Априлче 2025г./тема 3/

• 30 187
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, започнахте ли се усещате стягане на корема или т.н. бракстън хикс контракции. Аз вечер започнах да ги усещам, понякога и през ноща. Не съм сигурна дали са те, но корема ми се втвърдява, без никаква болкс просто лек дискомфорт от втвърдяването. А иначе моето бебе е толкова активно, вчера успях да го хвана на клип целия ми корем как се движи. Та се чудя дали това втвърдяване може и от неговите бурни движения да е. 😀 Доста си ме притесняват тези втвърдявания, понеже и шийката ми е 30мм и се надявам да не я скъсяват още. Понеделник съм на преглед и се надявам само хубави неща да чуя.

# 256
Аз все още не съм усещала втвърдявания, а бебчо усещам предимно вечер, особено като заспивам. Все още е като бълбукане, но със сигурност по-силно се усеща вече

# 257
Момичета в коя седмица сте, че усещате бебоците ???
Аз съм в 17г.с+4дни , нищо не съм усетила нито контракции , нито бебчето...
А вървим с 5дни напред по ехограф...

# 258
Аз съм в 20 седмица. При мен бебето върви с 1 ден напред. Отначало в 7/8 седмица вървеше 7-9 дни назад, та доволно си навакса.От 16+6 го усещам като леко побутване, но последната седмица имам чувството, че ме сритва направо, особено снощи целия ми корем отляво се местеше. Всичко е документирано във видеа, защото никой от близките не ми вярваше, но повярваха🤣

# 259
17+3

[/url]
Момичета в коя седмица сте, че усещате бебоците ???
Аз съм в 17г.с+4дни , нищо не съм усетила нито контракции , нито бебчето...
А вървим с 5дни напред по ехограф...

# 260
Моето бебче го усещам почти всяка вечер/сутрин от 17г.с. 🤗

# 261
Аз също го усещам от 15-16г.с /не помня точно кога го усетих за първи път/.
Все още го усещам само когато съм седнала/легнала.
В повечето дни е много активен и го усещам през интервали в цялото денонощие.
Има и периоди в които е по-малко активен и почти не го усещам, което също е нормално на този етап. Blush

# 262
Аз днес все още не съм го усещала, но както казваш на този етап е съвсем нормално. Сега като си легна се надявам да се размърда. Вторник съм на преглед и вече нямам търпение 😄

# 263
Аз също не бих казала, че съм сигурна какво усещам. Бълбукане и пеперуди. Надявам се скоро да получа някой ритник.

# 264
  • Смолян
Аз също не бих казала, че съм сигурна какво усещам. Бълбукане и пеперуди. Надявам се скоро да получа някой ритник.
За ритници е много рано. Опитвам да си спомня с предишните две, но не беше преди 26-27 седмица хубави отчетливи ритничета

# 265
Иначе според моя АГ е невъзможно бебчето да се усети преди 19г.с. и всичко останало е внушение, т.е. движение на червата, а не на бебето. Така било по учебник, т.е. физически е невъзможно. Иначе моето бебче е седмица напред и съм със задна плацента, така че със сигурност е било то 🩵

# 266
В такъв случай червото ми е полудяло и ме подритва весело и даже вече видимо.😁
19-20г.с се усеща от жените с предна плацента, а със задна е от по-рано /около 2 седмици преди това/.

# 267
Не знам, но АГ каза, че не е ритане....той знае, че съм със задна плацента. Тогава бях 17+6г.с., но реших да не споря с него 😁 Да се чуди човек 😶 Иначе и от други момичета съм чувала, че АГ казват, че е 100% от червата на този етап, колкото и да сме убедени, че е бебето. Вече и аз се чудя, а наистина и аз си го усещам през корема видимо. 🤗❤️ Какви ще са тези черва....то вярно, че матката ги избутва, ама....Явно тези учебници са писани от мъже 🤣🤣🤣 Според мен си е съвсем нормално от 17г.с. да се усеща бебчето, ако плацентата е задна. То е ясно, че изразени ритници ще има след 21г.с., че даже след 25г.с.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 09:45 от Kactus

# 268
Много хубаво, че ги усещате 😍🥰
Аз съм със задна плацента, нищо не усещам още... 😒 В 17 седмица...и втора бременност, уж при втората по-рано се усещало(не помня първата кога беше)
Като бях в болницата за серклажа, и АГ-то ми сложил един огромен тампон вътре, ама такъв тип марля, не знам има ли точно име, и като ми го маха, така ме заболя, и той да знам, знам. Много ме кефи как мъж ми го казва това, и от къде може да знаеш? 😃😃

# 269
Много хубаво, че ги усещате 😍🥰
Аз съм със задна плацента, нищо не усещам още... 😒 В 17 седмица...и втора бременност, уж при втората по-рано се усещало(не помня първата кога беше)
Като бях в болницата за серклажа, и АГ-то ми сложил един огромен тампон вътре, ама такъв тип марля, не знам има ли точно име, и като ми го маха, така ме заболя, и той да знам, знам. Много ме кефи как мъж ми го казва това, и от къде може да знаеш? 😃😃

И аз нищо още не усещам, със задна плацента съм също, но и АГ каза че е рано, че съм с по дебела коремна кухина,  така че си чакам и аз този момент...

Общи условия

Активация на акаунт