Априлче 2025г./тема 3/

• 30 069
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, може да разбирате повече. Повишеното СУЕ може ли да е свързано с приема на Аспирин ?
Високо СУЕ е характерно за бременни (зависи пак колко е високо де), но трябва да се проверят и другите показатели. Може и да е признак на инфекция /ако например имаш завишени левкоцити или неутрофили и др./

# 376
Те са в норма

Момичета, може да разбирате повече. Повишеното СУЕ може ли да е свързано с приема на Аспирин ?
Високо СУЕ е характерно за бременни, но трябва да се проверят и другите показатели. Може и да е признак на инфекция /ако например имаш завишени левкоцити или неутрофили и др./

# 377
Пускам ви списък, който имам аз - даден ми е от колежка, която роди преди два месеца. Тя си ползва всичко горе долу и ме посъветва някои неща, които няма да бъдат ползвани от самото начало да си ги поискам за погачата. Кактусче аз ти го пуснах на теб на лично, не знам дали си го видяла.

Със сигурност има неща, които не съм се сетила да добавя или някои които ще бъдат ненужни, но ще видим...

Скрит текст:
Разходка
-----------
Количка
Чанта за количката
Несесер за количката
Протектор за матрака
Преносима подложка за смяна на памперси
Комплект за количка х3 (чаршаф с ластик и калъфка)
Одеалца за количка х3
Органайзер за седалката

Сън
----------
Кошара next to me
Матрак
Протектор за матрака
Комплект чаршафи за кошара х3 (чаршаф с ластик, калъфка и завивка)
Чувалче за сън Angel Baby
Бебефон - GHB от amazon.de
Нощна лампа с възможност за намаляне на светлината
Гнездо
Муселинови пеленки за гнездото вместо чаршафчета
Малки муселинови пеленки за забърсване на изплюто и повърнато

Баня
---------
Ваничка за къпане
Подложка за новородено
Бебешки душ гел (Hipp, Bioderma, Aderma)
Бебешко мляко за тяло (Hipp, Bioderma, Aderma)
Повивалник

Козметика
----------------
Единични стерилни марли (за пъпчето и очичките)
Mustela Нежен измиващ гел за коса и тяло
Mustela Крем против подсичане 1-2-3
Mustela Hydra Bebe Лосион за тяло за нормална кожа
Mustela Масажно олио-спрей
Памперси
Еднократни пелени за повивалника
Физиологичен разтвор (за очичките)
Спирт 70% за пъпчето (може и да не се наложи)
Клечки за уши
Четка за коса
Пила за нокти
Мокри кърпички
Сухи кърпички от кутия
Еднократно бельо за болницата
Органайзери

Хигиена и здраве
------------------------
Помпа за кърмене
Термометър
Аспиратор за нос
Четка за бебешки съдове
Бебешко веро
Бебешки прах за пране
Поставка за шишетата като се стерилизират да съхнат
Кош за пране (само за бебешките дрешки)
Сгъваем леген за накисване и пране на ръка на наакани бодита
Кош за памперси
Бял сапун за пране на наакани бодита

За хранене и други
-------------------------
Шишета
Биберони
Крем за зърна
Нагревател за шишета
Стерилизатор за шишета
Кутийка за биберони
Breast pads
Пликчета за кърма

Дрехи и други
--------------------
Бодита с дълъг ръкав
Долни бодита-потничета
Ританки
Пижамки
Жилетка
Ръкавички
Чорапки
Шапки
Лигавници
Яке
Органайзери за дрехите
Кенгуру - ergobaby
Активна гимнастика
Сензорна книжка
Книжки
Черно бели карти
Бебешка люлка
Килимче за игра
Играчка за кошарата

# 378
Лили, напълно нормално е СУЕ да е повишено при бременност. Моето е повишено още от самото начало, последно беше 57 🤗❤️ Няма нищо притеснително, няма нужда да се буташ сред болни хора по лабораториите...

Ели, разгледах го още тогава, много ти благодаря 🤗

Луничке, тъкмо смятах вчера да те питам дали и при теб гаденето продължава. Аз вчера бях много зле, а съм вече в 19г.с.(от утре). Иначе снощи видях ритниче през корема, а потвърждение за пола ще имаме на втората ФМ 😅

# 379
Тамън се бях успокоила от гадни мисли и сега тия изследвания ме объркаха... Миналия месец всичко беше наред, сега моноцити, хемоглобин, еритроцити всичко е надолу.. Най-вероятно ще си посетя хематоложката, която ми лекуваше анемията.

