Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 869
  • 734
  •   2
Отговори
# 435
  • Мнения: 24 873
Аз всичко което е под наляганего броя в графа "бързи и лесни". То няма как да не е, защото под налягане всичко си става бързо, а заради това че тенджерата е запечатана общо взето мяташ всичко и това е, та от там и лесното. Вече евентуално нещо довършително набързо после - я застройка, я заливка или запичане, но то пак не е сложно.

# 436
  • Мнения: 6 162
То е ясно, ама едно е да кажеш "ей това е много вкусно и бързо, правиш това и това, и воала" и да пробваш нещо завъртяно от нета, като "първо сотирайте, после извадете, сменете, добавете ... " И преди налягането отиде един час за подготовка 😃

# 437
  • here and now
  • Мнения: 6 003
Най-често, варя картофи на пара за салата и готвя леща с бекон и телешко с нахут.
Сотирам, наливам вода и пускам под налягане.
И ориз също. Зеленчуковата супа също става без да вадиш нищо, само добавяш.
Свинско със зеле, с картофи, мусака...
Има си доста лесни неща, които стават по-бързо с пота.
У дома се предпочитат неща, които се ядат с вилица, но и пота си го ползвам.

# 438
  • Мнения: 3 023
Моля за рецепта за бавно готвене на джолан свински. Не искам да е като манджа с картофи, домати и т.н., а по скоро като печено във фурна с коричка да стане. Може ли на функцията бавно готвене да стане без вода или все пак някаква течност трябва да има?

# 439
  • София
  • Мнения: 20 200
Аз бих му сложила 150 мл вино или бира, намажи го с чесън, горчица, червен и черен пипер и сол. Остави го на бавно за поне 8 часа и после запечи с капака.

# 440
  • София
  • Мнения: 1 243
Код за отстъпка дали има в момента? Мисля да взема стойката за шишчета?

# 441
  • Мнения: 4 390
Искам да сложа дивеч на бавно готвене. Някой с идея колко течност трябва да сложа?
До сега съм го правила в глинен гювеч във фурната на 160 градуса с течност почти да покрие месото и за 6-7 часа става супер.

# 442
  • 1st floor
  • Мнения: 9 859
Как да направя най-бързо и лесно лазаня в тавичка в Инстант пот?

# 443
  • София
  • Мнения: 2 438
Как да направя най-бързо и лесно лазаня в тавичка в Инстант пот?

На сайта на Instant Pot има видео рецепта за лазаня:

https://instantpot.bg/videa/lazanya-s-teleshko-govezhdo-meso-i-sirena/

# 444
  • 1st floor
  • Мнения: 9 859
Благодаря!

# 445
  • Мнения: 13 681
Искам да сложа дивеч на бавно готвене. Някой с идея колко течност трябва да сложа?
До сега съм го правила в глинен гювеч във фурната на 160 градуса с течност почти да покрие месото и за 6-7 часа става супер.

Колкото течност сложиш, с толкова ще го извадиш. Почти нищо не извира.

# 446
  • Мнения: 4 390
Лошо, сложих доста и го пуснах преди малко. Дали мога да отворя и отлея сега?

# 447
  • Мнения: 24 873
На бавно готвене не е под налягане че да е запечатано, не би трябвало да е проблем да отвориш. Може да ти удължи малко времето за готвене че ще трябва да си стигне температурата отново но пък ти там не гониш с точност до минутка.

# 448
  • Мнения: 3 023
Искам да сложа дивеч на бавно готвене. Някой с идея колко течност трябва да сложа?
До сега съм го правила в глинен гювеч във фурната на 160 градуса с течност почти да покрие месото и за 6-7 часа става супер.
Последно правих свински джолан на бавно готвене с 1 чаша червено вино за 12 часа и стана уникален. Беше пуснал и самият той мазнина и вода, та извадих повече, отолкото сложих. После запекох малко на грил.

# 449
  • Мнения: 4 390
Оставих го така, довечера ще видим, най много да направя някакъв сос с течността.

Общи условия

Активация на акаунт