес не докърмвах след обяда и кашата (която правя с АМ). До кърмещите: вие по колко пъти на денонощие кърмите? Аз засега сутрин и вечер, и 1-2-3 пъти през нощта 🤪

# 698
На 7 месеца, нямаме заместено хранене и кърмя по 6-7-8 пъти, зависи вечер колко пъти се събуди. През деня кърменето е макс 4 минути, вашите бебета по колко време случат?

# 699
  • София
По около 5-7 мин. Нощем цока повече, ама май само си цока без да яде 🤣

# 700
Спи по 2 пъти, интервалите са и 3:30/4:30/3:30-4:00, но доста варират защото се съобразявам с каката, а бебето днес например не го приспах навреме сутринта и стоя 4:00 свежа калинка 🙄😂 Няма умора…
На всеки интервал яде по 2 пъти, тоест сме с 6 хранения, 2 заместени и 4 пъти кърмя. Нощем също има едно кърмене, но очаквам да го махне, защото е пропускала нощи.

# 701
Аз кърмя на поискване и си търси и след пюрето да суче. Бързо суче 4-5-6 мин. най- много. През ноща доста се буди и пак го кърмя. На 6 месеца е. От доста време е с 2 спанета през деня.
Заспива само на гърда. Другите кърмещи как приспивате? Знам, че трудно се отучват да заспиват самостоятелно, като са свикнали на гърда ....
След пюретата със зеленчуци с какво продължихте? Каши или жълтък?

# 702
И моята бебочка се опитва да мине на 2 дремки, обаче невинаги успява. Не може да си нагоди правилно интервалите и понякога сутрин прави 2 часа, друг път 3:30 ч., пък втората дрямка после е 30 мин. и не може да издържи да будува до нощта... Абе ужас е. Как да се пробвам да мине на 2 дремки?
Утре смятам да въвеждам глутен, така че всякакви съвети ще ми бъдат от полза.

# 703
След зеленчука въведох каша, после два плода и смятам от утре да почна с жълтъка и след това с месата.

За да мине на две дремки, ще гледам да спазвам часовете и интервалите. В началото сигурно ще е трудно, но ще споделя как се движим.

# 704
  • София
Какви са часовете и интервалите, които трябва да се спазват за 2 дремки? И кога най-късно трябва да се мине на такива?

Общи условия

Активация на акаунт