В момента чета ... 92

• 41 445
  • 712
  •   1
Отговори
# 75
За "Ромео и Жулиета" препоръчвам превода на А.Шурбанов, можете да прочетете и решите
https://iztok-zapad.eu/image/catalog/materials/romeo-i-zhulieta.pdf

Григорий? Това типично италианско име... Laughing
Загуби ме като читател този превод.

# 76
Започнах "Парфюмът. Историята на един убиец" на Патрик Зюскинд. Бавно ми върви четенето, въпреки че е малка - 250 страници. Преполових я. Интересен е сюжетът, както и стилът на автора - сурови, но много точни сравнения използва, но някак не ме увлича писането му. Ще се помъча да я дочета все пак.
След нея съм приготвила "Последната молитва" на Боян Боев. Надявам се да ми хареса, както "Сайбиевата невеста".

# 77
  • Mediterraneo
Аз слушам в захлас Харем на Колин Фалконър. Ау, много ме грабна- епохата, нравите, разкоша, всичко е разказано много фино, дори деликатно, даже гадните сцени на обрязване и пр. Роксолана е някакъв образ, за който само съм чувала, сега много се заинтригувах и май ще търся да гледам нещо по темата.
Да чета започнах Свидетел на огъня на Ларш Кеплер.

# 78
Завърших "Керван за гарвани". Много вълнуваща книга с изключително интересен и поетичен език. Колко е хубаво, че имаме такива автори и такива книги в нашата култура. Толкова непринуден, жив и увлекателен начин да разкажеш една обикновена и също толкова необикновена история! Надявам се да прочета от друго от авторката.

# 79
И аз се надявам Емине Садкъ да продължи да се изявява като писател, ще си купувам всяка книга, която издаде - не само има талант и умение, но и носи духа на младостта и новото време, нещо, което в писателите ни от предишни поколения липсва. Тя просто е освободена от оковите на разочарованието и неслучилите се неща, защото животът е пред нея.

# 80
Керван за гарвани и на мен ми хареса много ❤️
Браво на авторката!

Почнах Смок, забавлявам се 🙂

# 81
Точно този дух е много обнадеждаващ. И както е казала Нева Мичева в ревюто си в GR, чувството за хумор...
Скрит текст:

Продължавам с Исмаил Кадаре и "Загадките на безумието", също ми е много на сърце вече.

# 82
  • София
Поради липса на нови книги, препрочитам Кафка на плажа.

Нещо не мога да си харесам нова книга.

# 83
Изслушах "Последна молитва" на Боян Боев. Много ми хареса! Бях срещала положителни отзиви за нея, пуснах я в Сторител така за да чуя дали ще ми върви,дори не бях чела резюмето на книгата... а така ме грабна! 3 дни бях като пленена,всяка свободна минута слушах. Плътни и добре изградени образи,много харесах Найден дори до края,въпреки развръзката. Мисля да ми е една от номинациите за годината.

# 84
Благодаря Ви за отговорите.
Взех си
Шекспир: 37 пиеси и 154 сонета (второ издание) превод Валери Петров ;

Шекспир - Великите трагедии,” Ромео и Жулиета” и   “Венецианският търговец” -  превод Щурбанов

Благодаря Ви за съветите!

# 85
Приключих    „Влюбеният Айфел“ - Никола д’Естиен д’Орв  и ми беше много постна. Очаквах повече, затова не ми хареса.
Започвам  Николай Рьорих "Алтай и Хималаите". Ще видим.

# 86
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Приключих    „Влюбеният Айфел“ - Никола д’Естиен д’Орв  и ми беше много постна. Очаквах повече, затова не ми хареса.
Започвам  Николай Рьорих "Алтай и Хималаите". Ще видим.
Дори не знаех, че Рьорих има такава книга. Може ли после отзиви Grinning. Има голяма мистика и загадъчност около семейство Рьорих и винаги ми е било интересно да чета за/от тях.

# 87
Доскоро се опитвах да чета Десетте велики тайни на Космоса - в предговора е обяснено, че тя всъщност не е на Рьорих, макар да пише така. За мен е лош преразказ на някои доктрини на хиндуизма.
Скрит текст:
Харесвам Рьорих, приятно ми е понякога да прерисувам негови картини.

Почти прочетох "Хотел Лъки 7" на Котаро Исака - всъщност оригиналното японско заглавие "777" има много повече смисъл, защото хотелът не се казва Лъки 7, а заглавието е препратка към разговор на двама от персонажите. Главната героиня (условно казано, тъй като има много персонажи, но тя е с централна роля) твърди, че ако животът й беше слот машина, нейната щеше да е повредена и никога да не показва 777, а Нанао (който също е с централна роля и беше централен персонаж в Убийствен влак) казва, че ако неговият живот беше слот машина, не само нямаше да му излязат седмиците, а лостът щеше да му остане в ръката.
Книгата е интересна, много динамична, набляга на екшъна, за разлика от Богомолката и Трима асасини (от същата поредица), които имаха сериозни и дълги философски отклонения.

# 88
Прочетох "Малка звезда" на Линдквист.
Не бях чела нищо негово. Някой тук го беше споменал и ме заинтригува.
Книгата сравнително ми хареса. Определено се чете леко, въпреки тематиката.
Краят вече малко ми дойде вповече. До един момент бях склонна да си представя, че такъв сценарий може да има и в реалния свят. Но краят не.

Ще пробвам сякаш и друга негова - "Покани ме да вляза".

# 89
Хубава е и Покани ме да вляза. Има филм по нея.

Общи условия

Активация на акаунт