Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 037
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
А няма ли да стане със скъсени редове?
Не знам как да го обясня. Започва се отгоре и се плете до долу, следващия ред е няколко см преди края и се връща пак до долу, следващия още по-къс... И така, докато долния край не стане желаната ширина.
Завършва се с ред отдолу до горе, или направо със съединителен.
Ще потърся снимка, че сега като се чета и аз не разбирам какво искам да кажа.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 09:05 от st. Dobri

# 61
И аз правя опит за подобно одеало.
Има ли някакъв трик качването със стълбче на нов ред да се направи по друг начин, защото иначе си личи.

Малко късно се включвам по въпроса, но все пак дано да помогна. Потърсете standing double crochet (in the round) или chainless starting double crochet или invisible join in the round. Понякога се използва и stacked double crochet, но то работи по-добре в краищата на правоъгълник.

Ето тук е показан най-известният вариант за стълбче с наметка: https://www.youtube.com/watch?v=zemLKnU-Bms

Тук има и за полустълбче и стълбче без наметка: https://www.youtube.com/watch?v=9DCN4RNO7jg

А това също е много полезно за присъединяване на нов цвят: https://www.youtube.com/watch?v=VBp-bO2EQRE

И още един начин: https://youtube.com/shorts/1sWw_RzZEHM?si=2-u9z0kbvxSNrU42

Ако пък плетете правоъгълник и искате краищата на редовете да са равни и без дупка, може да ползвате stacked double crochet https://youtube.com/shorts/DA_RsbWxz4k?si=xdQnxUgmVFDDD80y  (първо показват два "лоши" начина, третият е stacked double crochet).

# 62
А няма ли да стане със скъсени редове?
Не знам как да го обясня. Започва се отгоре и се плете до долу, следващия ред е няколко см преди края и се връща пак до долу, следващия още по-къс... И така, докато долния край не стане желаната ширина.
Завършва се с ред отдолу до горе, или направо със съединителен.
Ще потърся снимка, че сега като се чета и аз не разбирам какво искам да кажа.

Уж разбрах как се прави, но трябва да пробвам да го заплета. Благодаря!

# 63
показвай, ще помагаме със съвети.
или като се замисля... не показвай докато не стане готово. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 64
  • Балчик
Привет, представям  ви новото  творение, преждата е джинс на ярн арт...много ми е любима. Плетох я на една кука. Ластика най-отдолу е на две куки.

# 65
  • В полите на Пирин планина
Страхотно изпълнение, Ава!

# 66
Знаете ли марка прежда с такъв състав 85% вълна, 10% алпака, 5% еластан  ?

# 67
Записвам се да ви следя 😊
Наскоро възобнових старо мое хоби - плетенето.
Накупих много  много прежди, идеите преливат, но времето все не достига.
Ето някои от моите творения
Скрит текст:

Имам и заготовки, но и до тях не стигам...

Винаги добавям нещо от себе си, вдъхновение ми е Pinterest.
На дневен ред е това

А мотива е този

Гърба и едната предница са готови Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 12:50 от •mimoza•

# 68
Мимоза , страхотно е всичко . Би ли споделила повече за това дървеното за опъване на квадратчетата . Купено ли е или правено ?

# 69
Мимоза , страхотно е всичко . Би ли споделила повече за това дървеното за опъване на квадратчетата . Купено ли е или правено ?
Благодаря! 🙂
Търсех да си купя, но колега реши да ми направи. Нищо особено не е, но върши страхотна работа. Води се блокираща дъска за бабини квадрати. С Гугъл търсачката ще ти излязат резултати, в Тему също виждам, че се предлага.
Е, по- луксозни са от моята, но за мен това не е от значение.
НЕ навлажнявам елемента - плета и слагам на дъската. Дори съвсем кратко да престои на нея разликата е осезаема.

# 70
  • Бургас
Браво, момичета! Радост за окото!

# 71
Темата се напълни с красоти. Simple Smile
Много ми харесаха и палтенцето и чантите и новия зелен проект.

В бг мамата попаднах на тази снимка. Някой знае ли как се прави такова обазоване?

# 72
Прилича на рачешки бод на една кука. Потърси crab stitch crochet.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 18:29 от •mimoza•

# 73
•mimoza•  от много време се каня да изплета мочила, но все ми се струва, че е прекалено тежка. може ли малко повече инфо за преждата, а също и за грамажа на готовата раница?

# 74
Преждата е Ярн Арт Джинс, моите са чанти, но може и раница да се направи. Не са тежки, не помня разхода, но мога да притегля.  Трудоемки са за изпълнение, но това зависи от сложността на  модела и колко цвята ще използваш. Работи се последователно с цветовете без да се къса конеца. Трябва да предвидиш модела за дъно спрямо модела на чантата и как и дали ще паснат по размер  Плете се по схема - избираш си и я започваш! 😃
Скрит текст:
Нямам други снимки в момента, но намерих нещо, което бях забравила, че съм правила за внуче на колежка.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт