Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 842
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • European Union
  • Мнения: 1 997
Моят стоеше върху хладилника, заедно с всички кошници, решетки и т.н. Но се оказа, че толкова често го ползвам, че сега има място точно до кукъра. Аксесоарите все още са върху хладилника.
Преди да го купя много се колебах между Про и Ултимейт. Избрах про-то въпреки двата капака и изобщо не съжалявам.

# 466
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
За мен оптимален избор е комбиниран кукър и отделен фрайер. Комбито за мусака, пълнени чушки и всичко, което първо се вари, после се запича, както и за супи и варени манджи. Отделния фрайер за картофки, кюфтета, пържоли, бутчета, крилца и такива нещица. Почти три години ще станат, откакто имам комбито, капакът за запичане стои във фурната. Ако я ползвам, го слагам на уреда него и отгоре му слагам другия. Засега, да не чуе дяволът, нямам проблеми.

# 467
  • Бургас
  • Мнения: 7 781
blue.angel
моята логико е същата. Аз ползвам фурната вече много рядко, защото имам еър фрайър фурна. Фурната е само ако нещо по-голямо трябва да опека.  Но гаф е напълно възможен. Така стопих краче на мултикукъра на котлоните. Без да искам съм ги включила, защото и тях  почти не ползвам откакто имам мултикукър и вече не го държа върху тях.

Кети В, и аз съм се насочила към про, много ли е тежък, обемист капака? Нямаше го в Технополис точно този модел.

# 468
  • European Union
  • Мнения: 1 997
Капакът за запичане е обемист, но не е тежък.

Друго улеснение е, че нормалният капак може да се закрепи върху тенджерата. Ако сотирам нещо и не ми трябва капак, той си стои отстрани и не му търся допълнително място и на него.

# 469
  • Мнения: 4 384
Взех джолан и се загледах в рецептата на предната страница, не е ли много 12 часа? Дивото прасе се сготви до степен да се разпада при сервиране за 6 часа.

# 470
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Взех джолан и се загледах в рецептата на предната страница, не е ли много 12 часа? Дивото прасе се сготви до степен да се разпада при сервиране за 6 часа.
Доста ще му е 12 часа. Аз правя джолани с кост без кожа (около 600 гр всеки) за 5 часа и ги вадя с решетъчна лъжица, иначе костта пада и месото се разпада в тенджерата. Ако е с кожа, може би 6 до 7 часа ще е ОК.

# 471
  • Мнения: 4 384
Благодаря, аз така мисля! Взела съм обезкостен около 600 гр. и мисля да го пусна на 5 часа.

# 472
  • Мнения: 3 023
Аз държа бульонът (сосът), който остава да е съдържателен и затова слагам за 12 и повече часа. Месото пада от кокала, да, но това не ми е проблем.
В тоя сос задушавам зеленчуци после за гарнитура. А последният път направих гъбена супа, която стана....фантастична!

# 473
  • Мнения: 24 870
И аз имам обезкостен джолан в камерата, който се чудя на какво да направя, ясно ми е че с кокал би станало по-добре но това ще е друг път. За без кокал и аз си мисля че няма да е толкова дълго, то няма да има смисъл.

# 474
  • Мнения: 13 681
Джолан на високо налягане за 20 минути с естествено освобождаване се разпада. Няма значение дали е с кокал, кожа или не. Слагам само бахар, дафинов лист, лук, моркови. Ако се слагат домати се прибавят след това, иначе го стягат. Който готви с картофи, най-странното е че може да се сложат заедно с джолана и не са разкашкани, въпреки по-дългото варене. Иначе само картофи варя за 8-9 минути в кошницата на пара.

# 475
  • Мнения: 4 384
Ние говорим за slow cook

# 476
  • Мнения: 13 681
Пробвах и на слоу и не виждам голяма разлика.
Ако месото е домашно обаче, разликата е огромна, на слоу кук става страшно крехко.

# 477
  • Мнения: 2 040
Наскоро варих джолан. 1.5 кг с кожа и кост се вари час и половина високо налягане. Месото не беше старо. Супер вкусен стана.

# 478
  • Мнения: 24 870
Еха... досега май толкова дълго под налягане не ми се е случвало да приготвям нещо. Евентуално ако си намеря хубави кости за костен бульон, тогава бих де. Но за тях само се каня Grinning

# 479
  • Мнения: 2 040
Рекордът ми е два часа ненакиснат боб.

Общи условия

Активация на акаунт