Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 912
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
За съжаление не консумирам ориз, но доколкото съм чела шодата трябва да е 1:1, а за сума наистина не мога да помогна.

Рецептите в сайта се получават почти на 100%, така че ако е от там би следвало да е сполучлива.

# 331
За да не залепне сложи пилето върху нарязаните моркови и лук, за да не е плътно прилепнало към дъното и отгоре ориза с бульона.

# 332
Аз правих с 1 и 1/4 вода и стана перфектен. Нито е залепнал, нито е разкашкан.  Ето го резултата

# 333
  • Бургас
Много добре се е получило.
Ще споделите ли рецепта-време и програма?

# 334
Рецептата е тази от сайта на instant pot. Спомням си че готвенето беше 8 мин под налягане и сложих филето цяло, след което накрая го накъсах с вилица.
Много добре се е получило.
Ще споделите ли рецепта-време и програма?

# 335
  • Sofia
Благодаря на всички за насоките!
Готвих по рецептата от сайта им. Единствено добавих чубрица, защото ми харесва. Получи се идеално, сочно, без да е воднисто и нищо не залепна. Може да се запече допълнително, но за мен и така е супер.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 17:13 от Сиена М.

# 336
Някой правил ли е dulce de leche от кондензирано мляко в консерва под налягане в IP?

# 337
Искам да ви питам, дали някой от вас има ИП Вортекс с прозрачния капак и дали сте доволни. Щерка ми отива в нова квартира и ще ми вземе еър фрайера, от който съм много доволна.  Много ми е удобно с комбиниран ИП + самостоятелен фраер, та се оглеждам какъв.

# 338
Аз го имам. Откакто го взех лятото, не спирам да го ползвам. Много съм доволна.

# 339
  • Бургас
И аз вече цяла година ползвам Вортекса и съм доволна. Спря да свети един сегмент в цифрите за температурата, и се чудя дали влиза в гаранция това/ би трябвало/ и дали изобщо да се занимавам.

# 340
Би трябвало да влиза в гаранцията - защо не? Свържи се с тях, те ще те насочат как да процедираш.

# 341
Момичета, в последните часове преди Коледа, някой може ли да ми даде рецепта за кисело зеле с ориз?
Колко продукти, вода и съответно време.
Досега не съм правила това ястие даже на фурна, но снощи с мъжът ми решихме, че може да го пробваме за тази вечер.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 08:33 от Rocket

# 342
  • София
Вчера правих. Нарязах две малки зелки, сложих около 80 мл олио. Добавих червен пипер и около 200 мл. Зелева чорба. Пуснах го на 12 минути под налягане и оставих на естествено освобождаване. Отворих и добавих ориз около 100 - 150 гр. И го пуснах за още 4. Тъй като стана доста го запекох във фурната. Ако е по-малко, ще стане със запичащия капак.

# 343
  • русе
Здравейте, от вчера си имам Инстант Пот дуо крисп + еър фраер. В комплекта липсва описание на български, възможно ли е да се намери такова някъде?
Четох тук в темата за някакъв воден тест, какво точно представлява и каква е целта?
От къде мога да видя рецепти за този уред? Имам и още въпроси, но като за начало бих се радвала някой да отговори и на тези, че наистина не знам от къде да го подхвана тоя уред и за сега само си се гледаме.

# 344
Огледай кашона и фолиото с което е обвит, ако не си - едната книжка там бяха я плеснали на моя, но вече не помня коя точно и кое беше вътре.
Водният тест е да сложиш само вода и да я "сготвиш" под налягане за 5 минути, колкото да видиш че всичко му е наред, можеш да видиш и клипчета из тубата, има много. Има го описано и в упътването, каквото трябва да имаш - свържи се с тях ако няма.
Рецепти имат и на сайта им, а и всяка рецепта за мултикукър ще ти свърши работа, зависи в какъв вид предпочиташ - сайт в нета, книга, видео...

Общи условия

Активация на акаунт