Априлче 2025г./тема 3/

• 29 885
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря, An Миналава съм покрай обекта им в Софарма, защото обядвах понякога там 😃 Ще видя някой ден дали да не ги тествам и аз, много обичам релаксиращи масажи.

Иначе аз ходя на физиотерапия на JMT става и дъвкателни мускули и съм легнала на маса за масаж 50мин. За жалост няма дупка за корема на тези маси за други масажи 😀 Идва ми са заспя направо през по-голямата част о терапията. Но физиотерапевтката каза, че до около 8я месец може да я правим, че после лекарите рядко дават да се лежи по гръб за повече от 5 минути. Тя спомена, че на бременни правят масажи в седнало положение.

Кактусче сподели, ако искаш някой клин, от който си доволна. Аз Lidlските ги обличах броени пъти и още си е здрав, но много тънки. Взела съм по-големи размери за вкъщи.

# 526
Аз да ви кажа, че вчера си взех от пепко ватиран клин и съм много доволна. Не е за бременни, но си взех голям размер просто. Не знам дали във всяко пепко ще ги има обаче.

# 527
Аз усещам бебето доста рядко, но ми казаха че съм с предна плацента /каквото и да означава/ и затова не го усещам много. Иначе вчера на феталната всичко си беше наред. Извинявам се за въпроса, но какво е "ФЕКГ "?
Относно дрехите, все още си карам с моите, понеже принципно нося по широки. Simple Smile

# 528
ФЕКГ e фетална ехокардиография. Не е задължителна, но е препоръчителна.

# 529
Записах си час за масаж в Thai Spa за неделя (Благодаря Аn) Smile Обектът им, който е в The Mall, че ми е най-близо. Ще ви пиша след като мине... нямам търпение да ме намачкат.

# 530
Записах си час за масаж в Thai Spa за неделя (Благодаря Аn) Smile Обектът им, който е в The Mall, че ми е най-близо. Ще ви пиша след като мине... нямам търпение да ме намачкат.

Еми да, заслужаваме глезотии след “великото повръщане” 😂Релакс на макс! Дано ти хареса! И да се похвалиш после.

# 531
Здравейте,
Да се отчета и аз. Днес минах 2ра ФМ- бебчо е здравичък и продължава да върви с 2-3 дни напред. 🧿🩵
Док установи лееко води в горна граница, та ми каза да си направя обременяване с глюкоза (а толкова уж внимавах какво ям🥲).
Днес съм в 21г.с, а видях че обремняванвто се прави от 24г.с. /док. ми каза от следващата седмица, че мога, но се зачудих дали не е редно поне до 23та г.с. да изчакам. Междувременно със сигурност, ще изклпча бързите въглехидрати/ .
Някоя от вас правила ли е обременяване преди 24та?

# 532
Здравейте,
Да се отчета и аз. Днес минах 2ра ФМ- бебчо е здравичък и продължава да върви с 2-3 дни напред. 🧿🩵
Док установи лееко води в горна граница, та ми каза да си направя обременяване с глюкоза (а толкова уж внимавах какво ям🥲).
Днес съм в 21г.с, а видях че обремняванвто се прави от 24г.с. /док. ми каза от следващата седмица, че мога, но се зачудих дали не е редно поне до 23та г.с. да изчакам. Междувременно със сигурност, ще изклпча бързите въглехидрати/ .
Някоя от вас правила ли е обременяване преди 24та?

Азз в понеделник бях на ФМ при проф Марков в София, той също при мен видя води над средната стойност и ми каза, да правя обременяване, че вече можело. Тогава бях 21+3. Аз реших да изчакам малко и ще го направя на 3.12 като тогава ще съм 22+4, та мисля да му се доверя. Също и следящото ми АГ каза да правя вече съвсем спокойно обременяването.

# 533
Ендокриниложката, при която ходя, ми каза да планирам да отида при нея около 22 гс, за да ми назначи обременяване с глюкоза.  Тя ми обясни, че по-рано нямало смисъл и след тази седмица трябва повече да се следя за ГД. Така че според няма смисъл да чакате.
В момента съм в 19 гс и имам още време. Имате ли висок риск от диабет на БХС?

# 534
Ендокриниложката, при която ходя, ми каза да планирам да отида при нея около 22 гс, за да ми назначи обременяване с глюкоза.  Тя ми обясни, че по-рано нямало смисъл и след тази седмица трябва повече да се следя за ГД. Така че според няма смисъл да чакате.
В момента съм в 19 гс и имам още време. Имате ли висок риск от диабет на БХС?
Аз не съм го изследвала.  КЗ ми беше 4.83 на гладно преди някоолко месеца, но е важно да видим как реагира тялото ми след прием на глюкоза.
Нямаме диабетици в семесйтвото.
Мама ми е казвала, че съм била голямо бебе 4.300кг, та нищо чудно да има някаква връзка.
Иначе сладко ям веднъж седмично, но си хапвам картофи, ориз ии понякога бяло брашно, както и плодове /банани за които на гладно ми казаха, че не са ок/., но в никакъв случай не прекалявам- даже ям само пълнозърнест хляб.
Ще видим какво, ще покаже. Също съм качила самк 2кг. Просто заради малко по-голямото коремче на бебчо и околоплодните води… и да има нещо, ще сме го хванали в много ранен етап. 🙏🏻🤞🏼
Просто това обременяваме ми се искаше да го избегна, но… 🥹

# 535
Аз БХС не съм правила, само пренатален. В родата ми единствено баба е с диабет ама тоя старческия, не знам как се води😁
Аз съм много скарана с храната. Ям много въглехидрати, почти не ям месо и мисля, че и от това може да е допринесло. Имам проблеми с ТСХ-то пия еурирокс и ендото винаги иска на 3 седмици ТСХ и глюкоза. До сега глюкозата ми виканги е била до 4,6/4,9 макс. Аз от началото до сега съм качила 1,5 кг и коремчето започна да се заформя преди 2 седмици, преди това не можех да кажа, че имам. Аз също се надявам ако има нещо това, че сме го хванали навреме да облекчи малко ситуацията.

# 536
Няма значение в коя седмица сте, за да се направи ОГТТ. По правило се прави към средата на бременността(след 20г.с.). Аз вече имам правен веднъж около 10г.с. и другия месец ще правя отново.
ПП аз съм качила 3кг., но вече съм в 20г.с., а коремчето и гърдите са ми като за 30г.с 😁

# 537
Аз усещам бебето доста рядко, но ми казаха че съм с предна плацента /каквото и да означава/ и затова не го усещам много. Иначе вчера на феталната всичко си беше наред. Извинявам се за въпроса, но какво е "ФЕКГ "?
Относно дрехите, все още си карам с моите, понеже принципно нося по широки. Simple Smile

Предна плацента означава, че плацентата е закрепена в предната част на матката към корема и по този начин е все едно като допълнителна възглавница. С други думи може да притъпи усещанията за движение на бебето, докато е по-малко.

# 538
Аз съм качила около 4 кг., основно в гърдите и на корем и малко бутчета Simple Smile

Как сте с болките при сън? Буквално се будя от болка горе в крака, в зависимост на коя страна лежа Sad
Някой купи ли си възглавница?

# 539
Аз си купих, много е удобна, но на мен ми е висока, и ме заболява врата. Затова не я ползвам.
Аз съм качила 6 кг, досега.

Общи условия

Активация на акаунт