Априлче 2025г./тема 3/

• 26 226
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
И аз съм се насочила натам, точно към този доктор, ти следиш ли се при него? Аз мислех след 6-ти месец да започна да ходя на консултации при него.

Решили ли сте къде ще раждате? В коя болница има добра неонатология и реанимация? П.с важно ми е да имам и собствен санитарен възел.
Майчин дом, София- д-р Дяволов. Не е лускозна обстановката (не е и нужно спроед мен.. все пак не сме на хотел),  но неонатологията и лекарите там (не всички) са от най-добрите- това са ми критериите.
Собствен санитарен възел има във всяка стая на 12етаж, за 7ми не съм сигурна.
Аз лично, ще избера Вип стая на 12ет., за да съм сама с бебчо в стаята.

# 61
Има ли някоя мама, която вече е решила как ще ражда- естествено или секцио?
На мен ми се иска естествено, но приемам и факта, че може да се наложи секцио. За това съм си избрала доктор, който е перфектен и в двата варианта на израждане и съм спокойна. Най-важно ми е бебчо и аз да сме добре след раждането, а какво ще е .. каквото се наложи.
Лили, да имам вече един преглед при него в 4ти месец, за да ме има предвид за раждане (познаваме се от минала моя бременност). Бих те посъветвала да си запишеш въможно най-скоро час, защото понякога му е толкова натоварвн графика, че би могъл да ти откаже ако отидеш в по-късни седмици. Иначе той вика на преглед през месец и отделно препоръчва да се следиш по НЗОК при друг колега, защото той не следи по каса и не пуска изследвания и тн. Аз при него си държа да е раждането за другите неща си ходя през две седмици при друг страхотен док.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 13:42 от Pipiilotaa

# 62
При мен секцио е неизбежно

# 63
Аз много искам да родя естествено, ако е възможно/издържа и без упойка. При мен са малко специфични нещата и може да ме принудят да е секцио, но поне лекарят, при който се следя също държи на естественото раждане, ако е физически възможно. Иначе аз съм се спряла на Окръжна болница в Бургас, там изражда моят следящ АГ, а и там е най-високото ниво на неонатологията(в целия регион), също и работят страхотни неонатолози там. Може самите стаи със сигурност да не са кой знае какво, още не съм разпитала, нямам идея дали имам право на лична стая, особено с присъствие на бащата преди това. Не знам кога имат ден на отворените врати. Щеше да е хубаво присъствието на бащата да е безплатно, но предполагам ще се заплаща. И като отворих темата, искате ли бащата да присъства на раждането? По принцип и по време на секцио може да присъства, знам дори, че дават да отреже пъпната връв. 😁❤️

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 14:46 от Kactus

# 64
Аз много искам да присъства, но той от болници, лаборатории, кръв му става много зле. Та за мен по-добрия вариант ще е да не е с мен, него ли да мисля, бебето ли да мисля 😄

# 65
ММ иска да присъства на раждането, въпреки чутото на събитието, което присъствахме в болница Лозенец. Разбира се, ако и аз съм съгласна и лекарите разрешат. Но нека всичко да е наред и ще видим какво ще правим.

За начина на раждане не знам още, ще го мисля  по натам. Но вероятно ще съм секцио, но ще изчакам да чуя и лекарското мнение.

# 66
Аз скоро съм при Дяволов и ще обсъдим раждането. Имам секцио при него и много силно се надявам да е склонен да опитаме естествено раждане. Той по принцип е много ЗА естественото раждане, но не му знам мнението, след правено секцио, какво е. Минало е предостатъчно време...

Бях обмисляла варианти, ако не се съгласи, да търся лекар, който да е склонен на VBAC, но да си призная, не си представям да родя без Дяволов 😁. Та, каквото каже той, това ще е. Няма да се вкарвам в излишни нерви.

Като цяло съм доста спокойна с тази бременност и на моменти се чувствам, сякаш я пренебрегвам 😆
Каквото е писано да става, ще става.
С предната бременност се следих на 2 места, после включих и Дяволов, и стана мазало. Мазало в смисъл, че ходех на прегледи през 10 дни и пак не бях спокойна. И нещата пак се объркаха 😒

Имам пълно доверие на следящата ме АГ и когато е имало проблем винаги ме е пращала на второ мнение или на конкретен специалист, от когото е сметнала, че се нуждая.

Друго си мисля - ако Дяволов е ок с естествено раждане, аз тръгна да раждам и трябва да се насоча към Майчин дом... 3 часа ми е пътят 😆 Дали няма да родя в колата 😬
Ма това си го мислех и с предната бременност, пък аз си бях в болницата, заради друго.... Та, по-добре планове за не си правя.

