Какво ви говори за липса на вкус и възпитание

• 9 763
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
Е това с нокторезачката си го измисли някой....

За мен примерно е напълно лош вкус/възпитание за искаш от партньора си пари, за нещо, което направиш за него. По стари теми си спомням, че за някои хора от темата, това е напълно в реда на нещата.

Та, пак питам - кой определя вкуса и възпитанието?!?

Проява на лош вкус и липса на възпитание е да се обсъждат вкуса и възпитанието на останалите.

Подкрепям.

Всеки да се облича, слуша музика, гримира, фризира и т.н, както му харесва. Затова сме различни, за да е хубав и шарен светът и всеки да си намери приятели, които му допадат.

# 31
Липса на възпитание е да се вглеждаш в хората какви са им коланчетата и да ги обсъждаш. Липса на вкус - да смяташ, че само твоите естетически критерии са единствено правилни.

# 32
Все по-трудно стана да се купи обикновена дреха  без лого или принт - дори тениска.
А има жени с филъри по устните, за които ако не знаеш, няма и да се сетиш - били са
наистина тънки устни.
Всичко, което е с мярка прави добро впечатление.

# 33
Има жени със силикон, които не го демонстрират с изрязани деколтета или прилепнали дрехи. Липса на вкус за мен е под бяла блуза да се носи черен, цветен или бял сутиен. Всичко, което прозира и показва вида/ цвета на бельото ми е показател за лош вкус. Липса на възпитание , според мен, е да пушиш при непушач или човек, който се храни. Като съм била пушач съм питала дали ще пречи да запаля цигара.

# 34
Понякога да прозира бельо под дадена блуза или рокля, е доста секси.

# 35
Кой как се облича ми е все едно, не съдя хората според това.. може би най-отблъскващо ми е за жена да е 'наконтена' и вирнала нос, а по дрехите - около шията да е цялата омазана с фон дьо тен, който ти се набива на очи..

# 36
Банковият ни консултант вече пенсионер е пример за вкус и възпитание, изказ, облекло, маниери, сякаш е от друга епоха, времената се променят, порядките също, но и често хората не знаят как да се облекът, да се държат и т.н. Мен лично много ми помогна предаването "Модни престъпници", където се придържаха при транформацията към един стил, но каква беше изненадата на участвиците, когато първоначално показваха стилът ми и реакцията на непознати хора, въобще не са осъзнаваш, че се обличат нелепо, че гримът и прическата им е ужасни. Възпитанието по същия начин, ако не си прочел, ако някой не ти е показал считаш, че поведението ти е нормално, но всъщност не осъзнаваш, че това не е така. Всеки да се държи, облича както си иска негов избор и отражение що за човек е, за възпитанието стига да не ми пречи да се държи кой, както си иска, да дразни ме високото говорене, ако някой е много шумен, говори цинизми, позволява си да иска да нахлуе в личното ми пространство, но се дистанцирам таткично, без да опонирам, защото никой не се променя, а аз отговарям само за моето поведение.

# 37
Просто избягвам хора, които не ми допадат и това е.

# 38
Moга да понеса и приема всеки, както и да е облечен, каквото и съчетание и акценти да е преценил, но моментално отписвам всеки, който обсъжда другите със завоалирано превъзходство ...
Това ми говори и за липса на възпитание и за много други неща, които му липсват.

# 39
Уф.  Това с консултантите ...

# 40
  • София
Аз следвам няколко влогърки, които говорят за тихия лукс и за елегантността - но не само в облеклото, а и в поведението. Започнах да следвам и такива, които говорят за етикет - дори за дребни неща като здрависване, сядане, стойка, език на тялото. Помагат ми, честно казано, без, разбира се, да се вманиачавам.
В този ред на мисли, всякакво парвенюшко поведение ми бие на липса и на вкус, и на възпитание.

# 41
... В този ред на мисли, всякакво парвенюшко поведение ми бие на липса и на вкус, и на възпитание.
За пръв път чувам за такова определение на поведение , но звучи непървенюшко. Така си е Simple Smile И не бие ни на очи ни на нищо .

# 42
За нокторезачка в офиса бях свидетел от първо лице. Колежка най-невъзмутимо си изряза ноктите, докато останалите говорехме с клиент.

# 43
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
За нокторезачка в офиса бях свидетел от първо лице. Колежка най-невъзмутимо си изряза ноктите, докато останалите говорехме с клиент.
Един колега си похапваше фъстъчки, от пакетче, докато говореше с клиенти...

# 44
За лошо възпитани приемам хора, които се стремят да скъсят дистанцията. Не разбирам, какъв е този зор да ти навлизат в личното пространство.

Общи условия

Активация на акаунт