"Оръжията и човекът" в Народния театър: за или против?

• 17 568
  • 611
  •   1
Отговори
# 225
Няма лоша реклама са казали хората. И много шум за нищо е работата.

# 226
  • София
Гледам, че днес полицията ще си свърши работата и хората с билети май ще успеят да влязат.

# 227
Тези знамена в коша откъде знаем кой ги е хвърлил, и дали това не е работа на някой с висок интелект?

# 228
  • Beyond the stars
Гледам, че днес полицията ще си свърши работата и хората с билети май ще успеят да влязат.

И аз тъкмо на това се радвам. Остава да спра да се питам защо вчера не беше така.

# 229
  • София

И аз тъкмо на това се радвам. Остава да спра да се питам защо вчера не беше така.
Да. Този, който е наредил това бездействие, трябва да си понесе отговорността за това. Имаше викове да се разбият вратите на театъра, представяш ли си, ако това беше станало... Тези са толкова патриоти, колкото аз съм космонавт.

# 230
Не разбирам хората, които отиват на тази постановка сега - не заради идеологически причини. При такава обстановка аз никога не бих отишла на театър - дори да съм купила билет, ще отида да си взема парите (през деня), но тях явно ги кефи че привличат внимание.
Сигурно стават по-културни.

# 231
  • София
Не разбирам хората, които отиват на тази постановка сега - не заради идеологически причини. При такава обстановка аз никога не бих отишла на театър - дори да съм купила билет, ще отида да си взема парите (през деня), но тях явно ги кефи че привличат внимание.
Сигурно стават по-културни.
В момента полицията си върши работата и обстановката е нормална.
Има две групи протестиращи – в подкрепа на постановката и против, но няма проблеми.

П.П. На сайта на "Дневник" може да се следи.

# 232
Вътрепният министър е уникален. Казва, че вчера полицията си е свършила работа. Който не е разбрал, да разбере.

Също за случая с изнасилената жена на улицата в Слатина каза, че това е само един случай, няма повтаряемост, така че всички може да са спокойни.
Спокойни ли сте?

# 233
Не е нормална обстановката - отпред има две разделени тълпи хора, като едните ръкопляскат на всеки влизащ, а другите освиркват.

# 234
Не се разграничавам от българския народ, назад съм писала, че съм българка. Горда съм с умните и успелите сънародници, срам ме е от тези, които снощи вилняха като животни пред театъра.

# 235
  • София
Не е нормална обстановката - отпред има две разделени тълпи хора, като едните ръкопляскат на всеки влизащ, а другите освиркват.
А, имах предивд, че няма насилие и никой не иска да разбива вратите.
Иначе останалото не е нещо кой знае какво – да си ръкопляскат, да си свиркат... Керванът си върви. Ако искам да отида на театър, това не би ме впечатлило. Редовно някой протестира за нещо, агитира за нещо, вълнува се от нещо, събират подписи за нещо... Нормално.

# 236
  • София
Аз съм против тази пиеса и виня управителя на народния театър.
Не ме интересува, че е изкуство. Това е подигравка с България и който е допуснал това унижение е за уволнение.
И то говорим за някаква посредствена пиеса на над 100 г.
Не оправдавам насилието, но никога нямаше да се стигне до него ако имаше адекватно обяснение и държане от страна на управителя и останалите служители. И първо на първо, да си играят пиеската в Лондон. Не в България.

# 237
Всъщност, абсолютно възможно е да няма насилие, стига ВМРО, Волен, Нешка и стандартните ултраси за всеки един протест да не са наредени там. Смятам, че изброените имат далеч повече престъпления към България, отколкото една пиеса. Това са хора, които от години агитират към агресия, сега искали мирен протест и тук ни се обяснява как имало и други хора там. Сигурно има, защо не се разграничиха от доказани агресори?

# 238
Снощи директорът на театъра каза по ТВ, че пиесата не е написана конкретно за България, но един руснак предложил на Шоу, да я конкретизира за българо-сръбската война. Ризова пък, тази вечер се опита да разбере кой е предложил точно тази пиеса и от отговорите на директора на театъра става ясно, че това е Малкович.
Малкович е сръбски потомък. Не само заради фамилията. Дядо му по бащина линия е роден в кралство Югославия. Нищо не е случайно.

# 239
Айде пак почнаха конспиративните теории на чули-недочули.

Какъв сръбски потомък? Има баба и дядо, родени в Австро-Унгарската империя, на територията на днешна Хърватия. Не знам дали сте забелязали, но бившите югославски републики се мразят помежду си много повече, отколкото сърбите - нас, и ние тях.

Общи условия

Активация на акаунт