Априлче 2025г./тема 3/

• 29 632
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря ви, момичета 🩵🤗🤗🤗 Ние си го усещахме като момченце и така се бяхме настроили.
ПП само на мен ли не ми дава редакция на коментара. Исках да поправя една дума от предишния ми коментар и не става, дава само опция "сподели"...

# 676
Здравейте, момичета 🥰 Минах си прегледите. Чучумишев разгледа и резултатите ми от кръвните изследвания. Наистина долната граница за хемоглобин при бременност е 110. Желязото ми е 10 и Чучумишев каза, че е нисичко, по принцип не е фатално да се започне желязо и след като падне под 110 хемоглобинът, но при мен е 112 и тепърва ще пада още, за това ми изписа Сорбифер по 1тб. следобед, за да не се мъчим после да наваксваме по-тежък недостиг преди раждането. Колкото до ритниците в 20-21г.с., наистина е учудващо каква сила има този мъник за тази седмица. Още си е седмица напред, както от самото начало. Попитах дали ще му стане тясно и ще спре да рита, а той се усмихна в знак, че няма да ми дава фалшиви надежди 🤣 Каза, че тепърва ще заявка още и ще отнасям още по-силни ритници. Също каза, че е боксьор, постоянно размахваше юмруци 😅 Само да ни е здравичко. Нямам препоръка за фетална ехокардиография. През цялото време не спря да хълца, но успя добре да огледа сърчицето 😁
Имаме си младеж с голямо достойнство 🩵😁
Шийката е добре, плацентата е вече на 24мм от шийката, което е добре ☺️
Анти Ха ми е в норма, минах и през Начев. Той каза, че е направо невероятно, че и направо са невъзможно добри хормоните ми. Причината най-вероятно е, че преди да забременея ми е била прекалено висока дозата на Л-Тироксина, защото просто няма как да са ми такива хормоте в хода на бременността без да сме повишили дозата. Продължавам следене на 30 дни. Ако Т4 падне под 12 или ТSH е около или над 2, ще ми вдигне дозата. Уточни, че Т4 може да падне и от недостиг на протеин.
Вече сме цееели 500гр.(без 1 грам) 🥰 Вашите бебчета колко тежат ❤️ Днес съм в 20г.с.+6 дни.
Ето и един палец от бебчо, че всичко е наред 😉
Скрит текст:
ПП изненадващо за мен, Чучумишев ми изпрати цяла фотосесия на бебчо по имейл 🥺❤️ Направо щях да се разплача.

Кактусче, много се радвам, че всичко е наред 💙 Нашият мъник е 360гр, гледахме го в понеделник, значи съм била 20 + 2 дни..
Колко е границата за желязото? Моето е 12 и казаха, че е ок. Останалите показатели от кръвните изследвания не си ги знам, просто защото тук ти казват, само ако нещо не е в норма и аз не си виждам резултатите изобщо. Само за желязото дочух, че е 12 и питах ок ли е.

# 677
Момичета, АГ в 19 +4 гс каза, че госпожицата е 270 гр. Пак май ще вървим слабички...
Кактусче, браво, че всичко е наред Simple Smile да е все здрав и силен боксьора Simple Smile

# 678
Мила, развам се, че мъничето е добре ☺️ Границите за желязото са 6,60 до 26, но е добре да е над 15 по принцип. Моето винаги е около 8-10. Просто и хемоглобинът ми е нисък 112, а хематокрит 0,32.

# 679
  • София
Всички ли пиете допълнително някакви неща освен фолиева? Аз колкото и пъти да питам ми казват, това е достатъчно. Изследванията са ми хубави, нямам проблеми с нищо.
Единствено ми казаха ако започне да ми се втвърдява коремът, както при първата бременност, още от 4 месец, да си взема магнерот. Но за момента нямам такива симптоми.
Задължително ли е да пия такива витамини?

# 680
На мен чак вчера ми изписа магнезий моята Аг, иначе в спешното ми казаха да започна да пия, но аз от тогава нямам никакви оплаквания да ми се втърдява корема или друго, просто през нощта се схващам много.

