Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 879
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 6 394
Здравейте, някой имал ли е следния проблем с Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE. Ползван веднъж на налягане. Измит капак и сложен отново. Почистени части на капака за налягане и уплътнение. Не отчита, че капака е затворен и заключен и мига постоянно 'close lid'. Съответно не може да се стартира нито една от функциите с налягане. Единствено изключих звука.

Това е такова разочарование. Имам безброй уреди на Нинджа(вкл и мултикукър) и реших този път да пробваме и Инстант пот. Подарък за майка ми беше. Купен от Амазон. След първото ползване се появи проблем.

# 406
  • Мнения: 6 162
Като казахте "купен от Амазон", да не е купен от склада, тоест втора употреба/върнат? Ако е купен нов, можете да го върнете и ще си получите парите. То и от склада пак можете да го върнете.

# 407
  • Мнения: 9 632
Скрит текст:
Здравейте, някой имал ли е следния проблем с Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE. Ползван веднъж на налягане. Измит капак и сложен отново. Почистени части на капака за налягане и уплътнение. Не отчита, че капака е затворен и заключен и мига постоянно 'close lid'. Съответно не може да се стартира нито една от функциите с налягане.
Единствено изключих звука.

Скрит текст:
Това е такова разочарование. Имам безброй уреди на Нинджа(вкл и мултикукър) и реших този път да пробваме и Инстант пот. Подарък за майка ми беше. Купен от Амазон. След първото ползване се появи проблем.

Включи го! И после напиши какво се е случило Simple Smile

# 408
  • Мнения: 6 394
Като казахте "купен от Амазон", да не е купен от склада, тоест втора употреба/върнат? Ако е купен нов, можете да го върнете и ще си получите парите. То и от склада пак можете да го върнете.

Не, чисто нов. Дори е с транспорт до БГ. Не ми се занимаваше с Амазон и затова първо питах, че имах едно наум, че може да е временно явление.

Ох, снощи рових в нета. В Reddit намерих едно мнение. Имат бъг в софтуера. При включване на звука се оправя датчика на капака. Ахахахах. Ох. И въпреки това съм разочарована. Имам опит от години с всякакви мултикукъри, фраери и т.н. Минали са ми през ръцете - един стар френски(не помня дори марката от 2008-ма, едни от първите изобщо модели), Филипс, Бош с налягане, Нинджа два модела -стар с два капака и последния.

Но благодаря все пак. Обясних на майка ми, която доста се стресна. Все пак е възрастен човек и борави с такива уреди със страхопочитание. Simple Smile

# 409
  • Мнения: 13 683
Ултимейта имат някакъв бъг, но другите инстантпотковци са трепач.

# 410
  • Мнения: 764
Откъде си вземате оригинални силиконови уплътнители, освен от официалния сайт? Трябва ми за 7.8л.

# 411
  • Мнения: 3
Здравейте!

Имам Instant pot air fryer vortex (големия). Доволна съм, но предвид че се храним повече със супи, манджи, се изкушавам от идеята на мултилукър.  Със сигурност искам да е голям, понеже сме семейство с 3 деца, които се хранят през целия ден вкъщи. Гледах  Instant pot duo nova. Смятате ли, ще е подходящ за нашия случай и какви насоки бихте ми дали, има ли нещо, което да взема предвид отсега?

# 412
  • Мнения: 24 875
За толкова хора наистина бива да е по-голям, че тия литри няма да ги пълните до горе а на 2/3... а за някои неща даже до половината само. Не се сещам дали имаха и от друг модел такъв към 10 литра но дори само заради обема и аз него бих загледала за толкова хора. Тези които са към 6 литра ми звучи че ще са ви малки.
Има модели с повече програми и функции, но вече дали наистина са ви нужни повече отколкото предлага този, там всеки си знае. А и от тях не виждам такъв голям размер.
Аз си взех Дуо Изи, който дори за налягането няма различни степени и пак ми върши чудесна работа. Аз не съм търсила толкова голям де, та имах повече модели като опция, просто реших да е по-бюджетен и съответно по-базов.

