Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 920
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
Аз да се оплача от моя помощник(Instant pot Pro) . На няколко месеца е, под 6 даже. И от известно време като готвя не вдига налягане от 1вия път. Трябва да дам cancel, после пак да настроя и евентуалноооо от 2рия път вдига. Днес готвих мусака... Вдигна налягане от 3тия път. Това нормално ли е или да звъня за рекламация?

# 316
Включвам Соте и запържвам джоланите колкото да се запечатат в малко мазнина. Вадя ги, запържвам в същата мазнина две глави лук, два моркова, шепа гъби и няколко скилидки чесън, както и малко масло за аромат. Добавям подправки и чаша червено вино. Изчаквам виното да се поизпари, деглазирам хубаво дъното и връщам джоланите в съда. Наливам вода до средата им, изключвам Соте и включвам на бавно готвене за 5 часа. По средата на времето обръщам. По желание може да се запекат за 10-15 Мин, но аз пропускам тази стъпка, защото ги обичаме сочни. Вадя джоланите в съд за поднасяне, а сосът пасирам и при нужда сгъстявам с лъжица запечено на котлона брашно. Поднасям със запечени картофки с копър и чесън.
П.П. Купувам български джолани без кожа, около 600-700 гр е бройката. Ако са големи, може да се наложи повече време да се готвят. Като са готови, месото пада от кокала.
Много хубава рецепта. Само не разбрах какво означава “обръщам” по средата на бавното готвене, и защо.

# 317
Вероятно защото не са покрити с течност, щом налива до средата им само. Макар че и аз не съм убедена че би имало разлика, то си има пара в съда така като стои затворен.
Много вкусно звучи цялото нещо, ако ми попаднат джолани сигурно ще пробвам по тази рецепта.

# 318
Tweety1993, провери дали е добре почистена клапата на капака и уплътнението първо. Да не се е разместило.

# 319
  • Бургас
Малко помощ?
На каква програма и време може да се направят пуешки кюфтета?

# 320
Натка, коя е книгата, моля те сподели. Simple Smile

Писах на спорта, че ми се прецака ИП-а. Вдига налягане, вдига поплавъчният клапан и започва да изпуска пара и изобщо много се изнервих цял ден с него. Joy

# 321
  • до най-прекрасния мъж
Arwen Amarantha, обръщам, за да се овкуси добре месото от двете страни, като поври в сосчето. Иначе, да, сготвя се, но е по-вкусно като се обърне. Но, ако не ти се занимава, няма проблем и да го "забравиш" вътре да си се готви.

# 322
Малко помощ?
На каква програма и време може да се направят пуешки кюфтета?

Нито казвате на еър фраер ли ги искате или на мултикукър. Като разясните, ще Ви се каже. Аз лично бих ги пуснала за 20 минути на 180 градуса във фраера или 10 минути на прешър куук, ако са в мултикукъра.

# 323
  • до най-прекрасния мъж
Кюфтета се пекат, предполагам. Така че, 180°С за 20-25 Мин на Roast и се следят. Ако кукърът е комби, може и в него за същата програма. Не разбирам защо да се варят?!?

# 324
Кюфтета се пекат, предполагам. Така че, 180°С за 20-25 Мин на Roast и се следят. Ако кукърът е комби, може и в него за същата програма. Не разбирам защо да се варят?!?
А, защо да е на Roast? Аз винаги ползвам Bake.
Каква им е разликата?

# 325
Ето препоръчителни разлики при програми за печене:

# 326
  • до най-прекрасния мъж
А, защо да е на Roast? Аз винаги ползвам Bake.
Каква им е разликата?
Бях чела, че върти вентилатора различно. Друга разлика едва ли има, Т си е все Т при всички режими.

# 327
Натка, коя е книгата, моля те сподели. Simple Smile

Писах на спорта, че ми се прецака ИП-а. Вдига налягане, вдига поплавъчният клапан и започва да изпуска пара и изобщо много се изнервих цял ден с него. Joy
За тази говорех
Скрит текст:
Случайно ми я показа приятел, видял я на бюрото на колежка че той е в дамски колектив и ежедневно слуша за манджи и тенджери на работа, явно вече и книги си разменят там Grinning
Но се оказа че има много книги с кето рецепти за тая тенджера, не съм разглеждала още да видя кои реално стават за нас, че подозирам че ще е поамериканчено кето, ама все нещо ще има Grinning

# 328
Благодаря ти много! Ще разгледам значи и аз, докато се оправи моя мултикукър, ще събирам мат'рял. Joy

# 329
  • Sofia
Пиле с ориз как правите? Моят уред е от базовите – дуо плюс... нещо си.
Гледам рецептата в сайта им, но ме притеснява оризът да не залепне.
Все пак ще пробвам.
Първото ми готвене беше задушени свински гърди с картофи. Стана много добре.
Отивам да чета. Ако имате съвети за ориза, ще са ми от полза.

Общи условия

Активация на акаунт