💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 673
  • 777
  •   1
Отговори
# 705
Общо двете дремки да са 3 часа, т.е. по 1.5 или едната 1 час, а другата 2 часа. Интервалите на будуване трябва да са 3.5/4 часа. Обачеееее… пълна греда тази сутрин. Събуди се към 7, яде в 7.30 и вече към 9 ми беше изпилила нервите от мрънкане. В 9.30 я сложих да спи и само като я гушнах и отцепи. Еми не знам как ще стане това будуване по 3.5/4 часа. То вечер едва издържа 2.5/3 часа будуване. Та днес ще си караме на 3 дремки явно. По принцип няма проблем с първите две дремки. Заспива лесно, обаче на последната е някакъв ужас. Ще видя как ще се държи днес. Вчера след 1 час тръшкане я оставих на баща й и заспа. Обаче днес съм сама и ще ми скъса нервичките.
Не знам кога най-късно трябва да минат на 2 дремки. Някои казват, че става и плавно - 3,3,2, после 3,2,3, после 3,2,2. Други пък от раз минали на 2 дремки. Не знам. Беше ми толкова трудно от 4 да мина на 3. Сега на 2 ми се вижда много невъзможно. Освен да й намаля продължителността на първите две дремки, за да няма нарушения при третата. По принцип аз не бързам да мине на 2 дремки. За сега ми е удобно и на мен, но ако иска повече да будува, няма проблем. Ще се нагодя по нея пак.

# 706
Като цяло на 2 дремки преминават от 6 до 9 месеца. Трябва да могат да издържат по 3.5 часа, че да минат на 2.
Моята от вчера пак не мога да я приспа и това е... А й се спи. Заспива само в раницата, ама не искам да свиква така, че не знам.
Днес ще дам пюре с месо. Жълтък давам вече от седмица през ден. Забавям кашите, че бая корем имаме, как ще се набираме да седнем с тоя барабан не знам. 😁

# 707
Няма шанс да издържи 3.5 часа. Явно още не сме за 2 дремки. Ще гледам просто да са по-къси и това е.
Моята от кашата не се е ошишкала сякаш. И аз от това се опасявах. Но тя и по принцип не е дебело бебе.

# 708
https://naninanibebe.com/rejim-s-dve-dremki-vsichko-koeto-tryabva-da-znaete/

Последните 2 дни при нас е нещо подобно, но много кратки дремки и не е ок. Иначе преди 3 дни я сложих да спи към 21. Познайте, стана към 6:15. Последните 2 дни я слагам към 7, става около 7...

# 709
Полезен линк. Ще го прочета после пак. Мислех си, че може сутринта да изкара повече, защото все пак става от нощен сън, но явно там бъркам. Утре ще опитам по тази схема:

Просто исках горе долу да разделя интервалите по равно, за да изкара вечерта, че 4 часа ми се струва невъзможно.

# 710
Ваня, те тея таблици са ориентир, но не важат за всички. По всички консултантски сайтове пише първия интервал да е най-къс, последния най-дълъг, но при нас винаги последния е по-къс.
Днес стана към 7:15, заспа чак към 11:10, въпреки че много й се спеше. Опитах всяка да я приспа не ставаше. Сложих я в раницата и за няма и 5 мин. заспа. 100% пак минава през някаква регресия или скок, тя всички такива периоди са й ясно усетливи. Дано по-бързо да излезе от пика.

# 711
Аз знам, че всяко дете е различно, но все пак е някакъв ориентир.
При нас май следобедния интервал може да е най-дълъг. Забелязала съм я, че тогава спи най-малко и може да издържи повече за разлика от сутрин и вечер.
По принцип, ако и прекалено много будува, също е лошо за заспиването, защото после се  превъзбужда и не може да заспи.
Аз моята съм я забелязала. Като почне да мрънка и нито носене, нито нищо не я успокоява, ясна е. И като я взема да я гушна и е заспала като убита 🤣

# 712
Ваня и Петя - при нас положението е същото. Понякога сутрин издържа 3 часа, друг път - час и половина. А между следобедната дрямка и времето за сън минават около 4-5 часа, които едва издържа, но понякога се инати и успява. Хем иска да будува повече, хем едва издържа. И съответно приспиванията са олеле-майко. Много е изтощително, а да не говорим, че невинаги дрямката ѝ е дълга-къса, понякога са две къси и айде будувай после 3 часа.

# 713
Здравейте, юнски мами, присъединявам се и аз към вас с един Явор.
Пиша сега разтревожена, понеже сме във вихъра на ужасен, ужасен грип с баткото и исках да разпитам някои от вас сблъсквали ли са се с него при бебето? Яв засега няма симптоми, но съм на нисък старт и ....

