Къде в Пловдив??? - 107

• 27 494
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Направо! И аз като чета ми се изправя косата. После да не се чудим защо има толкова ПТП, явно не са виновни само регистрациите от други градове.
По повод препоръчания от мен инструктор не съм написала най-важното - научи сина ми да кара и е отличен шофьор.

# 601
Моя приятелка кара при Гавазиви с уредена препоръка. Гавазов трябваше да и е инструктор, но като започна кормуването я прехвърлиха при друг негов доверен инструктор. Преди изпита и искаха пари, тя им ги даде. Бяха и обещали много лесен и  елементарен маршрут. Сама си каза след изпита, че хората с нея много са ги мъчили, а нея не и при нея е приключило много бързо.Тя беше една от последните, които взе книжка и след това фирмата я затвориха за някакви проверки и 3-4 месеца може и повече не работеше. Забравих точно за какво ги разследваха това преди 5-6 години.
Моята приятелка беше доволна от инструктора, но не я научиха да кара. Приятеля и' я доубочаваше и сега кара само на кратки и безобидни разстояния. Сама в Пловдив не кара и при техните сама не ходи с колата.

След 2 години нейният приятел също отиде при тях за допълнителна категория и той плаща за изчит.

Тия деца от кога имат право да шофират коли без навършени 18 години ?
Е, аз ли нещо не разбирам, или е нещо нормално да си платипш , за да си вземеш изпита?
После се чудя защо по улиците на Пловдив е пълно със потенциални престъпници.
Това е абсурдно! От както живея в този град съм потресена от шофирането на което ставам свидетел, но то си имало обяснение....
Не желая да си плащам за изпит! Искам да се науча да шофирам и ако не ставам, предпочитам да не го правя и да не съм потенциално опасна на пътя.
"Моята приятелка беше доволна от инструктора, но не я научиха да кара. Приятеля и' я доубочаваше и сега кара само на кратки и безобидни разстояния" - това определено спада в тази категория!

# 602
  • Пловдив
Нямат право да карат под 18, но могат да започнат курс, когато наближи навършването на 18 г.

Joana85, няма човек, който наистина да е искал да се научи да шофира, да не се е научил. На един са му нужни 20 часа, на друг 50. Като си спазваш парвилата, не е чак толкова страшно. Аз лично нямам самочувствие на добър шофьор, карам бавно т.е. не превишавам скорост, спазвам си правилата и в Пловдив нямам проблем. Повече ме пиртеснява извънградското шофиране заради високата скорост. И псувам като хамалин, когато шофирам из града, безумията са безкрайно много и все по-често забелязвам и жени да карат безразсъдно.

# 603
Мда и аз имах опит с един инструктор, който можеше да уреди книжка. Аз съм страшно притеснителна зад волана и трябва голямо търпение с мен, но съответния инструктор беше много избухлив и нервен. Викал ми е, случвало се е и да ме шляпа през ръката. В един от моментите му на викане ми каза, че от мен шофьор не може да стане, но можел да ми уреди книжка. Оттогава зад волана не съм се качвала. Наплаших се още повече и се отказах. Съвсем забравих името му и школата.

# 604
Нямат право да карат под 18, но могат да започнат курс, когато наближи навършването на 18 г.

Joana85, няма човек, който наистина да е искал да се научи да шофира, да не се е научил. На един са му нужни 20 часа, на друг 50. Като си спазваш парвилата, не е чак толкова страшно. Аз лично нямам самочувствие на добър шофьор, карам бавно т.е. не превишавам скорост, спазвам си правилата и в Пловдив нямам проблем. Повече ме пиртеснява извънградското шофиране заради високата скорост. И псувам като хамалин, когато шофирам из града, безумията са безкрайно много и все по-често забелязвам и жени да карат безразсъдно.
Ами за мен "тези жени, каращи безрасъдно", са именно тези, дето са си купили книжките..
Честно казано съм доста разочарована впечатленията за нивото на школите в Пловдив.. и вероятно това ще ме откаже да ги карам тук. То по-добри впечатления имам за София.. Явно там се спазват някакви правила, а и доста познати ми споделят за читави школи, професионално отношение и нито един около моята възраст и по-млади, не си е купил книжката...

# 605
А можете ли да препоръчате инструктор в София?
Съжалявам, че е извън темата.

# 606
  • Пловдив
Навсякъде е едно и също, малко са хората, които ще седнат да се хвалят с купени книжки.
Курсът не прави шофьор - няма как за тези часове да изпаднеш в масовката ситуации на пътя. Отделно, че като се види учебна кола имаш едно наум. Отделно, че при кормуването спазваш правилата.
Всичко, което съм научила съм го научила на пътя, след като вече имах книжка.
Всичките тъпотии на пътя, с които се сблъсквам шофьорите са над средна възраст. Три пъти през годините ме блъскат отзад /два от тях на червен светофар/ и трите пъти мъже над 45-50г.
И масово същите такива като видят жена шофьор много им знае устата.
Последният куриоз ми се случи на Цариградско тези дни, на червено отново, изнервен шофьор ме блъсна умишлено карайки назад и избяга🤦🏽‍♀️ та ми замина почти един час, докато сигнализирам на 112 и напиша жалба в РУ.

# 607
Здравейте,има ли такси,което превозва  малка чанта багаж от точка А до точка В ,без присъствие на клиент?

# 608
Аз разказах историята,  за да се знае, че я знам от доверени лица. Не съм съгласна с решенията, които взеха и много спорих тогава с тях. Аз такава практики не подкрепям и никога няма да подкрепя! Има многоженството школи ще се местя докато не си взема книжката с умения, а не с пари. Корупция не толерирам независимо в коя област е!
Още от първият изпит се усеща на къде духа вятъра и човек може да прецени за следващия какво да прави, ако бъде скъсани.