# 67
Как сте дами?

Поправям се за моя следващ преглед БХС и ФМ... не съм си го изчислила правилно. Ще съм в 20гс+5дни, а не 19+5дни както мислех Sweat Smile

Аз първоначално се насочих към Вита, нооо изгледах няколко видеа в ютуб и се свързах с познати и приятелки, които са раждали там и ме отказаха. Ако някоя от вас е раждала във Вита и е случила на страхотен доктор/екип, много се радвам, но повечето мнения, които получих бяха от рода на "грубо отношение относно кърменето/претупване на работата" и такива.

След като една вечер имаше ред сълзи, ред сополи от моя страна, че не искам да раждам, ММ ми каза да потърся информация за д-р Дяволов (Майчин Дом). Така и направих - четох тук в бг мама, в гугъл, във фейсбук и честно, едно негативно мнение не видях. В крайна сметка си запазих час при него чак за януари (тогава имаше свободен) и се свързах с него през вайбър да го попитам дали е възможно да се следя от 7ми месец при него. Той се съгласи и това, което планирам е да си се следя докрай където съм в момента + д-р Дяволов (той не води ЖК) и живот и здраве да родя при него.

Относно секцио или естествено - аз бях с нагласа за секцио поради здравословни причини. Имам изтъняване на роговицата, но очният ми лекар каза, че мога да си направя една "корекция" с лазер, която да предпази тези изтънявания и да родя естествено. Поинтересувах се онлайн дали някоя мама, някога си е правила подобна корекция (като тя по никакъв начин не засяга диоптъра) иии се оказа, че и други мами със същия проблем са раждали естествено след въпросния лазер.

Не че е на 100% сигурно дали в крайна сметка ще родя естествено, но го предпочитам пред секцио Smiley

# 68
Elliepeanut, в момента има свободен час за утре, също и за 10-и декември. Можеш да си промениш резервацията, ако бързаш.

# 69
Elliepeanut, в момента има свободен час за утре, също и за 10-и декември. Можеш да си промениш резервацията, ако бързаш.

Много ти благодаря Gift Heart, смених го за декември.

# 70
Здравейте, прекрасни. Бих искала да Ви попитам, на някой случвало ли се е да се събуди с кръвоизлив в очите. В едното е доста видимо и заема голяма част от бялото на окото, в другото е по- скоро като точка. След няколко часа ще мога да се свържа с гинеколожката, но пиша и тук за съвет/кураж. Аз си мисля, че може да е от многото повръщане, все още не ми е отминало, тези дни имам някакви пикове - пак по 5,6 пъти на ден, усещам как цялото тяло ми се напряга, главата също, понякога ми кърви носа, но не много... Съжалявам за "приятните" подробности, но съм леко отчаяна вече и много притеснена какво се случва с тялото ми.
Благодаря ви, че сме заедно в това начинание. Simple Smile

# 71
Здравейте, прекрасни. Бих искала да Ви попитам, на някой случвало ли се е да се събуди с кръвоизлив в очите. В едното е доста видимо и заема голяма част от бялото на окото, в другото е по- скоро като точка. След няколко часа ще мога да се свържа с гинеколожката, но пиша и тук за съвет/кураж. Аз си мисля, че може да е от многото повръщане, все още не ми е отминало, тези дни имам някакви пикове - пак по 5,6 пъти на ден, усещам как цялото тяло ми се напряга, главата също, понякога ми кърви носа, но не много... Съжалявам за "приятните" подробности, но съм леко отчаяна вече и много притеснена какво се случва с тялото ми.
Благодаря ви, че сме заедно в това начинание. Simple Smile
Аз също сутрин имам кървави сополи. Капилярчетата на очите си ги забелязвам леко зачервени понякога, но не съм имала кръвоизлзив към момента.
За сополките знам, че е нормално. Темата с очите не съм я коментирала с док.
При теб ми звучи, като напълно вероятно да е от повръщането.

# 72
Мила, при мен с капки Рогодекс се разнасят доста бързо кръвоизливчетата в очите 🤗

# 73
Мила, при мен с капки Рогодекс се разнасят доста бързо кръвоизливчетата в очите 🤗

Благодаря, Кактусче и Пипилота, аз ще говоря с доктор, само че гинеколожката вмомента е в почивка до 3ч, личният лекар до 5 и няма на кого да се обадя, пък чак на спешен да ходя, ще чакам цял ден...

# 74
Аз пък от снощи съм с пулсиращ горен клепач на дясното око.
В такива ситуации знам, че препоръчват пенето на вит. Б-комплекс /Невробекс и др./, обаче аз пия Премама. В петък съм на лекар, дано да отмине скоро.

Общи условия

Активация на акаунт