Априлче 2025г./тема 3/

• 26 293
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Дано да е така, то би било хубаво.
Кактусче, за това което каза, че се удивляваш как е оформено вече малкото човече, препоръчвам на всички една много малка и смешна книжка на Вили Брайнхолст от 1981г. - "Ало, аз съм тук!".
Вътре бебето разказва за себе си и какъв е престоя му в т.нар. жилище под наем, как расте и какво му се случва през този престой от 9 месеца. Всичко е написано по много забавен начин.

# 736
Относно дължината на шийката, анатомично във времето на бременност тя не се удължава, а се скъсява. Различните стойности на измерванията са в резултат на различните позиционни промени, пълен мехур, също ако сме в неудобна поза, ако не сме ходили скоро по голяма нужда.. тя е мускул и се влиае от доста неща, вкл. контракции. Та с две думи не ви се удължава шийката, просто е неправилно измерена. Най-добре се мери на ФМ, защото сме в удобна позиция, щастливи..
Генерално важното е да е над 2,5мм.

# 737
Момичета, чета ви и се чудя...
На мен последната ФМ ми я назначиха чак за 36г.с.
Сега се разколебах дали това не е прекалено късно, като гледам на вас кога ви е казано. Доктора сам ми препоръча 36г.с, но дали да не сменя часа... 🤔

# 738
Д-р Павлова ми каза 32 г.с.
36та си е почти преди раждане Simple Smile

# 739
gingermorning, бебчето ти да не върви назад? По принцип 28-32г.с. е на повечето места, до 34г.с. макс. Аз лично бих презаписала часа най-късно за 33г.с.

# 740
Не, Кактусче. Отговаря напълно на гестационната седмица. Може би ще се обадя понеделник да го сменя. И на мен ми се стори късно, но се доверих, понеже като изявя някакво мнение се сопкат, че "четем много в нета" 😂
gingermorning, бебчето ти да не върви назад? По принцип 28-32г.с. е на повечето места, до 34г.с. макс. Аз лично бих презаписала часа най-късно за 33г.с.

# 741
gingermorning, най-добре се обади наистина. 😁❤️

Аз подготвих новата темичка, но май има още малко мегдан в тази 😁
Приемам идеи за анкети 🤗 За сега мъжкият пол преобладава 🩵

# 742
Здравейте, прекрасни момичета! 🌸
Честит празник на всички именици, моряци, банкери и на любимия ми град Бургас и всички бургазлии 💙 Бъдете здрави!
Аз още не съм се записала за третата фетална. Ходя на фетална в клиника Оскар, но ми казаха, че за януари нямат график.
Момичета, въпрос: На 2-рата ФМ ми казаха, че няма никакъв смисъл от фетална ехокардиография, защото няма индикации за проблем и всичко изглежда наред. АГ ми каза същото. Аз, обаче, пак на своя глава се записах при д-р Маринов в Надежда.
Вие ще ходите ли на фетална ехокардиография и в коя седмица?
При мен се пада в 23 г.с + 5 дни. 😏

# 743
Здравейте, прекрасни момичета! 🌸
Честит празник на всички именици, моряци, банкери и на любимия ми град Бургас и всички бургазлии 💙 Бъдете здрави!
Аз още не съм се записала за третата фетална. Ходя на фетална в клиника Оскар, но ми казаха, че за януари нямат график.
Момичета, въпрос: На 2-рата ФМ ми казаха, че няма никакъв смисъл от фетална ехокардиография, защото няма индикации за проблем и всичко изглежда наред. АГ ми каза същото. Аз, обаче, пак на своя глава се записах при д-р Маринов в Надежда.
Вие ще ходите ли на фетална ехокардиография и в коя седмица?
При мен се пада в 23 г.с + 5 дни. 😏

Знам, че ако на ФМ се засече някакъв проблем със сърцето, трябва да се отиде на ФЕК. При мен нямаше подобно нещо и все пак АГ ме прати при д-р Маринов. Аз бях в 21+5 дни. Честно да ви кажа и да ми беше казала аз да си реша, пак щях да отида, за да ми е спокойно.

# 744
Аз отидох за собствено спокойствие Simple Smile

# 745
gingermorning, най-добре се обади наистина. 😁❤️

Аз подготвих новата темичка, но май има още малко мегдан в тази 😁
Приемам идеи за анкети 🤗 За сега мъжкият пол преобладава 🩵
Кактус, давам предложение за колко килограми са качени или започнали ли сте с покупките като анкети.

# 746
Момичета, хелллп:
 Знам, че не е тук мястото, но прегледът при АГ ми е чак в понеделник, а до тогава ще изкукуригам.
В 23 г.с съм и от 2 дни ме мъчи някакво нормално за хората, но ненормално за мен кръвно от 120/75.
Днес си пуснах изследване за белтък в урината. За съжаление лаборантките в Синево нямаха никаква представа какво трябва да пуснат и подозирам, че ми написаха 1 куп повтарящи се неща.
Въпросът ми е: на урина седимент излиза 0 протеин,  на албумин излиза някакъв ужасно нисък резултат и на общ белтък в урината излиза над нормата. 😏
Правя уточнение, че урината е дадена както трябва (първа, след тоалет) , но е спонтанна , а не 24 часова.
Та, исках да попитам, когато изследвате урина имате ли отделна графа белтък, отделна протеин и отделно албумин и креатинин. Много се обърках.
Защото , когато съм пускала изследване в Токуда въобще не излиза общ белтък. Има протеин, албумин и останалите неща…
А тия шматки в Синево не можеха да ми кажат каква е разликата и коя е от значение при 24 часова урина , съответно коя е за спонтанна…

# 747
Зария, пуснала си каша манджа. Креатинът е на кръвта, когато се изследва. Албуминът е мн мъничко завишен. Като цяло седиментът ти показва, че нямаш никакъв проблем.  
Асатът е за чернодробно заболяване, но съм почти сигурна, че това повишение е нормално заради бременността.  За да имаш сериозен проблем, ще е в пъти повишено. Навсякъде пише,  че колебанието в кръвното са свързани с процесите на бременността и повишение обем на кръвта. Отделно дори да е високо за теб, не могат да ти дадат нищо понижаващо, защото ще ти падне много и ще припаднеш. Успокой се, лежи повече, пий вода и релакс.
Да не се чудите - имам възрастни родители, мъж с проблеми, аз съм с хронично заболяване и сме постоянно по изследвания.

# 748
Благодаря ти от сърце, Гери! 🙏
Като цяло АГ ме изпрати за изследване урина-седимент 10 компонента, но в Синево нямаха никаква представа как трябва да се пусне изследване за албумин и от там настана каша.
Благодаря ти още веднъж.
За пореден път групичката ни ми е супер полезна 🌸🙏

# 749
Zaria, аз пред Чучумишев бях вдигнала 135 горна граница от стрес, той само каза да гж меря редовно и да отида на кардиолог при нужда. Има и такива моменти, само спокойно, много вода, без напрежение, само коледни филми и добро настроение. Като разчете и доктор изследванията ще се успокоиш напълно.

Общи условия

Активация на акаунт