Доволна беше от инструктора, защото бил спокоен, търпелив, обясняващ, внимателен. В началото беше разочарована, че не е при Гавазов и се притесняваше да не попадне при избухлив. Затова остана доволна от отношението на човека.
И за Автостарт В имам също шокиращи истории.
По време на изпит курсист с платен изпит прави грешка, за която трябва да бъде скъсан. Изпитващият се обръща към инструктора и му казва- "виж какво направи, тука вече нищо не мога да направя, съжалявам, виждаш, кво стана, ся кво да правим? А инструктора отговоря- "преди малко като минахме от тук си мина както трябва и беше без греша "
Те даже не се крият и си говорят директно в колата пред свидетелите.
 Пак на платени книжки, през цялото време на изпита изпитващия натиска педалите на курсиста и му помага, при грешки се прави на луд, дават книжка на човек, който не се справя изобщо, но е роднина на инструктора.
На друг изпит инструктора и курсиста шокирани и треперещи, че даяджията го кара да свие и по улица, по която не е било придвидено да мине. После след изпит си говорят- "ама защо ме вкара и там, ти защо не ме прекара и от там", инструктора отговоря- " по принцип това не ти беше в маршрута и не трябваше и от там да минаваш, реши да се заяжда"
Пак по време на изпит на друг инструктор, срещат колегата му, да прекарва курсиста през определения му маршрут. Всички се гледат смутено и се правят на ненормални. След изпита курсиста, на който тепърва му предстои изпит започва да се оправдава пред другите и да лъже, че си взел 1 допълнителен час докато чака да му дойде реда. По принцип няма право да кара преди изпит.Качва се за изпит и минава точно от улиците, по които го срещат преди няколко часа.

Само не знам наистина как я правят врътката с маршрута и ги прекарват през него преди изпита. Също и не знам делят ли си парите инструктор и изпитващ. Ама сигурно иначе нямат интерес да участват в такива схеми, след като едни го правят, а други не.

Не знаех, че могат да управляват коли? Какви коли влизат в това число?
Аз знаех, че с тази категория са скутери, атв-та, ел. триколки, но коли мислих, че не мога чак като станат на 18години.

Моя друга приятелка изкара в София и си е много доволна от инструктора, ако искате ще я питам за име. От както го изкара не е спирала да кара навсякъде.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 23:04 от Morkovelka99

# 609
Потресаващо е това,което споделяте.
Корупцията убива . Буквално.
С мълчаливото ни съучастие и бездействие.

По темата - къде и кога точно се очаква да отворят Виа Тракия,след кръговото на Бриколаж към Вис Виталис ли ?
Много харесвам сушените им домати и маслините в олио .

# 610
  • Пловдив
на мястото на едни складове, малко след колелото вдясно
магазините са в оранжево, има реклами и надпис ВиаТракия

вече има натрупана стока вътре /всяка сутрин минавам оттам и следя/

# 611
  • Пловдив
Много извън темата, но преди години шофьорския курс беше с много по-голяма продължителност, полигон и прочие усвояване на умения. Когато баща ми е взимал книжка, преди 60 години за професионална категория, курсът е бил ШЕСТ месеца при 10 коли на пътя......

# 612
  • до най-прекрасния мъж
Живея в близост до място, където се събират учебни коли. Потресена съм как ги учат да шофират, пълно безумие. Дано попаднете на читав инструктор. Аз имам книжка от преди 25 години, шофирам по-активно от 14. Не мога да си препоръчам инструктора, ако шофирам по начина, по който ме е научил, да съм причинила ПТП още на първото кръстовище. И щях още на изпита, добре че по усет не направих това, на което ни учеше. ММ е професионален шофьор, той ме учи допълнително и ми каза, че половината неща, които зная, са безумни. И те наистина са такива. Моите часове бяха 24, ако не се лъжа. Безкрайно недостатъчни.

# 613
Аз изкарах курса преди 4 години в автошкола Митев. Офиса им е ТЦ Сани ( не знам дали има друго име сега). Инструктор Николай Кавърджиков. Спокоен човек, обяснява, показва. Към последния час от кормуването направихме пробен изпит с него- без да ми подсказва, само задаваше маршрута . Определено не бях готова за изпит. Реших да взема няколко допълнителни часа за мое успокоение и сигурност. Успях да си взема изпита от първия път. За малко да се планирам, но успях да се стигна и да не направя груба грешка. По спомен имах 4 наказателни точки. После ми трябваше време да свикна на нашата кола, да се отпусна. Мъжът ми също е спокоен и не вика, но аз го познавам и само като му видя лицето разбирам че съм сбъркала нещо. Добре че веднъж ме ядоса и се качих сама да карам, та постепенно се отпуснах. В града вече нямам проблеми. Извънградско ми е по стресово, заради по високата скорост. Но като се налага карам. Колата е удобство и необходимост.

# 614
Само от курса няма как да се научиш да караш самоуверено. Там научаваш общите неща и закона за движение по пътищата. Другото се учи в практиката. Аз се научих, когато започнах сама да шофирам, без бащи и гаджета да ти дуднат на главата. Моят инструктор беше от старата школа и ми даде добро обучение като за начало. Той отдавна е пенсионер. Тогава нямаше коли автоматик и тези с хидравлика бяха кът Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт