Априлче 2025г./тема 3/

• 29 617
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
През първия триместър имах неописуема нужда да пия бира. Аз бира не съм пила, откакто бях на 25 😄 Пиех по една глътка от бирата на мъжа ми 10тина пъти, сега като се замисля, това ми беше единственият странен крейвинг. Толкова вкусна ми беше, не помня да е имала такъв вкус преди 😄

# 691
През първия триместър имах неописуема нужда да пия бира. Аз бира не съм пила, откакто бях на 25 😄 Пиех по една глътка от бирата на мъжа ми 10тина пъти, сега като се замисля, това ми беше единственият странен крейвинг. Толкова вкусна ми беше, не помня да е имала такъв вкус преди 😄
Много странно, че явно и на мен ми се е пило точно бира. Преди да разбера, че съм бременна, бяхме на концерт и като никога ми се допи бира, ама страшно и изпих (хубаво, че само една 🤣 ). А, аз по принцип не пия бира изобщо, а алкохол съвсем рядко. После, след няколко дни излезе положителният тест и чак се обвинявах, че съм пила и питах лекарката дали е много лошо, но явно съм изглеждала мн гузно, защото чак ми се смя. По този повод ми каза, че може малко вино по празници, но аз със сигурност ще се въздържа. Просто аз по принцип само за наздраве пия, тази година ще мина със сокче.

# 692
На мен сестрите в клиниката ми казаха да пия бира по 3-4 глътки на ден, защото помагала за гаденето 😀 Не съм пробвала.

На мен най-голямата ми мъка, че кафето ми стана неприятно на вкус и започва да ми става лошо от него. А толкова обичах кафе. Но пък започна да ми се пие мляко с какао, позволявам си от време на време.

Вино също много обичам, но не пия. Като ходим на Кефалония винаги минаваме през някоя винарна да заредим, но тази година пропуснахме. Е пак се прибрахме с 2 шишета вино ☺ Ще си го пием по-натам.

За кръвното не го меря редовно, но си върви около 100 Горна граница и 65 долна.

# 693
Алкохол, заради ИР, спрях още преди 2 години с изключение на разните случайни чаши вино. Понеже съм с трансфер, спрях и кафето месец по-рано, та и това мина леко. Допива ми се от време на време, заради аромата ♥️

# 694
И аз бях голяма почитателка на кафето, чистичко без захар, без мляко и пиех по 2-3 на ден. Е, вече не мога и да го помириша. Та сутрин си правя лате, доста е разредено.

# 695
Аз бях спряла кафето до преди 2 седмици. Вече си пия и ми е супер вкусно, но винаги го разреждам с бадемово или прясно мляко /редувам ги/ и не винаги го допивам, както и не пия всеки ден.
А само при мисълта за алкохол ми се повръща.🤢 и много се радвам, защото съм си винарка, но сега даже от мисълта за любимата ми алкохолна напитка мога да върна поръчката…😅 та нямам драма с празниците.
Кръвното и кг си ги меря през ден/два. Най-често е 99/65- пулс 75

# 696
  • Русе
А мен ме отвращава мириса на бирата, откакто забременях. Като цяло въобще не ми се пие алкохол. Но определено ми се пие кафе. Не съм го списарала. С моето кръчно имам позволение да пия до 2 на ден. Гледам да е само 1 по принцип. Пия го чисто, без захар и мляко.

# 697
Аз и мъжът ми по принцип не пием кафе и алкохол 😅 Той да изпие макс 5 бири за цялата година. Единствено плодово вино сме си сипвали и пак една бутилка за цяла година 🤣🤣🤣 Сега спечелих едно Малиново вино и се колебая дали да го отворим на 14ти февруари, аз само ще си кусам или да го оставя за след раждането 😅 че май като се отвори и не може да стои дълго време....и ще се изхвърли. Иначе сега видях, че вчера на ФМ кръвното ми е било 100/78 😁
Нещо има проблем във форума и не можем да си редактираме коментарите, извинявам се, ако някъде има печатни грешки 😄

# 698
Някой беше питал. По принцип кръвното пада заради повишения обем на кръвта. От там за да компенсира ниското кръвно се вдига пулсът. Така че Кактус съвсем нормално да е в такива стойности. Обикновено след спане пулсът е мн висок. Моето кръвно е 90/60, като падне е имало да е случаи да пада долната до 30 и да не мога да говоря. Сега пулсът ми е нормален около 90/85, но съм от години с ниско кръвно. От бременността кръвното варира от обема на кръвта.

# 699
Гери, така е❤️, но аз по принцип съм с нормално кръвно, а 90/60 си ми идва доста нисичко 😁 Иначе не е добре, че събирам границите(100/80, инцидентно е било 90/80) и не е нормално състояние по време на бременност. Вчера на ФМ ми го казаха. Това събиране на границите ми е от преди бременността, както и леко повишен пулс. Уж било от щитовидната жлеза. Пак не е денонощно, но често се случва.

# 700
  • София
Мануна, както съм го написала, така е.
😁👀 Не знам защо си се заблудила хаха, но да, по време на кърменето си ядях сладко, кафе пиех по 2 пъти на ден, пила съм вино понякога няколко пъти в седмицата,по 1 чаша. Ядях люто, кисело, бобови, изобщо без каквито и да е ограничения. Това си беше и готино, защото не качвах кг 🙄😃

# 701
Кактус, пий повече вода и следи да не ти пада и кръвната захар рязко.  Досега не съм намерила доктор, който на мен лично да ми помогне за ниското кръвно. А съм имала инциденти с много ниско кръвно /30 долна граница/. Правилото е, ако ти са близки границите, да опиташ да го вдигнеш. На мен мн ни действа колата, айрянът със сол е слаба работа.
Едно време имаше едни капки Вивотон, хомеопатични и ме спасяваха, но за съжаление ги няма вече на пазара. Гутронът не го препоръчвам. На мен мн ме боли глава от него. Ако намериш решение, сподели.

# 702
На какво се дължи толкова ниско кръвно? Не при бременност, по принцип.

# 703
Копирам си резултатите от измерванията на кръвно, от както ги правя. Напоследък позабравям, но днес ме заболя главата и реших пак да го меря. Общо взето е относително еднакво, ако започне да се различава драстично от това ще се притесня:
13.10 - 104/61, п. 79
15.10 - 109/62, п. 91
19.10 - 96/60, п. 83
22.10 - 104/61, п. 88
04.11 - 105/63, п. 79
14.11 - 112/63, п.94
15.11 - 103/68, п.86
17.11 - 110/64, п. 74
18.11 - 97/61, п. 72
23.11 - 108/64, п.82
24.11 - 102/65, п. 89
 28.11 - 103/62, п. 84
 05.12 - 105/62, п.83
Същите списъци си правя и за кръвната захар, защото ако не ги записвам след това забравям и не мога да хвана тенденцията. Така процедирам и при наличие на температура.

# 704
На какво се дължи толкова ниско кръвно? Не при бременност, по принцип.
Няма човек, който да ти отговори  Grinning  поне аз не съм намерила такъв... Проблеми с бъбреците, ниска кръвна захар, много неща можели да повлияят. Отделно колко вода приемаш, жега дали е, дали се потиш нормално. Много неща казват. Уж го водят по-добре, докато не подбелиш очите и се проснеш някъде...
Затова сега задължително пия кафе всяка сутрин, защото иначе е мн ниско моето.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 14:49 от Gery666_

Общи условия

Активация на акаунт