Априлче 2025г./тема 3/

• 29 874
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Аз имам възглавница за бременни, но ми е безкрайно неудобна понеже се въртя като обран евреин докато спя, както казва ММ😃 и си взех една малка възглавничка само за между краката и се родих с нея от jysk.

# 541
Аз последните дни имах болка в бедрата - случайно се появи, не съм се преуморявала или нещо. Като мускулна треска малко. През нощта се будя най-вече, защото ми се пишка или съм жадна. Засега съм качила 6кг почти 7, днес се мерих... малко ме беше страх от кантара хаха

При мен повечето болежки са в кръста и в опашката ако седя по-дълго време.

# 542
Аз през нощта имам болки в краката. През деня пък опашката ми се схваща, защото работя от вкъщи и се заседявам на стола.
Възглавница за бременни нямам аз, но имам една продълговата от дивана ни и тази нощ я пробвах, супер ми беше😄

# 543
Аз имам една която става като бебешко гнездо, но я ползвам като продълговата и спрях с нея и преди да забременея. Още я ползвам. Бях я взимала преди пр Лидл.

Ели да не са крампи? Лекарката ми каза са пия магнезий, ако имам. Така или иначе ми е изписала магнерот, но още не съм го почнала.

# 544
На мен събота в спешното ми изписаха магнерот, но още не съм го почнала, пих го само вечерта като се прибрахме. Чакам прегледа другата седмица при моята АГ да ми направи график на хапчетата, че аз с това желязо три пъти на ден не знам кога да го вмъкна магнезия 😅

# 545
На мен събота в спешното ми изписаха магнерот, но още не съм го почнала, пих го само вечерта като се прибрахме. Чакам прегледа другата седмица при моята АГ да ми направи график на хапчетата, че аз с това желязо три пъти на ден не знам кога да го вмъкна магнезия 😅

Лили, болки в краката освен мускулни крампи могат да бъдат причинени и от т. нар. синдром на неспокойните крака. Това е едно състояние, което се проявява главно по време на почивка, вечер и през нощта. Представлява сърбеж, болка, мравучкане, затопляне в краката и желание да ги движиш, защото обикновено движението или масажирането облекчава симптомите.

И при двете състояния е препоръчително да се приема магнезий. Ако ти идват в повече хапчетата, можеш да пробваш вана с магнезиеви соли или пък да се мажеш с магнезиев гел - през кожата се абсорбира много добре магнезият.

# 546
Задължително ще почна магнезия, просто искам докторката да ми ги разпредели как да ги пия, защото между желязо и магнезий трябва да има 2-3 часа.

# 547
Във връзка с всички тези таблетки които пием, аз съм си извадила един голям бял лист от скицник и съм си направила график, който често се налага да преправям.
И на мен ми включиха желязо, отделно си пия магнезий, инжекциите и аспирина  и омега 3 от друга страна. Но вече имам и добавен антибиотик и пробиотик, заради е колито и наистина едвам успявам да ги съвместявам. Освен това се чудя дали да продължавам с метилираната фолиева и б12. Това което ми направи впечатление, че дори в пробиотика пише че има фолиева киселина, отделно препарата с желязо също е с фолиева. Мисля че е възможно сериозно предозиране и май ще спра някои от таблетките - витафолата примерно. Поне докато някои от досегашните таблетки отпаднат. Вие продължавате ли с фолиевата?
Мисля да пусна едни контролни изследвания на витамините когато пускам и коагулацията. Но сега с този антибиотик ще трябва да изчакам малко докато мина курса и после да оставя някакво време преди да давам кръв.

# 548
Аз точно щях да питам другата седмица за фолиевата, дали трябва да се продължава, защото ми остават 10-15 таблетки и ако трябва да я спирам , да не купувам нова.

# 549
Фолиевата я спрях още в началото на 2ри триместър, доки така каза.
Допих си блистера и може би е било към 15-16г.с когато я спрях.
За сега пия само витамин Д.

# 550
Аз пия фолиева 2х1 метилирана, отделно в Липоферилака има фолиева и в комбинираните ми витамини има фолиева. Най-вероятно аз ще я пия до края, защото съм с цял мутантен ген за неусвояването и. Пиех я 2 години без почивка и като забременях хематоложката ми искаше да я изследвам и беше 15 при горна граница 25..

# 551
  • Смолян
И на мен ми я спряха, защото пия витамини в които има, както и в алеракт-а има фолиева.

# 552
Аз също съм с мутация и мисля да я пия до края, но просто ми направи впечатление че се съдържа в много от таблетките които пия. И все пак......няма лошо да се приема, но да е в някакви разумни граници, та се чудя кое сега да спра временно докато съм на желязото с фолиева и пробиотика. Може би ще спра малко комбинираните за бременни,  а отделно си пия Ц и омега 3, б12 метилирана също отделно.

# 553
В моите пренатални имаше супер много фолиева и я бях вдигнала над горната граница - не много, но достатъчно. Намалих си дозата на половина на витамините (пия една табл, което е половин доза), отделно пия Б12, Д3 + К2 и омега. Вит Д винаги ми е нисък без добавки, дори и през лятото, а Б12 ми пада в момента, в който го спря, въпреки че всеки ден ям месо. Живот и здраве ще разуча защо се случва, може и някакъв тест на микробиом да направя, но сега не му е времето Simple Smile

# 554
Аз покрай всичко друго, което пия, все забравях за фолиевата и направо си я спрях...
Магнерот, папаверин, алеракт(в него също има) си пия...
Но пък тук от 2 седмици някъде ям килограми мандарини, а в тях има...🙈
Чак и витамините си спрях, яко съм на мандарини и Портокали, от тях мисля си набавям 😃

Общи условия

Активация на акаунт