Какво ви говори за липса на вкус и възпитание

• 10 024
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Нито пък се счита за толкова задължително да се придвижваш с автомобил както е там, то ясно че там си заникъде без кола в една голяма част от страната но при нас не е точно така.

# 211
  • Най-красивата страна
Наскоро попаднах случайно на клипа на една госпожа,която се е снимала как си купува чанта за 60 000 лева ли беше,евро ли не помня...Чантата беше Бъркин.Такава не всеки може да си купи,даже и да има парите...
Коментарите под клипа бяха негативни.
Какво значи скъпа чанта-за някои скъпа е чантата от 200лв,за други от 2000,а за въпросната госпожа може и чанта от 20000 да е евтина...

# 212
  • По света и у нас
Да, в Америка няма олд мъни, а в БГ няма първенюта. Така е Базила. Rolling Eyes
Дали разслоението е толкова осезаемо тук при мен, не съм съвсем сигурна.
По време на КОВИД гледахме как черните се тъпяха пред ИСЛ и ЛВ, да си купят чантичка с парите от помощите…помощи се даваха на хора с по-ниски доходи.  много магазини от луксозните бяха и разбити и обрани по това време. Така, че чак чантата да е критерий за първеню… не мисля.
От друга страна тук транспорта не се използва от нормалните хора - по скоро те преценяват по колата. А ако ползваш автобуса, или са ти взели книжката защото си кавал в нетрезво състояние, или си някакъв клошар. Не гледайте Ню Йорк - това е единствения градски европеизиран град в Америка и изобщо не е истинската Америка - американците не обичат НЙ и не го разбират.
И да в Европа транспорта е и хубав и удобен и служи на населението, но все пак ако си Елитна звезда в Европа ще си вземеш такси например, а не трамвая, за да не ти се навират някакви в лицето.
Не случайно има лаунджове по летищата където влизаш само ако си част от програмата - елитността предразполага да си сред по-елитните, най-малкото защото не искаш да те оберат разните джебчии в трамвая, да дишаш прахоляци, да си изцапаш хубавите дрехи, да дишаш пръд*ята на 1000 души яли боб и свинско.  Не искаш да гледаш големия народ с техните изстъпления, и съответно се скриваш при елитните.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 23:43 от PriMadonna

# 213
  • Down south
За мен, говоренето на висок глас е проява на изключителна липса на възпитание.
Намирам, че вкуса е много тясно свързан със съответното възпитание.

ПП
Скрит текст:
Допълвам "говоренето на висок глас, независимо къде"

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 04:02 от Daylily

# 214
Казали сме на съседа с AirBnb че италианци и гърци са нежелани
Един да е - крещи.

# 215
Казали сме на съседа с AirBnb че италианци и гърци са нежелани
Един да е - крещи.

Такъв си им е натюрелът на тях.

# 216
Да, не е до възпитание

# 217
  • София /Абсурдистан
Южняшки темперамент е това Simple Smile

# 218
За мен, говоренето на висок глас е проява на изключителна липса на възпитание.
Намирам, че вкуса е много тясно свързан със съответното възпитание.

Че си права, права си. Ама има хора с леко оглушаване, които просто не се усещат.

# 219
  • Между гори и планини
Мъжът ми е един от тях. Обаче къде чува, къде чете по устните. И не публични места не викаме 😂

# 220
Мъжът ми е един от тях. Обаче къде чува, къде чете по устните. И не публични места не викаме 😂

Сигурно. Най-често тези хора викат когато говорят по телефона.

# 221
  • Между гори и планини
А, не, само се говори с максимално усилен звук , да ги чува 😂

# 222
Ох, има големи простотии за четири- и петцифрени суми.
Но откровено признавам, че ако имах възможност, със сигурност щях да инвестирам в по-висок клас материи - кашмир, чиста вълна, коприна. Особено кашмир - дрехите от чист кашмир са си бая цифра. Но тук не говорим за лога, а за издръжливост и комфорт.
Суперфен съм на сериала "Наследници" и смятам, че добрият вкус е в тихия лукс.
И за мен най-приятната част на скъпите стоки е в качеството на материите, чисто сензуална наслада
Едно хубаво палто от качествен вълнен плат няма нищо общо с други добре изглеждащи палта
какво да приказвам, знаете го

Само, че днес скъпото не означава качествено. Без да изброявам марки на маратонки, на безумни цени и кожата е изкуствена, няма качество, има марка, името и от там цената. Същото и с чанти, дрехи. Някога е било наистина така, скъпото си личи, носиш го с години и е като ново. Същото е и с техниката, купуваш уред и го ползваш буквално цял живот, да скъпо е, но има защо, днес същата марка няма общо с качеството от преди години, защото ние сме консуматорско общество, трябва потребление  купуваш, хвърляш и пак така.

# 223
С последното мнение изобщо не съм съгласна. Но, все пак трябва да се разберем тук, кое точно смятаме за скъпо😄

# 224
На мен ме ми пречи, когато хората носят ментета, много важно.

По-скоро липса на вкус и стил са огромни изкуствени мигли  (може да бъдат и съвсем нежни, не съм против корекциите като цяло), огромни устни, огромен силикон

Ултра къси поли и шорти, с които ти се вижда д****о ако леко се поклатиш

Вежди тип нарисувани с флумастер

Един тон фон дьо тен, който си личи като гипс на лицето

За мъжете да носят прилепнали ризки на цветя, много са ми смешни, особено ако не са с плочки

Анцуг в града извън спортни активности винаги не ми харесва особено.

За възпитание, не обичам самохвалство.

Да се заяждаш грубо и обидно "само на шега", например с вида на някого.

Да говориш зад гърба на хората, а пред тях да правиш мили очи.

Да мляскаш и сърбаш

Да се напиваш на фирмени събития.

Общи условия

Активация на акаунт