Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 823
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Пробвай да деглазираш дъното. Явно в началото нещо е залепнало и не се е изчистило хубаво.

# 526
  • София
От какъв материал е купата? Моята е неръждавейка и нищо не ми загаря. Много рядко, когато сотирам на висока температура има налепи, но са минимални.

# 527
Момичета, на някой друг да му загаря всяко ядене? Много съм разочарована. Абсолютно всичко загаря. И много течните яденета, месото по-точно. Не ми се струва нормално.

И при мен не е загаряло. Да не би да слагаш малко вода? Кажи какво правиш, може да намерим проблема.

# 528
Инстант пот не са ли всичките със стоманен съд? Имаха май някакви да се продават допълнително но те пък бяха незалепващи, там също не си представям да загаря така.

Или е малко течността, или не деглазира след запържване ако прави такова, или наистина има недобре изтъркан остатък по дъното и се захваща там наново.

# 529
  • София
А как да го направя това деглазиране?
Днес правихме телешко с бамя. И беше залепнало на дъното част от месото. Наистина не знам защо. Иначе на пара си правя зеленчуци, стават супер. Стерилизирам на бебето шишетата, и от това съм доволна Simple Smile. Не сме пробвали бавното готвене, иска ми се да го пробвам. Уреда е Инстант пот pro crisp air fryer 7. 6 l.

# 530
  • София
Сложи олио на дъното, пусни на соте, запечатай месото. После добави лик, бамя, каквото решиш, овкуси, разбъркай и добави течността. Домати и малко вода например. Изключи соте, затвори и пусни на под налягане.

# 531
Сложи олио на дъното, пусни на соте, запечатай месото. После добави лик, бамя, каквото решиш, овкуси, разбъркай и добави течността. Домати и малко вода например. Изключи соте, затвори и пусни на под налягане.

+ когато сложиш водата деглазирай - с дървена лъжица разтъркай дъното да няма залепнали парченца месо или зеленчуци и тогава пускаш готвене под налягане.

# 532
  • София
Благодаря ви Blush

# 533
Нормално ли е да ми се пълни под капачката за тихо изпускане с течност? Ако е мляко с ориз е пълно с мляко, преди два дни имаше супа. Тоест не излиза само пара от там, ама много течност. И в двата случая беше НИ, не бързо. Даже като отворя капака прелива отзад от прозорчетата на капака и се изсипва на платформичката, където е дупката за конденз. Не знам дали ме разбрхате, та прикачам снимка, под кой капак се пълни.

Модела е: Pot DUO PLUS WHISPER QUIET
Скрит текст:

# 534
  • Sofia
Според мен не е нормално.
Да не би да препълваш съда?
Или да нямаш достатъчно течност, знам ли...
Какво е НИ не разбрах.
Ако при миене на капака сваляш всички подвижни елементи, да не би да си забравила да върнеш някой?!

# 535
Странно звучи... Колко пълниш тенджерата?

# 536
И аз не разбрах, но може би "ниско налягане" - НН, но е объркала...

# 537
Здравейте,
Скоро си купих Инстант пот и го привеждам в експозицията 😆.
Мих го с гъба и препарат, минавах го през съдомиялна и му правих воден тест. Два пъти обгарях грила също.

Проблемът ми е, че когато подсушавам вътрешния съд с кухненска хартия остава черно замърсяване. Пробвах да го разтворя с оцет и с олио (ако е мастно разтворимо). Вече намаля на местата, където се скъсах от търкане, но още излиза. Видимо е супер лъскав и чист.
Предполагам, че може би това са нормални метални оксиди и полиращо вещество, но още ме е страх да готвя.
Вие как мислите? Дайте идеи 😀

# 538
Това от съда за готвене ли излиза?

# 539
Моят така "пускаше" известно време под ръба, от външната страна. Вече не, но известно време ако го забършех там, все имаше по малко следа върху кърпата, а не е като да не съм го мила.
Понеже изрично беше само там, хич не съм го мислила, то не е където отива храната.
Точно така изглеждаше кърпата като го подсушавам, то се вижда как е на линия върху нея това черното а не да е забърсвано нещо което цялото пуска.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 19:08 от natka

Общи условия

Активация на акаунт