Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 847
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
А оставяте ли мултикукърът да готви сам в къщи докато сте на работа?

# 451
Не съм оставяла нарочно, но съм заспивала. Но и бих оставила. Нямам притеснения.

# 452
  • София
Искам да сложа дивеч на бавно готвене. Някой с идея колко течност трябва да сложа?
До сега съм го правила в глинен гювеч във фурната на 160 градуса с течност почти да покрие месото и за 6-7 часа става супер.
Последно правих свински джолан на бавно готвене с 1 чаша червено вино за 12 часа и стана уникален. Беше пуснал и самият той мазнина и вода, та извадих повече, отолкото сложих. После запекох малко на грил.

Може ли да обясниш по-подробно, като за аматьор, как го направи.

# 453
Намазах джолана с горчица (едра дижонска) малко червен пипер и сол, напъхах разполовени скилидки чесън на няколко места в дупки в месото (дупча си ги с нож) сложих във вътрешния съд, налях около чаша и половина червено вино, затворих и пуснах на slow cook 12 часа. После го извадих в една тава, а в соса, който се беше образувал в кукъра, нарязах 2 картофа, 1-2 моркова, гъби и брюкселско зеле, сложих още сол и пуснах под налягане за 10 минути. После ги сипах около джолана в тавата, без течност. Масло на кубчета наредих по джолана и зеленчуците и запекох на грил във фурната. Уханието и вкуса са несравними! Би могло и в кукъра да стане, но предпочетох по-голямата площ на тавата.

# 454
Здравейте, в момента проучвам различни марки за еърфрайър, но видях че има комбинирани мултикулъри и еърфраери на Instant pot. Какво е мнението ви за такъв продукт и справя ли се добре при приготвянето на храна и в двата варианта, или е по-добре да заложа на такива, които не са комбинирани?
Също така моля за препоръки за конкретни модели.

# 455
Имай предвид че комбиниран инстант пот има доста различен капацитет за храна във вид на тенджера и във вид на еърфраер, в кошницата за еърфраер дето влиза в основния съд побира доста по-малко. Иначе си е удобство в някои отношения да сготвиш нещо и само да смениш капака и да го запечеш. Зависи какво приготвяш по-често и за колко души.
Според мен изгледай поне няколко клипчета в тубата където готвят с такъв комбиниран, има безброй - ще се ориентираш по-лесно.
Лично аз предпочитам отделни, и то не само защото вече си имах еърфраер когото купувах мултикукъра, но това си е как е при мен, при друг може друго да е.
А на доста места казват и че най-оптималният и гъвкав вариант е да си имаш хем комбиниран мултикукър, хем и отделен еърфраер.

# 456
  • Бургас
Аз също искам да си купя нов мултикукър. Мисля за комбиниран, въпреки, че имам еър фрайър. Единствено този капак ме притеснява къде ще го държа,  засега май във фурната само има място .

# 457
Недей във фурната, ще забравиш, че е там и ще стане беля. Изхвърли нещо от някой шкаф.

# 458
  • Бургас
От няколко месеца го мисля. Доста голям ми се вижда за да не бъде забелязан, но и за да бъде бутнат някъде. Някъде четох ,че се закачал отстрани на уреда ,но дали на инстант пота, и на кой модел не помня.

Беше ми харесал най-новия с един капак, но май не е сполучлив.

# 459
Абе иска си място, ама наистина във фурната не е работа - въпрос на време е да му видите сметката там.

# 460
  • 1st floor
Да, и аз си представям как ще пуснеш фурната да загрява за някой кекс и ще замине пластмасата. Аз съм с малка кухня и там държа тавите, но на тях нищо им няма, ако ги забравя. Огромният капак на кукъра стои на един рафт в гардероба в коридора. В кухнята наистина няма къде...

# 461
Аз писах как стопих моя за под налягане. Четири години го ползвах и внимавах и накрая стана белята, страшно нелепо!
Аз не бих държала във фурната, моя стои на един плот близо до кукъра, но аз имам място.

# 462
От няколко месеца го мисля. Доста голям ми се вижда за да не бъде забелязан, но и за да бъде бутнат някъде. Някъде четох ,че се закачал отстрани на уреда ,но дали на инстант пота, и на кой модел не помня.

Беше ми харесал най-новия с един капак, но май не е сполучлив.
Моят е с ултимейт капак, много си е сполучлив. Вече година и половина никакъв яд не ми е създал. Чета, че им се запушва клапанът и имат проблем с изпускането на парата. Но аз винаги оставям естествено да се изпуска, когато е пълен, може би затова съм нямала проблем.

# 463
Ти и предполагам не готвиш неща с повече нишесте, че като гледам за клапана по-често им създава проблем ако варят ориз или варива и изпускат парата вместо да изчакат и нишестето прави белята. Или по-мазничко отгоре примерно на супа и пак да изпуснеш ръчно и да отиде от мазнината в самия клапан.
Понеже съм изключително нервна около тенджера под налягане и все още си е така дори и като го имам от месеци, гледах доста такива публикации, общото мнение беше че тия неща правят проблемите най-често.

# 464
Моят втори капак стои в шкафа над Пота. Там са и другите му аксесоари - оригиналната кошница, ориг. решетка, металната кошница и т.н. Всичко си иска място, не знам как само за капака мислите. Цял отделен шкаф е за тези неща. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт