Къде в София - тема 6

• 28 251
  • 479
  •   1
Отговори
# 465
  • Melmak
Обадете се в централната лаб на Бодимед и на Цибалаб и попитайте, имат клонове, които работят и събота. Токуда също е добра лаборатория. Вижте и в болница Надежда, предполагам имат опит.

# 466
  • София
В Токуда със сигурност взимат, виждала съм много пъти, все пак е болница и приемат много бебета, така  че имат опит.

# 467
В болница Надежда, и в Парадайз Надежда взимат постоянно кръв на малки бебета, и работят всеки ден, и резултатите стават за няколко часа.

# 468
  • София
Благодаря за споделената информация. Не навсякъде искат(могат) да вземат кръв на толкова малко бебе. Ще звънна да питам предварително.

защо да не могат? Взима се от пръстче и във всяка могат и го правят, мен и в най-малкия клон не са ми отказвали. Ако е за венозна от толкова малко бебе, тогава в Токуда или Кидслаб.

# 469
  • Варна
Благодаря за споделената информация. Не навсякъде искат(могат) да вземат кръв на толкова малко бебе. Ще звънна да питам предварително.

защо да не могат? Взима се от пръстче и във всяка могат и го правят, мен и в най-малкия клон не са ми отказвали. Ако е за венозна от толкова малко бебе, тогава в Токуда или Кидслаб.
Във Варна на приятели отказаха защото нямали малки игли и нямали опит с толкова малки бебета. И ми се искаше да не играя на тото в София. Свързах се с Бодимед. Щом е от пръста нямало проблем. За венозна кръв и по-специфични изследвания казаха само на Позитано конкретна лаборантка се занимавала.

# 470
  • София
Ужас... те са едни игли като химикалка ( ланцети май се казваха), щракват и изистискват кръвта, тъкмо сутринта минахме през кварталната лаборатория за малкото. Във всяка ги имат

# 471
  • Melmak
За съжаление разбирам проблема, много лаборантки просто се правят и не искат! Най-лесно е да кажат, че нямат такива игли. Аз съм с ужасно скрити вени. Имам, но са дълбоки. Като отида да ми взимат кръв то е едно пуфкане и охкане и вечно ми пукат вените. Те от мен, голям човек не умеят да вземат, какво остава от бебе!

# 472
Ние сме в чужбина и тук кръв на бебета вземат само определени лаборанти. На сина ми вземаха за първи път от вената на 10 месеца, с определена сестра трябваше да си взема рандеву в една от университетските болници. Така че явно не е толкова лесно, макар че при него стана много бързо и безболезнено, а му източиха около 30 епруветки, че трябваше доста неща да правим.

# 473
  • София
Не става въпрос за венозна кръв, а от пръстчето което повярвайте и вие може да вземете, няма нищо сложно. Аз два месеца съм си мерила кръвна захар и с ланцета съм си взимала кръв сама, та щом се води процедура в домашни условия не виждам какво и е сложно на лаборантката да го направи. И на двете деца са им взимали от бебета (6м) от пръстите

# 474
Препоръчайте ми българска марка, от която да купя качествени аксесоари за подарък на дама от чужбина - ръкавици, портмоне, шал (приемам и други идеи). Ина Асса и Зарена се сещам на прима виста, но искам да видя други.
Козметика съм ѝ подарявала вече.
Искам да е българско, но хубаво.

# 475
  • гр.София
Арт 93 за портфейли и ръкавици.
Кожени чехли на Милвена ...

# 476
Здравейте! Препоръчайте ми химическо чистене в централните райони на София, от което сте доволни. Става въпрос за бална рокля, която искам да бъде изпрана и изгладена правилно, без за загуби диплите си.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 18:39 от sol i piper

# 477
  • софия
На Триадица - Pure&Green
Не съм ползвала за подобна дреха, но съм доволна за всичко, което съм давала.

# 478
  • Melmak
А имате ли опит с химическо чистене и сватбена рокля?

# 479
Привет! Препоръка за обущар в София (Младост), който може да разпъне малко обувки от естествена кожа (боти Timberland, premium модел с PrimaLoft изолация)? Носени са малко миналата година и бяха добре като размер, тази обаче правят пришки.

Възможно ли е да се разтегнат или тази вътрешна подплата пречи на манипулацията?

Общи условия

Активация на акаунт