# 714
Зеленчуци, каша и плод, месо. До тук съм. Давам от няколко дена желязо, защото беше ниско.
Днес е на ортопед, какво да го питам? Идея си нямам, другите не съм ги водила.
Спи през 2 часа, 4 пъти, следобяд издържа повече. Кърмя в 6,9, 18, 21ч . Ако не хареса твърдата храна суче. През нощта също , но там вече не помня и не следя. В 9ч суче супер малко, не е гладен.

# 715
Привет дами !!! За много години!!!!!♥♥🙏🏻 дано ни е една среахотна и здрава 2025!!!

Дремки и моят като на Lucy сам си мина на две дремки от 6 месец. Първата по кратка 30 Мин/ час , сутрин към 10.30/11 и втората е по дълга до 2 часа макс към 14. И май дълго будува последният интервал като заспива към 20/20.30. С първият син правих графици, приспивах, изчислявах по таблици, бях с консултант и гокям стрес!!! И гокям зор!!! С този си казах - как дойде ( че и нямам време покрай баткото да се занимаем😃😂) и той взе че се намести сам🤘🏻♥ пу пу..

Хранене още се кърмим ( най дълго нощем имаме 2/3). Но иначе вече има закуска, обяд и вечеря. Въведох яйца(цели), меса всякакви, риба, зеленчуци, кисели млека ( козе и овче). Аз ги правя пюретатс и винаги са с протеин, с мазнина (олио или масло) и вечер винаги и пармезан. Остава ми да въведа глутен само. И така ще сложа още едно хранене с каша следобед мисля. Абе тествам с парчета, ма все се дави и все спирам.. много ме хваща страх 😓😢

Цикъл на мен май ми дойде но беше хипер леко кафяво течение. Някой бил ли е така или да се притеснявам да ходя на гинеколог???

Моторна дейностнашият се върти и опитва да пълзи, но още не може да седи сам 😢… та малко се притеснявам и ще ходим на ортопед… вие докъде сте със седенето???

Моя бебстър си мина на 2 дрямки по негово желание. Започна да е свеж по- дълго време и спи веднъж 2 часа, веднъж час и половина горе-долу. Винаги съм до него. Така нощен с дневен прави между 14ч и 15ч.

# 716
За спането всяко дете е индивидуално. Тези таблици са само ориентир, не се опитвайте да ги следвате точно. Ако до момента детето е спало 3 дремки по 40мин, общо 2 часа, няма логика сега да го караме да спи 2:30 с двете дремки.
За двигателната активност, мадам не се върти. Само единични пъти и то май случайно. Започнах аз да въртя за да схване, че вече се притеснявам.
Грипа го изкарахме с двете деца, описах преди няколко страници. Гадно е, много дни с температура, може би авирон ако бях дала щеше да мине по-леко. Само с панадол и нурофен го лекувахме и витамини.

# 717
Тя си спеше през деня по час на първите две дремки и 2 часа на третата, та не я карам от раз да увеличи или намали. Наистина е стресиращо това постоянно изчисляване, но като ми е първо дете и имам това време. С второ няма да е така и ще е каквото дойде 😀  Сега май наистина имам много свободно време и се чудя какво да измисля 😀

Моята хубавица също не може да стои сама. Може като я сложа седнала на пода и се подпре с ръце. Понякога се клюмва, но често се задържа. Не знам дали това се брои за самостоятелно стоене. И също не се обръща сама. Понякога сякаш случайно по-скоро. Минахме на ортопед и каза, че всичко й е наред, та не се притеснявам. Не искам и да се сравнявам с другите бебета, защото някои го карат по-бавно, но не значи, че изостават. Истината е, че ми връща храна след ядене и за това не я оставям много по корем. Случва се и два часа след ядене, пак да върне. Сега със захранването е по-добре и след пюрето и кашата, час след като ги е изяла, я оставам по корем. Та и аз съм си виновна, за да не се обръща. Иначе по корем вдига дупето и има наченки да пролази, но е далече все още.

# 718
Аз имам чувството, че моята първо ще пролази, после ще седне. Някак си е по-мотивирана да може да достига разни неща, отколкото да седи седнала. Много се ядосва, когато не стига някоя играчка. Баща й предния месец 2 пъти беше настинал, но не успя да я зарази. Ама много ме е страх, сега като ходим да пускаме изследванията, да няма 200 болни по етажите в ДКЦ-то.
Edit: За цикъла, аз бях с кафеникаво прицапване малко след като спряха лохиите още. Дори се чудих дали е от тях или цикъл. Е цикъл си беше. Първите месеци беше доста лежерен, нямах оплаквания. Последните 2 обаче имах яко главоболие.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 16:09 от Petya.P01

# 719
Моята първо започна да пълзи, после да седи, но седи няколко минути и/или тръгва настрани и напред или се катурва. Не може още да се изправя до седнало положение, но май е и рано...

Това с режима ми е мъка.. 2 дни има режим и на 3тия се проваля от някоя нощни фиаско, през първата част на нощта се буди през 30 минути или 1 час и е голям купон. Не правеше така като по-малка...

Общи условия

Активация на акаунт