# 380
Лили, няма от какво да се притесняваш. На мен АГ ми назначава доста неща всеки месец и той ми разчита резултатите. На хематолог ходя на около 3 месеца, но през това време се следи строго коагулацията и кръвотокът. Иначе и на ФМ ще покажа изследванията. Показвам ти част от моите последни изследвания, за да се успокоиш 😁
Скрит текст:

# 381
Благодаря, Кактусче Heart

Лили, няма от какво да се притесняваш. На мен АГ ми назначава доста неща всеки месец и той ми разчита резултатите. На хематолог ходя на около 3 месеца, но през това време се следи строго коагулацията и кръвотокът. Иначе и на ФМ ще покажа изследванията. Показвам ти част от моите последни изследвания, за да се успокоиш 😁
Скрит текст:

# 382
Вие имате ли киселини и как се справяте с тях? Последните три дни ми се гади и съм с киселини, в 20 + 3 съм Persevere

# 383
А момичета, вие вече минахте ли втора ФМ? Как протече прегледа ви? Доколкото знам вече на втората не се прави БСХ.

И при мен гаденето продължава с пълни сили, особено вечер ми е най-тегаво. Все още не мога да се храня пълноценно и не съм мръднала на кг, а вече съм 19г.с.

# 384
Аз съм качила 2кг. Направо ти завиждам за килограмите. Иначе аз чак средата на другият месец съм на 2ра ФМ, мисля 16.12.

Киселини имам и понякога положението е доста зле. Пробвай с Нео Бианацид, но миризмата му е малко странна за мен и трудно ми понася. Вземи си малка опаковка и виж дали ще ти е ок с тях. Пробвах Гавискон, Талцид, на waya едни течни… не спасяват. Но всеки организъм е различен и може за някои да имат ефект, на други не.

Кактусче, много скрит твоят бебок. До последно ще се крие. 💙❤

Моето СУЕ е 25 при норма 20, но при бременни е нормално да е повече, както писаха.

Аз съм пълно спокойствие, което не е типично за мен. Но може би защото гаденето, киселините, газовете и запекът не ме оставят. Явно те ме карат да се чувствам, че малкото е добре.

# 385
Живот и здраве, моята приятелка ще ми даде количка. Бутала съм нейните деца в нея и съм й свикнала Simple Smile Отделно ще съберем кошарки и т.н. пак от нея, тя ги пази за мен ♥️
Бебето ще е при нас в началото, така че стая ще се прави по-нататък. Като цяло не мисля да купувам нищо предварително.

Момичета само аз ли съм неуравновесена, та всеки път, като тръгна на преглед, всичко ми е свито? Sad

Аз си купих домашен фетален доплер, първо бях скептична и нищо не чувах и не разбирах, но от вчера го разгадах и сега си слушаме сърчице когато си пожелаем и съм по спокойна, препоръчвам...
 Ние нищо не сме купували, само аз взех електрическа люлка, че ми беше голям мерак...януари и февруари живи и здрави ще купуваме

# 386
Моята втора ФМ е другата седмица, ще съм 19+5 дни. Нямам търпение да видим бебока, много се притеснявам преди всеки преглед. Гаденето и повръщането са ежедневно все още, понякога имам и киселини, за тях взимам Гавискон, доста бързо ми действа засега. Но, от гаденето няма отърване...

# 387
Здравейте и от мен, страх ме е още да взимам неща за бебето... Единствено едно момиче подаряваше дрешки и само това взех.
Втора бременност ми е, и изобщо не мисля да се изхвърлям с покупки, които няма да ми влязат в употреба.
За кошара съм си харесала от тези 3 в 1 със скрин, които после стават на легло и бюро.
За първото ми дете бях с кошара, че отделно повивалник, че отделно кош за памперси... Излишни неща според мен..
Но сега хайде, тези на които ви е първо, разбираемо да се вълнувате-аз изобщо не се... 😃
Количка мисля също по-нататък, за сега ми казват момиче, но някак все чувам за случаи, в които 7,8м било момиче, изведнъж момче 😃😃😃
И за ФМ да ви питам, АГ ми каза ходи се между 19 и 22 седмица. А аз където смятам да ходя пише, че се прави между 20-24 седмица....
И ако си запиша час в 19+няколко дни, дали няма да е рано? 🤔

# 388
Може да е малко раничко 🤗 Оптималният период е 21г.с. По принцип най-добре е след 20г.с., за да може да се види всичко необходимо. Някои жени имат по-дебела коремна стена и ги викат на преглед малко по-късно 😁

# 389
Аз даже записах час за 22+1. Просто нямаше по-рано часове, но нямало проблем. По-добре след 20г.с

Общи условия

Активация на акаунт