# 413
  • Мнения: 355
Аз имам ИП Про крисп +АФ 7.6л, и за вашето домакинство може би този от 8л ще е по-подходящ, ако има къде да държите АФ капака, защото си е обемен. Ние също сме многочленно семейство и се стараем да ядем течни храни като вас, и от както го имам вече 6  месеца съм се родила с готвенето. Има период на нагаждане на готвача към уреда - кога и колко вода, подправки, предварително сотиране и след това затваряне за готвене под наляхане, но уреда няма грешка. Сега си пускам котлоните само ако менюто нарежда нещо като омлети например. А фурната си не съм я пускала май. Мусака правя за 15-20 мин със запичане на заливката. Всякакви кебапи, кавърми, супи, гювечи, ястия със зеле, кексове, закуски, пържолки, риба, наденички, крилца, шишчета, стават чудесно и бързо и т.н, че даже откакто пткрих, че мога да сложа купата с ориз за гарнитура на горно ниво да се готви заедно с основното съм още по-бърза. Не си ползвам основната  air fry функция, защото си имам отделен уред и все още го предпочитам него, особено когато трябва паралелно да се сготвят две неща. Ако ще се готви за повече хранения през деня може би не е зле да се вземе 2ра основна тенджера, така ще е по-лесно за готвещия и миещия съдове (тя си става и за миялна).

# 414
  • Мнения: 6 792
Водата я изчислявам всеки път. Ако готвя супа слагам всички продукти ( месо ако е месна), зеленчуци. Предварително съм преценила колко порции ще ми трябват. Добавям толкова вода колкото е нужно за порциите намалени с една. Ако ми трябват 4 порции слагам три купи вода. Готвя с 5-6 минути по-малко отколкото трябва.Накрая добавям фиде или ориз в зависимост от това което е нужно и включвам още 5-6 минути .
Утре обаче като сложа петела, който си е отгледан за деня ще пълня с вода колкото събера и накрая замразявам готовия бульон.

# 415
  • Мнения: 24 875
Той този Дуо Нова който тя заглежда има даже опция 9,5 литра, което не звучи зле за голямо семейство. Даже е намален в момента.

За супа ми е по-лесно да преценя водата - там слагам колкото искам да е накрая, то нали няма кога и как да се изпари и намалее. Колкото я видя в началото, толкова я заварвам тая супа и когато е готова. За яхния все още се нагаждам, но и аз го имам сравнително от скоро де.
Бульоните наистина стават разкошни.

# 416
  • Мнения: 4 390
Здравейте! Готвих прясно зеле със свинско. Вчера сложих всичко и пуснах на 10 Мин. високо налягане и оставих само да спадне, през ноща прибрах в хладилника. Днес реших да го запека със запичащия капак. Пуснах 20 Мин. на 200 градуса roast. Резултата беше отгоре един тънък слой изгоряло на въглен, отдолу леко затоплено. Количеството беше 1/3 от обема.
Къде сбърках?

# 417
  • Мнения: 6 162
Здравейте! Готвих прясно зеле със свинско. Вчера сложих всичко и пуснах на 10 Мин. високо налягане и оставих само да спадне, през ноща прибрах в хладилника. Днес реших да го запека със запичащия капак. Пуснах 20 Мин. на 200 градуса roast. Резултата беше отгоре един тънък слой изгоряло на въглен, отдолу леко затоплено. Количеството беше 1/3 от обема.
Къде сбърках?
Месото сурово ли беше или го позапържи? Това няма значение за загорялото, но за мен 10 мин. със сурово месо са малко.
20 минути на 200 градуса са много. И аз гледах по рецепта на Бори и първия път го правих с грил на 200, по същия начин ми беше - отгоре черно, загоряло.

Вече го правя, ако запържвам месото за 5 минутки, после 15 на всичко на високо, естествено освобождаване и 10 минутки на 180 градуса. Ако не го запържвам, 20 минутки на високо и после същото, като при първия вариант.

# 418
  • Мнения: 4 390
Месото си беше екстра. Явно са му били много градусите при печенето.
Благодаря!

# 419
  • Мнения: 24 875
Те реално не са били само 10 минути, щом е оставила да спадне само налягането. Минимум още толкова, и то ако е било много малко количество в тенджерата. Ако е по-запълнена, си отнема дълго и през това време продължава още да се готви.

Общи условия

Активация на акаунт