# 681
Гери, благодаря ти ❤️🤗 Явно чакате фина госпожица🩷, а ние пухкав боксьор 😁🩵

# 682
И на мен не ми дава да редактирам предният пост.  На мен също ми изписаха Сорбифер по 1 хапче на ден. Последно хемоглобина ми беше 124. В началото на октомври това ми бяха показателите

Иначе това, което пия сега е L-тироксин, Биозин мама, Сорбифер, Клексан, Б комплекс, Магнерот, Вит. Д. , DHA. Всичко изписано от лекар. И разбира се Дулколакса, че без него не ходя до тоалетна.

Аз бях на преглед в 18 гс и 6 дни и малката беше 300грама без няколко. Нашата пък дебеличка върви, но може би защото не съм месоядна.

Вчера се оплаквах, че е кротка. Е днес навакса 😃 Още като усети, че ММ ще поставя Клексана и почва да буйства.

# 683
Пълнолуние, мечтая си за такова желязо аз 😍 Браво!

# 684
Кактусче, прекрасни новини 💙
Много се радвам 🍀
Ама как добре е застанал за снимка, не знам за боксьор, но може и да има заложби за модел 😊
И ние вчера бяхме на 2-ра фетална и всичко изглежда наред. Нашият е 530 грама в 22 + 5. Казаха, че си е точно за седмицата.
Момичета, пак ще подосаждам с въпроса: как сте с кръвното? Всеки ден ли поддържате постоянни стойности или имате дни с промени към по-високо или ниско?

# 685
Зари, благодаря ти ☺️🤗 Много се радвам, че всичко е наред и при теб 🩵 Вие си имате всъщност манекенче с идеален грамаж. По-напред си с 2 седмици, а вече почти сме те стигнали 🤣 Всъщност доста го побутваха, за да си покаже личицето, хаха. Накрая показа палец и след това се разкри 🤣 Всъщност е точно 499гр. в 20+6 дни, но е средно около седмица напред по размери...дебеланчо ☺️ Ако съм запомнила правилно, от въглехидратите ще трупа мазнинки и дебелее, а от протеините ще расте на дължина. Каза ми да не прекалявам с плодовете, фрешове да избягвам , но и да не изпадам в крайности. Аз пак бях събрала малко границите вчера 100/70. Много често ми пада горната граница и никой до сега не ми е дал обяснение. Пулсът си беше 100, а напоследък вечер кръвното ми е 90/60. Като цяло е нисичко.

# 686
Момичета, като ви чета с какво кръвно сте, направо се чудя...
Аз цял живот си мисля, че съм с ниско кръвно, но откакто започнах да меря си се върти около 115-120/75-80.
Иначе откакто минахме вчера 2рата ФМ, пулсът ми падна с 10 удара, което ще рече, че последната седмица съм го държала горе от стрес 😭😄
На моменти ужасно ми липсва, че не можем да ударим една чаша алкохол или да си дръпнем от цигара - нито пия по принцип, нито пуша, но и двете действия ме успокояват 😄

# 687
  • София
Аз през първата бременност, на Коледа 2022-ра бях в 8 месец и си пийнах за здраве 2-3 глътки червено вино. Не мисля, че за цялата бременност нещо щеше да повлияе.
А след като родих, кърмех моя юнак до това лято на 1г.7м. беше като като приключихме, пиех си и вино, ядях си сладко, кафенце си пиех, изобщо не съм се вманиачавала това да не ям или онова. Grinning
Та сега същата работа ще е май.

# 688
Подчерта ми на мен един доктор, че мога спокойно да изпия една чаша червено вино на Коледа, без да съм го питала 😅

# 689
Викси, не разбрах, по време на тази година и 7 месеца ли пиеше вино и кафе и хапваше сладко, или след като мина този период? Няколко пъти прочетох и не схванах. Моля, слагайте запетайки, че иначе не се разбира пълния смисъл на текста.

Общи условия

Активация на акаунт