Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 29 519
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Още един тъп въпрос- при всяко миене на подложката за налягане ли махаме уплътнението? Много трудно се маха,има ли трикче Grinning

Едит: за ултимейт лид става въпрос

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 15:22 от Plamena..

# 136
Здравейте! Колебая се между Instant Pot duo Crisp + air fryer и Instant Pot Pro Crisp + air frayer. Дайте съвет, ако някой е ползвал тези модели.

# 137
Като че ли доста лесно се изважда моето, не че и толкова много пъти съм го вадила досега де. Поне сега като е ново, ще го видя по-нататък как ще се държи, идея си нямам дали и колко омеква с времето.
За моя бяхте прави - пуска пара и от големия клапан като вдигне налягането, но явно просто си го регулира там, спря след минута и нещо и си изкара нормално останалото време. Ама аз нали шаш и чудо, как тъй ще го чакам, то нещо става там! Joy
Още не съм сложила нещо да сготвя под налягане де, само теста си мина и то с резултат 2 на 1 до тук че нали Натка се римува с Шматка... Grinning На пара варих, ще ползвам някаква по-удобна решетка за целта обаче, тая не ме радва дето са я сложили в комплекта, ако и дръжките да са наистина удобни за изваждане пък.

# 138
Момичета, тази неръждаемата кошница със силикончето горе на дръжката ли си я слагате в Пота? Зачудих се дали не трябва да се маха Grinning

# 139
natka, браво! Мислех си за теб днес.
А как изпусна налягането, че ако е принудително си е доста свистенето.
Ако правиш супа, остави налягането самО да спадне, че става мазало в кухнята. Аз каквото и да готвя, оставям налягането да спадне самО.
Гуменото уплътнение свалям след почти всяко готвене, лесно се сваля и слага. С инстант пот дуо крисп съм.

# 140
Момичета, тази неръждаемата кошница със силикончето горе на дръжката ли си я слагате в Пота? Зачудих се дали не трябва да се маха Grinning

И аз това се питам.

# 141
  • На брега на реката
Почти никога не оставям налягането да спадне само.
Оставям функцията за подгряване да ми отброява колко време е минало след края на готвенето и като минат 10-12 минутки, изключвам уреда и изпускам налягането.
Веднъж ми се случи да оставя да спадне само, но бяха минали 30 мин и не беше спаднало. То се губи ефекта от бързото готвене, ако трябва да чакам 1 час за да спадне.

# 142
Също не чакам, защото ми се преваряват манджите. Свърши ли програмата и край. Слагам някаква памучна кърпа отгоре и няма проблеми откъм пръскане.

# 143
natka, браво! Мислех си за теб днес.
А как изпусна налягането, че ако е принудително си е доста свистенето.
Ако правиш супа, остави налягането самО да спадне, че става мазало в кухнята. Аз каквото и да готвя, оставям налягането да спадне самО.
Гуменото уплътнение свалям след почти всяко готвене, лесно се сваля и слага. С инстант пот дуо крисп съм.
Изчаках го да спадне само, защото исках да видя за колко време става. Така гледах, че бивало да знам горе-долу, че да го предвиждам това време че се досготвят още малко нещата ако го оставям само да се изпуска.
За супи гледах че съветват из разни рецепти да се остави някое време да поспадне само, че тогава... като стигна до супа ще го мисля. Аз имам и някаква програма кръстена Супа, която пише че не е под налягане, ама не е и бавното готвене де.
Уплътнението - до тук съм го сваляла да го измия първоначално само, то после само проби правих с вода и съм сварила едни глави цвекло на пара, туйто.
Но се замислям дали да не го свалям дори и да е като сега да няма нужда от миене, че не ме радва мисълта да остава влага там. Имам алергия към всякакви плесени и малко ме тресе параноя в това отношение. Вероятно ще си го държа свалено когато "си почива" от мен тенджерата и ще го поставям преди готвене.
Тепърва ще си придобиваме навици заедно с тая пущина, още мноооого  време ще я гледам подозрително когато е под налягане.

# 144
Добре де, а как точно изпускате налягането ръчно? Аз съм с дуо крисп ултимейт, ама не виждам такава функция? Настройвам го на бързо изпускане, ама пак ми се струва, че много дълго време минава.

# 145
Е, отваряш клапата от това на капака, не знам на твоя модел как точно изглежда. Ако чакаш само да спадне налягането ще е в пъти по-дълго, но и на ръчно изпускане не става на момента.

# 146
  • 1st floor

И аз това се питам.
Да!

# 147
  • София
И аз сефтосах про крисп-а с една бърза пилешка супа - доста импровизирана стана, защото сложих каквото имам, но съм много доволна - за около 30 минути сумарно ми отне, като уточнявам, че не съм седяла около уреда, върших си работата в работно време в другата стая. Чета доста рецепти във фейсбук и навсякъде съветват да се изпусне естествено налягането, но не мога да се ориентирам как точно става това - просто оставям уреда след като е свършил програмата и не изпускам ръчно през копчето, така ли? И другия ми въпрос - изчаквате ли уреда да загрее, преди да започнете готвенето или дирекно сипвате нещата, които ще варите с включването? Благодаря!

# 148
Точно това е естествено освобождаване.
Аз слагам всичко и нагласям програмата.

# 149
Е, отваряш клапата от това на капака, не знам на твоя модел как точно изглежда. Ако чакаш само да спадне налягането ще е в пъти по-дълго, но и на ръчно изпускане не става на момента.

Аз явно съм много руса, ама не намирам такава клапа

Общи условия

Активация на акаунт