Априлче 2025г./тема 3/

• 29 584
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Гери, много ти благодаря ☺️ Аз пия само айрян със сол или просто вода. По принцип не пия кола, но следващия път ще опитам 🤗 Признавам си, не пия много вода, сега обаче доста си наваксвам. По принцип съм с кръвна захар 5 сутрин на гладно, но е възможно да пада през деня.

# 706
Аз преди бременността и като цяло от доста години, на определени интервали от време ми се случва това с приближаването на границите. Доста неприятно състояние, заради което миналата година реших да отида на кардиолог.
Тя ми обясни, че това е просто разговорен израз "приближаване на граници" и че няма такова физиологично състояние, а реално в повечето случаи става въпрос за покачване на диастоличното налягане. Беше ми казала да си направя такава графика с измервания в рамките на определен период, в едно и също време и т.н и ако има повторяемост ми беше подготвила хапченца. Само че реално аз нямам повторяемост, тези епизоди се случват веднъж на примерно половин година, може и повече понякога. Затова пренебрегнах изобщо идеята за лекарства. Просто когато ми се случи това състояние гледам да вдигна горната граниа, защото на долната няма как да се повлияе.

# 707
Розичка, благодаря ти 🤗 При мен се случва сравнително често последната година. Всъщност при мен е падане на систолата, а диастолата е нормална.

# 708
Мануна, както съм го написала, така е.
😁👀 Не знам защо си се заблудила хаха, но да, по време на кърменето си ядях сладко, кафе пиех по 2 пъти на ден, пила съм вино понякога няколко пъти в седмицата,по 1 чаша. Ядях люто, кисело, бобови, изобщо без каквито и да е ограничения. Това си беше и готино, защото не качвах кг 🙄😃

Аз съм заблудената, не Мануна. От написаното, не стана ясно, дали по време или след кърменето си хапвала и пийвала. Сега ми стана ясно. Беше ми интересно как това повлия на бебчето, имаше ли колики, или всичко си беше ок.

Розичка, хареса ми как си правиш списък. Така наистина се вижда най-добре. Вместо да помниш и да обясняваш по спомен на лекаря, направо го показваш ☺️.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 16:42 от miki8713

# 709
Какрус, с каквото мога да съм полезнс съм на среща Simple Smile
Рози, завиждам ти, че си толкова последователна да пишеш какво що. Аз меря кръвно, само като ми е мн лошо, захарта по изследвания. Напоследък ми се събраха притеснения покрай голямото дете и посещение на спешното и въобще карам по инерция...
Гледам че сте писали за червеното вино, направо ми се иска да изпия една чаша... Но може би на Коледа Simple Smile

# 710
Мануна, както съм го написала, така е.
😁👀 Не знам защо си се заблудила хаха, но да, по време на кърменето си ядях сладко, кафе пиех по 2 пъти на ден, пила съм вино понякога няколко пъти в седмицата,по 1 чаша. Ядях люто, кисело, бобови, изобщо без каквито и да е ограничения. Това си беше и готино, защото не качвах кг 🙄😃

Ааа, Викси, не съм питала аз, аз за ядене не питам, само за пиенето се включих, че може да се почерпя за Коледа.
Аз много съм се открехнала на люто напоследък, голямо удоволствие ми доставя.
Някой по-нагоре беше питал за фолиева - не са ми я спирали, но аз по свое усмотрение я разреждам доста. Да не се прекалява си мисля, вече сме много напред, а и във витамините има.

# 711
Може ли да ми препоръчате омега 3, тези които пиете? В комбинираните витамини гледам, че не е достатъчно, та да пия и отделно

# 712
Аз си взех тези скоро:
https://remedium.bg/omega-3-za-bremenni-i-karmeshti-kaps-60br-minami-072882/p
Четох, рових и това съотношение DHA/EPA  срещнах като най - често при бременни. Макар че хематоложката ми беше казала повече мг на ден, но мисля че и тези са добре.

# 713
Аз съм с АБО Фарм от 1000 мг, по два пъти на ден.

# 714
Може ли да ми препоръчате омега 3, тези които пиете? В комбинираните витамини гледам, че не е достатъчно, та да пия и отделно
В iherb има доста приятни опции, доставката е доста бърза и безплатна.

# 715
Благодаря ви🥰

# 716
Аз съм на тази от IHerb, но я взимам по 1 хапче на ден. Не помня лекарката да ми е казвала колко мг да взимам

# 717
Здравейте, момичета!
Благодаря Ви за отговорите 🌸
Попитах защото от вчера ме гони параноя, че съм с високо кръвно. Нормалната Горна граница при мен е между 100-110, а вчера сутринта за първи път видях 120, днес вече 112-115-118. Не пада …
Иначе и аз като Рози си водя табличка и определено резултатите от вчера и днес изпъкват.
Ако се качи над 120 отивам в спешното в Токуда, ако искат да ми се смеят.
Знам, че 120 Горна граница е нормална, но за мен, като човек поддържащ 100-105-6, си е направо висока… 😏

# 718
Не се притеснявай излишно. Може да се дължи на нещо - преумора, недоспиване, напрежение.от работа.
Не знам дали е нормално с напредването на бременността да се покачва леко кръвното, както е примерно с някои кръвни показатели. Но не съм запозната с това, ако някой знае повече да каже.

# 719
  • София
Ох, извивявам се, момичета 👀🤭и аз съм в джаза, докато отговарям, ме дърпат на две страни, мрънка ми едно човече иии недоглеждам. 😁😅
Да, важното е, че се разбрахме 🤭💋

За коликите, отначало ядях и спазвах ( първата седмица след изписване ) режим, в който ядях чисто, без това и онова, защото може да дразни коремчето. След това просто имах нужда да си хапнй каквото ми се иска и не видях никаква разлика. Детето си имаше газове, колики, нито капки му помогнаха, нито затопляне с разни възглавнички. Като минаха първите 3 месеца - приключиха и започнаха регресиите и зъбчетата 😅👀 .
Другият месец момчето ми прави 2 години и все още го мъчат кътници, вече 3 месеца няма излизане на тези зъби. Така че, коликите бяха песен пред зъбите.
Да не говоря, че беше и с много тижък атопичен дерматит от раждането и с месеци лекувахме рани. Абе весела работа си беше. 😆🥲 Дано сега госпожицата ни да няма поне този проблем с кожата, че ще се гръмна.

Общи условия

Активация на акаунт