Априлче 2025г./тема 3/

• 29 638
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз съм против това мъжете да присъстват. То си е страшно, говоря за естественото 😁👀 .
За секциото не съм сигурна какво точно се вижда, но пак съм -Не.

# 661
Аз оставям той сам да реши дали иска да присъства на раждането или не. Били сме на събитие, в което обясняваха за раждането и знае, че не е песен.

Първо раждане ще ми е и може би за това така мисля 😀

# 662
И моят мъж със сигурност няма да присъства 🤣 Той чуе ли за болница му призлява, камо ли да ме гледа мен, после не знам въобще как ще ме погледне с други очи.

# 663
И аз мисля, че е супер рано да се мисли за това, толкова много фактори има.
Аз въобще нямам мнение -рядко ми се случва в живота 😄 и ще слушам каквото ми кажат лекарите.
Кой някъде се е ориентирал за раждане, има ли в Токуда?
Аз също мисля в Токуда. Там се и следя.
Иве, при кого си?
При доц. Атанасова, доста чакам за прегледи, но съм изключително доволна.

# 664
Аз също исках при нея, но първия възможен час беше чак януари. Засега съм доц. Нашар, бях само на един преглед, но ми направи супер добро впечатление. За нея обаче има по-малко инфо тук, отколкото за доц. Атанасова.

# 665
Аз също исках при нея, но първия възможен час беше чак януари. Засега съм доц. Нашар, бях само на един преглед, но ми направи супер добро впечатление. За нея обаче има по-малко инфо тук, отколкото за доц. Атанасова.
Аз благодарение на моя позната, нейна пациентка успях да си издействам по-рано час. За проф. Нашар също съм чувала страхотни отзиви, в добри ръце си. Аз доста проучвах АГ-тата в Токуда и за мен точно те двете са най-добрите там.

# 666
Момичета вие пиете ли още фолиева киселина? Аг вчера ми каза да си довърша опаковката и че мога да си я спирам вече.

# 667
Аз пия, не са ми казали да я спирам.

# 668
Здравейте, прекрасни момичета!
Аз се следя при д-р Росица Колева в Токуда , но за да се подсигуря ходя и при д-р Чорбова във Вита. За сега нямат противоречия, да видим.
За Токуда четох много добри отзиви за Апостолова, Атанасова, Богданова , Нашар и Колева, а приятелка ми препоръча и д-р Кирилова. Аз, лично , избрах д-р Колева тъй като изчетох доста препоръки от хора с тромбофилия и проблемна бременност, а на мен ми трябва точно такъв АГ. Разбира се имаше и остри коментари по нейн адрес в посока на това, че е много хард като човек. Аз, лично, не останах с такова впечатление, но и да бях, предпочитам да ми набият словесните шамари, когато е необходимо, но да знам, че ме следят както трябва.
Предишната АГ, при която се следих беше изключително Мила и приятна и благодарение на нея нямам БХС, изследване за урина ми пуснаха за първи път на преглед в Токуда в 5 месец , при което тя (предишната АГ) беше много учудена как до сега не сме пускали…
От прегледът при д-р Чорбова също съм много доволна.
Момичета, как сте с кръвното?
Моето варира 104-5-6-7/65-6-7, но днес на обяд измерих Горна граница 120 и ми стана лошо. През целия ден го следя и варира между 110 и 120. Ако не падне до нормалната стойност за мен, утре ще звъня на Аг.

# 669
Аз също продължавам с фолиевата, но на своя глава взех да разреждам малко. Аз писах преди това, че ми направи впечатление че в много от таблетките които приемам се съдържа фолиева киселина и по - скоро се притеснявам да не се предозира, затова сега примерно докато приемам пробиотик и желязо с фолиева спрях малко витамините за бременни. Като свърши пробиотика примерно, ще редувам един ден с витамини, друг ден без. Другата седмица мисля да пусна контролно изследване и ще видя как се движат нещата. Ако забележа, че нещо са се вдигнали много спрямо предния път, сигурно съвсем ще ги намаля тези витамини. То целия ден съм в график, кога какво да слагам и кое кога да пия, че и да не си пречи едното на другото да се усвояват. Познато за всички.......

# 670
Аз затова питам за фолиевата, защото почнах и комбинирани, в които я има и ме е страх да не предозирам. Отделно и желязо има в тях, та се чудех дали и то няма да ми дойде в повече като го пия. Чудя се дали витамините да ги пия през ден.Вече ми е много объркано с тези хапчета 😅

# 671
Здравейте, момичета 🥰 Минах си прегледите. Чучумишев разгледа и резултатите ми от кръвните изследвания. Наистина долната граница за хемоглобин при бременност е 110. Желязото ми е 10 и Чучумишев каза, че е нисичко, по принцип не е фатално да се започне желязо и след като падне под 110 хемоглобинът, но при мен е 112 и тепърва ще пада още, за това ми изписа Сорбифер по 1тб. следобед, за да не се мъчим после да наваксваме по-тежък недостиг преди раждането. Колкото до ритниците в 20-21г.с., наистина е учудващо каква сила има този мъник за тази седмица. Още си е седмица напред, както от самото начало. Попитах дали ще му стане тясно и ще спре да рита, а той се усмихна в знак, че няма да ми дава фалшиви надежди 🤣 Каза, че тепърва ще заявка още и ще отнасям още по-силни ритници. Също каза, че е боксьор, постоянно размахваше юмруци 😅 Само да ни е здравичко. Нямам препоръка за фетална ехокардиография. През цялото време не спря да хълца, но успя добре да огледа сърчицето 😁
Имаме си младеж с голямо достойнство 🩵😁
Шийката е добре, плацентата е вече на 24мм от шийката, което е добре ☺️
Анти Ха ми е в норма, минах и през Начев. Той каза, че е направо невероятно, че и направо са невъзможно добри хормоните ми. Причината най-вероятно е, че преди да забременея ми е била прекалено висока дозата на Л-Тироксина, защото просто няма как да са ми такива хормоте в хода на бременността без да сме повишили дозата. Продължавам следене на 30 дни. Ако Т4 падне под 12 или ТSH е около или над 2, ще ми вдигне дозата. Уточни, че Т4 може да падне и от недостиг на протеин.
Вече сме цееели 500гр.(без 1 грам) 🥰 Вашите бебчета колко тежат ❤️ Днес съм в 20г.с.+6 дни.
Ето и един палец от бебчо, че всичко е наред 😉
Скрит текст:
ПП изненадващо за мен, Чучумишев ми изпрати цяла фотосесия на бебчо по имейл 🥺❤️ Направо щях да се разплача.

# 672
Кактусче, браво, че всичко е наред🩵 Най-накрая се е показал срамежливия младеж.
Вчера в 19+6 беше 370грама, като докторката каза че върви 3-4 дни напред.

# 673
И ние минахме днес при Елена Павлова в Марковс, в петък съм при д-р Маринов (по мое усмотрение 😄)
Тя има много конкретно мнение за клексана и е третият гинеколог, който ми казва, че нямам нужда... 😄 Ей така, защото всичкото друго е песен, та и за това да се филмирам.

# 674
Кактусче, много се радвам, че всичко е наред. Най-накрая се потвърди, че е младеж. 🩵🩵🩵

Общи условия

Активация на акаунт