Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 838
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 2 034
DivaOrhideq, налягането ще си спадне само, но щом оставяш храната толкова дълго време след готвене, намали доста времето за готвене, че ще се пресготви. Докато спадне само налягането, продължава и готвенето.
Някои използват именно това умишлено, неизпускайки налягането, за да пестят ток, което е и едно от многото предимства на тези уреди.

# 511
  • Мнения: 425
Каква е идеята точно да не изпускат налягането?

И да кажа, че ако случайно объркате програмата за мляко с ориз и сте натиснали яйца за 10 мин, после на LP за 5 минути всичко си идва на мястото и става перфектно Grinning

# 512
  • Мнения: 13 681
Като не се изпуска налягането няма конденз и пръски, няма миризми, може да се спести енергия, не се цапа отвътре капака на пота.

# 513
  • Мнения: 425
А тогава кога се отваря тенджерата? Извинявам се за въпросите, но... Grinning

# 514
  • Мнения: 4 384
Налягането се освобождава постепенно само, когато се освободи напълно може да се отвори и капака.

# 515
  • Мнения: 8 520
А тогава кога се отваря тенджерата? Извинявам се за въпросите, но... Grinning
Първо - честито! Със здраве да ползваш уреда!
Когато налягането спадне, се прибира (а, сега, де, как се казва - винтила, от който излиза пАрата) и можеш да отвориш тенджерата.

# 516
  • Мнения: 24 870
Е, тя винаги се отваря при вече спаднало налягане, вижда се поплавъчният клапан че вече не е вдигнат нагоре. Ти и не можеш да го отвориш преди това, стои заключен.
Просто е различно дали парата е изпусната веднага и набързо или е оставено да спадне само и постепенно налягането, като готвенето под налягане реално продължава и през това време и си го вземаш предвид това.
Или някои изчакват примерно 10-15 минути и тогава изпускат ръчно. Отначало е трудно да прецениш за колко време ще спадне само и може и да искаш да направиш така, за да не ти се пресготви храната.

# 517
  • Сливен
  • Мнения: 4 769
Може да видиш за ориентир рецептите в сайта.За супите,задължително оставяш да спадне само налягането.Лещата освобождаваш бързо,на боба също,ориза .

# 518
  • Мнения: 3 022
То изписва на дисплея кога е ок да се отвори. Или не при всички модели е така?

# 519
  • Мнения: 24 870
При мен май пише просто OFF като изтече там времето. Ще ме накараш да се загледам следващия път, аз по навик си гледам клапана паднал ли е или не.

# 520
  • Мнения: 3 022
Моят пише “ОК to open lid”, а преди това, докато изпуска “do not open lid”.

# 521
  • Мнения: 9 629
На моя нищо не изписва.

# 522
  • Мнения: 425
И на моя изписва. Въпросът беше друг, но вече ми отговорихте.
Благодаря на всички!

# 523
  • София
  • Мнения: 9 050
Момичета, на някой друг да му загаря всяко ядене? Много съм разочарована. Абсолютно всичко загаря. И много течните яденета, месото по-точно. Не ми се струва нормално.

# 524
  • Мнения: 24 870
Аз го имам сравнително от скоро - на черния петък се обзаведох - поне до момента няма загоряла манджа. Дуо Изи е моят, от базовите им модели е, т.е. с по-малко възможни настройки и режими.

Общи условия

Активация на акаунт