Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 365
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Слънце, ще я натаманиш някак, като си преброиш горе-долу редове, бримки и едва ли ще личи, дори и да има разлика.

# 166
Да, да, тя е експеримент. Довечера ще я снимам. Имах една прежда в цвят между охра и горчица и аз не знам защо купуван.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 17:28 от СлънцеЛунаВъздухОгънВода

# 167
Е то аз си броя всяко плетиво за успех Simple Smile да ти кажа, такива неща се носят и продават, че мамма миа. И са модерни!
 А тия от социалните медии дето ги гледаМЕ също не плетат кой знае какво различно от нас, но снимат много добре. А това си изисква умения и време

# 168
  • Бургас
Има хора са постигнали майсторство, личи си по продукта, но мен ме вълнува друго- възможно ли е човек да направи нещо без нито една грешка?
Баба ми плете от дете. Цял живот е плела. Тя твърди, че на нея нищо не и е пречело да се съсредоточи. Има огромна продукция какво ли не, все сложни модели, които изискват внимание, плетени само от гледане, не като сега със схеми и твърди, че нямала грешки.
Може би тайната е да си се усъвършенствал докато си млад, когато мозъкът е по-всеобхватен и по-концентриран?

Иначе за другото и аз забелязвам, но щом се продава и купува...

# 169
Според мен ако се концецтрираш през цялото време, може и без грешка. Или ако наистина плетеш толкова много, че да се е автоматизирал процесът. Аз допускам грешки когато съм се разсеяла, мозъкът ми блуждае някъде, или ако докато плета се занимавам и с още нещо. И дотолкова съм се разсеяла, че да не забележа грешката веднага, а чак на следващия ред или още по-късно.

# 170
Да споделя жилетките, които си изплетох тази година
Скрит текст:

Извинявам се за качеството на снимките.
Последната е почти готова - останаха малко конци за прибиране.
За грешките - някъде бях чела, че трябва да има поне 1 грешка в плетивото, но защо - не запомних точно.

# 171
Ирландско поверие, за да не се хване душата на плетачката в капан( като капана за сънища може би).
Ма как без грешка бе Simple Smile Ех тия баби Wink и моите бяха все най най и по-добре никой не можеше
А помня и прабаба как предеше с хурката и вретеното Simple Smile недовиждаше и се занимаваше така
Много ми липсват

# 172
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Някой показа едно устройство за изпъване на квадратчетата.
С изпънати квадратчета сигурно изглежда по-изпънато и готовото изделие, но какво става след първото пране?
Питам преди да съм завършила маргаритеното одеало. Simple Smile
За грешки... Сигурно всеки прави. С маргаритките нямам нито едно сгрешено, но там процесът е толкова механизиран, че гледам телевизия и плета.

Светли празници, колежки по хоби!
И още по-плеткотворна година.

# 173
И аз винаги съм се чудила на това! Първия път опъваш, и после?! Може би се виждат по добре като съединяваш или като го продаваш, нямам идея

# 174
Ааааа, не знам, аз без грешки  НЕ мога да плета! Laughing Помня, баба ми, като видеше някой модел и бързаше да го заплете, за да не го забрави. Направо от въздуха ги хващаше. Обаче дори и тя разплиташе, а си беше голяма майсторка.
Най-често като плета играчки, като минавам на следващ ред, редовно забравям маркера в устата си... Стискам зъби, и си плета, и по някое време се усещам... Като започна да плета нещо, и по някое време се спра да го поогледам, и мъжът ми пита: Става ли? И винаги му отговарям: За сега, да! Но винаги мога да окъкам нещо, докато свърша.
Гледах едно клипче на една рускиня, която  показваше разни сложни плетки, та тя каза така: "Ако сгрешите, ще разплетете, няма нищо страшно. А който го е страх да не сгреши, да не започва да плете." И си е така. Пък и нали човек се учел от грешките си.
Относно това какво се плете и  продава - във ФБ ми излиза страницата на една жена, която (уж) плете. Според мен повече събира чужди снимки в нейни  албуми, и народът лайква и се прехласва. Веднъж беше пуснала една играчка, за която твърдеше, че била се продала в Белгия мисля. Еми, извинявайте, ама играчката изглеждаше ужасно - несиметрична, на дупки... И не говоря за играчка от някое аниме, или детско филмче, че то и там вече героите не са като едно време. Беше просто някакво мече.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 12:21 от Без цел

# 175
Аз взех една кутия от тенджера и според квадратите забучих шишета в краищата и се опъват. Бях гледала клипче в Инстаграм първо ги перат и после ги опъват влажни. Аз си мисля, че го правят защото да може да се съедини по лесно и да се наместят бримките.

# 176
Аз квадрати не съм блокирала до сега, но за колосването, което правя понякога на някои неща,(основно снежинки) ползвам едно парче фибран и карфици. Мисля, че и за квадрати ще стане тоя начин.
Чела съм, че го правят, защото по този начин нишката се намествала, и отпускала, и се виждала цялата красота на бримките.

# 177
Честита Коледа Simple Smile
Някой питаше по-горе за плетене само лицеви бримки. Видях това, не знам дали ще е полезно https://www.facebook.com/share/r/1ETJdaz8uF/
И едно поредно одеалце от мен

Още не е изпрано, дадох им го да си го перат със спец бебешки прах. 400г акрил.

# 178
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много свежо одеалце. мъжко Wink
когато бяха малки децата  деляха цветовете на мъжки и женски Simple Smile - синьо и зелено бяха "мъжки", розово и червено бяха "женски".

# 179
За "мъж" е, да Grinning тримесечен юнак.
Сега обмислям рокля или може би жилетка или евентуално туника тип роклята на Тейлър Суифт Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт