Къде в София - тема 6

• 25 195
  • 432
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Може би на паркинга на близкия Кауфланд. И да до платите за престоя после.

# 391
  • Melmak
Трудно се паркира, зона е, има болници, медицински центрове и живущи. Също така на зона и да спрете, не може да е безкрайно време, има си ограничение. Мисля, че ако послушате Айша за Кауфланд е най-добре. Ще платите някаква сума, но поне ще спрете там.

# 392
Благодаря ви! Плащането не е проблем, то само да намеря.Пише, че на зелена зона е до 4 часа максимум. Чудно ми е какво се случва след 4-те часа? Не ти е позволено после никъде да паркираш в Сифия на зелена зона през деня ли? А след зелена, може ли на синя? То пък аз как ще излезна от болницата и да оставя детето на опашка- малеее, главата ми бръмна. Това с Кауфланд е идея- къде се плаща там като се надвиши лимитът?

# 393
  • София
Предполагам на гише информация. Може да разпиташ ако имате Кауфланд в града.

# 394
  • София
След 4те часа вдигат колата... мисля че можеш на синя зона, не се сещам дали има наоколо платен паркинг, та вижте в мапса дали излиза някакъв или някой да препоръча

# 395
  • София
В зоната ще вдигнат колата след 4 часа и ако въобще се намери място. Не всички магазини Кауфланд имат бариери, ако има, ще плати колкото часове е престояла колата, към 3 лв на час беше.
Може да питате предварително паркинга на хотел Шипка срещу Пирогов, там има платен. 02/922 1551

# 396
  • София
Благодаря ви! Плащането не е проблем, то само да намеря.Пише, че на зелена зона е до 4 часа максимум. Чудно ми е какво се случва след 4-те часа? Не ти е позволено после никъде да паркираш в Сифия на зелена зона през деня ли? А след зелена, може ли на синя? То пък аз как ще излезна от болницата и да оставя детето на опашка- малеее, главата ми бръмна. Това с Кауфланд е идея- къде се плаща там като се надвиши лимитът?

След 4 часа в зелена зона може да преместиш колата в друга улица малко по далеч и пак 4 часа. Това го знам , тъй като работя в зелена зона. Но точно при Пирогов е много много трудно да намериш място. Както са те посъветвали на паркинга на Кауфанд е най добре.

# 397
  • над кукувичето гнездо
Срещу Пирогов в посока бул. Прага има една градинка с ресторант на хепи. Навътре в квартала зад тази градинка може да намерите паркомясто. Пак е зона, но се намира място.
Само внимавайте, повечето улици там са еднопосочни. Разстоянието до болницата е 2-3 минути пеша, не е болка за умиране.
Като изтекат 4те часа с смс-и, може да стоите в/до колата 15 минути и да започнете нова сесия с смс. Може и да я преместите, но трябва пак да минат 15 минути. Друг вариант е с талончета за паркиране. За зелена зона има такива за по 2 часа, за по 1 час и за по 30 минути. Слагате талонче на таблото вляво при предното стъкло с изтрити цифри за час, минути, дата, месец, година и вид зона и като изтече времето (2 часа, 1 час или 30 минути), подновявате картончето. В този случай нямате времево ограничение за престоя на паркомястото, т.е. може да надхвърлите 4те часа, но трябва да претичвате за смяна на талончетата. Може да сложите първоначално 1 талон за 2 часа, а след това да цъкате смс-и за още 4ри часа.
На бул. Прага и бул. Пенчо Славейков има платен паркинг, до Пирогов са 5-10 минути пеша (щом сте с дете).

Може да оставите колата на метростанция Васил Левски, Цариградско шосе, или друга с буферен паркинг и да ползвате метрото. В такъв случай се ползват преференции за паркиране. Ще се наложи да смените метро, но метростанция Медицински университет е на 5-10 минути пеша от Пирогов (точно където е паркинга на Прага и П. Славейков, за който вече споменах).

# 398
И според мен буферен паркинг е най- удачен за паркиране. Потребителката спомена, че е сама с детето, няма кой да мести колата и да засича кога изтичат платените часове.

# 399
Оставете колата след влизането в София на буферния паркинг на Експо центъра на бул. Цариградско шосе. Оттам с метрото имате няколко варианта. Не е необходимо да купувате билети за метрото и трамваите. Може да се чекирате с дебитна/кредитна карта. Ще платите максимално 4 лв за неограничен брой транспорти за деня.

# 400
Много, много благодаря за насоките! Вариантът с талончето за два часа и после смс е добър, както и паркингът в Кауфланд.
Звъннах на хотел Шипка- идеята ми беше още тази вечер да се настаним там и да оставим колата на паркинга на хотела, но нямало никакви свободни места🫣
Ще проверя в мапса и за бул. Прага- да имам вариант. В Експо центъра също трудно съм намирала места, но мога да пробвам и ако там няма, да продължа. Ама май тогава беше затворено подземието…Иначе с метрото оттам къде трябва да слезнем? Мисля по- рано да тръгна, да избегна сутрешния трафик в СФ. Предполагам ,че е между 08:00 и 10:00 , или?

# 401
  • Melmak
Елеа, ако ползвате метро от Експо, хващате го до Софийски университет, там прехвърляте на станция Орлов мост до спирка Медицински университет. След това малко пеша.
И преди 8 може да има трафик, хората си оставят децата на училище и тичат към работа. На Цариградско ако капне и дъждец става непроходимо.

# 402
В Гугъл мапс може да въведете маршрут примерно от Експо център до Пирогов и от Directions ще ви излезнат упътвания за различните варианти с градския транспорт или с автомобил. Много е подробно.

# 403
  • София
Чак непроходими. Върви бавно движението.
До 7:30, след това тръгва трафика осезаемо.

# 404
Последен въпрос и няма повече да ви досаждам: ако се наложи да викам такси, на кои номера препоръчвате да звъня?

Общи условия

Активация на акаунт