Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 873
  • 734
  •   2
Отговори
# 420
Според мен основният проблем е, че ястието се запича, но само на повърхността, във вътрешността не. Причината е, че няма реотан отдолу.
Може би трябва да излееш водата, ако има такава.
Също така мисля че bake е по-подходяща програма. Мусаката я запичам на bake, 15 мин, 185 градуса.

# 421
Може би ако не е било вече охладено, е щяло да си стане. Но направо от хладилника, в тесен съд и с нагряване директно само отгоре... надолу няма кога да се загрее просто, това не е фурна дето го грее отвсякъде.

# 422
И аз стигнах до този извод. Избрах roast, защото го дават за месо и зеленчуци. Явно ще си ползвам фурната за започването следващия път, а така ми хареса да не умирисвам цялата къща на зеле.
Добре де друго се сетих как се пече кекс в такъв случай? Нали пак не запича отдолу?

# 423
Кексовата форма се слага повдигната от дъното за да може да циркулира горещия въздух и да изпече кекса. По ФБ групите някои наливат и вода отдолу - все още не съм го пробвала. Пробвано е на решетката многократно с метална кексова форма и със силиконова - силиконовата е провал- отеън печивото е добре, вътре е течно..... С метална грешки не съм имала, но и се пече на 150-160гр, а не като на стандартна фурна - 180 и нагоре.

Специално за обсъжданото зеле. Според мен ефектът се е получил заради директното слагане от студено на печене. И ако искате повече запечени части, разбъркване 1 път при запичането няма да попречи.

# 424
Прясното зеле запичам на грил, но както са писали от хладилника трудно би се стоплило толкова бързо. Кекса става много хубав.
Ето снимка на този ден преди година.

# 425
  • Sofia
Дай подробности за изпичането на кекса, моля – в кой уред, каква форма, време, програма.
Изглежда прекрасно!

# 426
Дай подробности за изпичането на кекса, моля – в кой уред, каква форма, време, програма.
Изглежда прекрасно!
3 яйца 1ч.ч захар 1 ч.ч Фанта или друга газирана напитка, 1/2 ч.ч олио  1 бакпулвер, 1 ванилия брашно около 2 ч.ч да не стане много гъста сместа.
 Instant Pot Duo Crisp+Air Fryer На 150 bake 50 min.
На дъното поставям решетката и върху нея кексовата форма, предварително, намаслена и набрашнена форма.

# 427
  • 1st floor
Потвърждавам за кекса. Единствено забелязах, че при мен става по-добре, ако го сложа в загрят уред. Тоест пускам го 3-5мин преди да сложа формата. На металната форма за кекс слагам само масло, брашно не.

# 428
Здравейте, какви съдове ползвате, когато искате да готвите по-малки количества? Какво слагате вътре в основния съд?

# 429
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, какви съдове ползвате, когато искате да готвите по-малки количества? Какво слагате вътре в основния съд?
Всичко, което може да се сложи във фурната. Аз ползвам една малка стъклена купа, тип йенаглас. Стига ми за две порции ядене на детето или да сваря ориза, докато отдолу ври кебапа.

# 430
Всичко, което може да се сложи във фурната. Аз ползвам една малка стъклена купа, тип йенаглас. Стига ми за две порции ядене на детето или да сваря ориза, докато отдолу ври кебапа.
Върху решетка ли слагаш йената? И всичко под налягане? Йената е без капак, нали?

# 431
  • до най-прекрасния мъж
Върху решетка ли слагаш йената? И всичко под налягане? Йената е без капак, нали?
Да, върху решетка, под налягане и без капак. Само увеличавам малко минутите, понеже е един вид на пара и не става толкова бързо.

# 432
Освен йената, която е над 20 годишна, ползвам и от ИКЕА , кутиите за храна 365+ , едни купи подобни на тези от едни домашни потреби
Понякога слагам решетката, за да е по-лесно изваждането.

# 433
Бихте ли споделили ваша любима рецепта за Instant Pot? Simple Smile

# 434
Бихте ли споделили ваша любима рецепта за Instant Pot? Simple Smile
И аз ще помоля за бързи и лесни такива. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт