Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 836
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Аз не го кисна, но винаги хвърлям първата вода. Слагам го под налягане, чак когато я хвърля, не си играя с налягането два пъти.

# 496
  • София, България
Накиснат боб (за около 6 часа) готвя за 20 мин ВН и естествено освобождаване. Консервирания също горе долу така. Слагам всичко, подправки, зеленчуци, боба и 20 мин ВН става топ.

Телешки език предпоследния път 2 часа високо налягане, хора, и не и не! Пак остана накрая леко жилав.
И последния път онзи ден го пуснах час и половина, той се развари Joy каква е тая разлика в месото, ужас.

# 497
Здравейте, може ли рецепта и начин за приготвяне на пиле фрикасе.
У дома като малка никога не се е готвило такова ястие, а сега искам да направя за малката, че се изчерпах от към идеи за манджички Simple Smile

# 498
Да, супер идея. И аз се нареждам за рецепта. Simple Smile

# 499
Няма как изцяло да се направи в IP, не бих пробвала на Соте. Сварявате пилешкото месо под налягане, осолено и го оставете да изстине. В тиган разтопявате лъжица краве масло, запържвате три или четири супени лъжици брашно, добавяте на тънка струйка изстинал бульон. При непрекъснато бъркане сгъстявате сместа, добавяте млян чер пипер и сваляте от котлона, да изстине. В чашка отделяте един жълтък, посолявате и изстисквате половин лимон върху него. След като малко е поизстинала брашнената каша, с непрекъснато бъркане добавяте жълтъка с лимон. Накрая слагате месото, като може да е обезкостено, по ваше желание.
Това е.

# 500
Мярках някъде видео с рецепта точно за фрикасе, виж ако искаш канала на Бори Чолакова. Не помня дали там съм я видяла или във ФБ че и там съм се навряла в нейна група за ИП да черпя идеи уж.
Не всеки запържва брашното по принцип, някои избягват макар че си е по-вкусно. Препечено до бежово брашно също става, а някои и това не правят.

# 501
20 минути са му достатъчни на боба, поне този, който купувам. Различен съм пробвала. Слагам го с лук, моркови, девесил и джоджен. Нищо не готвя за повече минути, освен на бавното готвене и всичко е сварено.

# 502
Здравейте, може ли рецепта и начин за приготвяне на пиле фрикасе.
У дома като малка никога не се е готвило такова ястие, а сега искам да направя за малката, че се изчерпах от към идеи за манджички Simple Smile
Аз по принцип не запържвам масло, а -направо застройвам бульона с предварително разбити 1 яйце, 1 кофичка кисело мляко и брашно, добавям и чесън нарязан на ситно. Т.е след спадане на налягането може да се направи в пота.

Аз да попитам в България подават ли отделен airfryer lid съвместим с базовия моден инстанция по дуо? Знаете ли откъде може да се намери?

# 503
Това яйце, или жълтък, е желателно да се свари поне 15 мин.

# 504
Правя майонеза с яйце и никога не го варя. Солта и лимона си свършват работата.

# 505
Лейдис, трябва да взема решение днес:
Instant Pot DUO PLUS WHISPER QUIET
или
https://instantpot.bg/produkt/duo-crisp-air-fryer/

Трябва ли ми втория, ако не държа на air fryer? Има ли нещо друго, с което превъзхожда първия?

Добавям: загледах и Instant Pot PRO, като единствено виждам, че има функция за запичане - който го има, моля да сподели дали върши работа? Примерно да си запека пилето с ориз след готвене или пак трябва в тавата?

Вкъщи готвим основно супи и маджи. Държа да готвя здравословно. Не пържа нищо никога( да речем два пъти в годината, хайде).
Искам да спестя време и да съм по-гъвкава в това кога има за ядене нещо, без аз да съм  вкъщи Simple Smile
Какво ще ми препоръчате?

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 09:59 от DivaOrhideq

# 506
Аз имам втория уред от една година.
Air fryer функцията не съм я ползвала нито веднъж. Купих в този вариант, защото има запичащ капак и реших, че някога може да го ползвам, както и функцията Air fryer. Имам място за втория капак и не е проблем за мен.
Ако нямаш място за втория капак, ако няма да ползваш функцията Air fryer, купи първия. По описание двата уреда са еднакви в частта си за готвене.

# 507
  • до най-прекрасния мъж
Аз ползвам често запичащият капак - за мусака, за запечени картофи (тип соте, сварени преди това), за запичане на бавно готвено месо, за пълнени чушки и изобщо всичко, което първо се вари, после се пече, запичам с капака.  Аз съм трета година с Дуо Крисп+АФ. Доволна съм. Ако сега избирах, бих взела Про Крисп+АФ, има повече нива на Т при соте (понякога силното на соте при мен е силно, слабото е твърде слабо). Също Про Крисп има Т до 232°С, което за някои ястия е плюс. Не че и 205°С не стигат.

# 508
Като горд нов собственик и аз влизам в редиците. След водния тест, направих боб, стана страшен. Сега правя мляко с ориз. Само никой не ме предупреди, че preheat-ва толкова време, но всичко е 6.
Въпросът ми е, тъй като и двете неща ги правя на custom и не съм използвала предваритлено зададени програми, ако ползвам някоя предварително зададена и сложа супа и излезна на разходка с чаветата, дали ако готвя pressure, после само си пуска парата да излезе или трябва като се върна да я пускам ръчно?

# 509
СамО си изпуска парата. Даже само така правя, никога не я изпускам ръчно. Естествено слагам за по-малко време. Докато си изпусне парата се досготвя.

Общи условия

Активация на акаунт