Априлче 2025г./тема 3/

• 26 151
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
На мен Сенкова ми каза да запазя между 22 и 23 седмица, защото тогава някои неща се виждали по-добре. Иначе от клиниката за ФМ, казаха само след 20 седмица. 

Molishein Благородно до някъде ти завиждам за липсата на неразположения. Но от друга страна, в някои случаи гаденето си е вид успокоение. Въпреки, че имаше една сутрин без гадене и се притесних и аз какво се случва. ММ ми предложи да ходим на лекар, ако се притеснявам, но след час си дойде гаденето и се успокоих. За жалост к в двата случая си има притеснения. Щом искаш да ходиш 3-4 пъти в месеца, ходи. Това да сме спокойни е важен фактор за бременноста и бебето.

Кактусче, Необианацида не ми понася на аромат. Започва да ми се гади още повече. А и това 30 минути за смучене ми се виждат като вечност. 😀

# 31
Луничке, наистина не е приятно на вкус, но поне ме облекчава. Аз си пия преди това джинджифил за гаденето 😅
Мики, щом от клиниката са ти го сметнали, не го мисли ❤️
Розичка, записвам те 🤗❤️

# 32
Кактусче, 20- ти март ми е термина, но като абсолютно невежа с първа бременност чета и януарската и февруарската, и априлската тема 😄 отвсякъде научавам по нещо полезно и се вълнувам заедно с вас.
Втора фетална имам за следващата седмица аз, ще съм 21+6, дано всичко е наред.
Прегледи по веднъж месечно май на никой не му стигат за да му е спокойно.

# 33
Lights_on, добре си дошла и при нас 🤗❤️ Пък може и ние нещичко да научим от теб 😁 Сигурна съм, че всичко ще е по учебник на ФМ. 🍀

# 34
Здравейте, прекрасни момичета! 🍀 Надявам се всички да сте добре 🌸🍀
Аз реших да си направя една екскурзия до Швейцария тази седмица и се прибрахме днес. Да споделя, не съм чувствала някакви неразположения по време на полета, нито заради смяната на климата, но все пак ми е притеснено и нямам търпение да си видя момченцето в понеделник на ехографа.
Аз също ходя на преглед през 2 седмици, също така се следя и при 2 АГ специалисти- едната е по НЗОК.
Кактусче, благодарим от сърце за новата тема! Прекрасна си 🌸
Записвам се с термин 02.04.2025 г. 💙

# 35
  • Варна
Аз пък днес малко се притесних, защото реших да си измеря сутринта кръвната захар с домашната машинка. И ми показа 6.
Не мога да кажа че беше съвсем на гладно, защото бях пила кафе, смесено с прясно мляко и кафява захар.
Утре ще повторя пак, този път на гладно, но ми се искаше да е по - малко.

# 36
  • Смолян
Аз пък днес малко се притесних, защото реших да си измеря сутринта кръвната захар с домашната машинка. И ми показа 6.
Не мога да кажа че беше съвсем на гладно, защото бях пила кафе, смесено с прясно мляко и кафява захар.
Утре ще повторя пак, този път на гладно, но ми се искаше да е по - малко.
Кафявата захар си е оцветена бяла захар и след прием на такава може даже да се радваш на стойност 6. Спокойно! Измери я утре сутрин напълно на гладно веднага, като станеш.
Аз също съм във филма отново. Вчера бях на преглед - шийка напълно затворена,5см, матка спокойна и вечерта корема отново на 3-4 пъти стана камък без болка, без неразположения, просто камък и след 10-20 секунди отпуска.
Пия магнерот , пия алеракт и пак. Записах час за доктора, който ще ме изражда , за да ме види и той, защото вече се съмнявам, че следващата нещо пропуска.

# 37
  • Варна
Аз мисля, че тези втвърдявания са неизбежни. С първата бременност въпреки конските дози магнезий си ги имах до последно. Но щом няма последици от тях, мисля че не са притеснителни.
Сега обядвах и ще измеря след час, след 2 пак. И вече утре на гладно ще проверя пак.

# 38
  • Смолян
Аз мисля, че тези втвърдявания са неизбежни. С първата бременност въпреки конските дози магнезий си ги имах до последно. Но щом няма последици от тях, мисля че не са притеснителни.
Сега обядвах и ще измеря след час, след 2 пак. И вече утре на гладно ще проверя пак.
Благодаря ти, това ме успокоява. Аз с предишните бременности съм нямала изобщо. Сега си го обяснявам, че е трета и напрежението върху матката е много по-голямо.
Час след хранене е малко. Изчакай най-малко два.

# 39
Розичка, за бременни захарта час след хранене, след 2 часа е за небременни.
Аз се успокоих след прегледа, всичко е наред, с два дни е напред и съм в 17 седмица. След месец точно имам час за фетална при Чучумишев, надявам се да ходя достатъчно често, без да хипохондрясвам 😆

# 40
Всички ли вече усещате втърдявания? Аз все още не съм усетила нито веднъж. Първа бременност ми е

# 41
  • Смолян
Всички ли вече усещате втърдявания? Аз все още не съм усетила нито веднъж. Първа бременност ми е
С първата не съм усетила нито едно до края. При мен е трета бременност.

# 42
Рали, да не са Бракстън Хикс контракции? Знам, че до определен брой на ден тези контракции не са опасни.

Иначе аз все още нямам, за щастие. Но при някои хора започват по-рано.

# 43
Не, не усещам втвърдявания. Първа бременност ми е.

# 44
Тези втвърдявания почнах да усещам отскоро, края на 19-та седмица някъде. Не са болезнени но мен си ме стряскат. Ще питам АГ на прегледа следващата седмица.
Аз с един друг глупав въпрос се включвам- гледах някакви календари и различни седмици виждам посочени за начало на 6- ти месец. Някъде пише че 5- ти месец е до 22 г.с вкл, от 23- та започва шести, другаде пише че от 22 г.с започва шести месец. Кое е вярното според вас?

Общи условия

Активация на акаунт