Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 782
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Много прилича на Май Ярн, която адски много харесвам. Имам в петролено зелено но си чака реда с още няколко пакета.

# 481
Да, на пръв поглед прилича, поне на снимки. Миналата година, когато я пуснаха бях на път да я поръчам, но се въздържах и за сега не съм имала досег с нея.
Скрит текст:
Като характеристики на Газал е
а на Майн Ярн
Състав   19% Вълна 18% Ламе 45% Акрил 18% Полиамид
Метраж   1 кълбо = 190 м / 50 гр

# 482
BlushHeart
Само един триъгълен шал съм плела и все ми се струваше, че нещо греша. Много... триъгълен ставаше, а ми се струваше, че трябва да е малко по-несиметричен. Все се каних да питам мьос, тя е про по шаловете и все забравях.
Ако триъгълникът се получава правоъгълен или тъпоъгълен, всичко е точно. Има и несиметрични триъгълни шалове, плела съм такива модели и са доста интересни за носене.

# 483
Момичета, някоя от вас плела ли е пуловер с омбре прежда? Ако може да покаже? Накупих си доста, но са по два кейка и не мога да измисля как да ги плета. Не ми харесва, че ръкавите стават различни, а не ми се дават още пари за прежда от всеки цвят, защото ще остане много. Възможно ли е от два да се изкара нещо прилично цветово?

# 484
•mimoza•, няма ли да станат еднакви двата ръкава, ако ги започнеш от едно и също място с всеки един от кейковете? А после плетеш всичко останало.

# 485
Tочно така, изплиташ първо ръкавите, двата плетеш паралелно едновременно от двата кейка, после изплиташ всичко останало, намествайки цветовете в движение.
В любимия ми полски сайт https://kokonki.pl/ можеш да си поръчаш кейкове с желана дължина от почти всяка цветова комбинация, тоест два малки кейка за ръкавите и един голям за останалото. Но последно като го обсъждахме, се оказа че доставката от там до БГ излиза напоследък златна.

# 486
Ще помоля да покажете кейковете.
Точно Омбре май не се водят моите.
Плела съм жилетка с Мъфини Limited Edition цвят 22. Преждата е от 3 нишки.
https://www.pleta.bg/bg/muffin-limited/?fbclid=IwY2xjawH7CJFleHR … XhUr1and_apbOV1eQ
Изплитах да кажем по 7 реда от цвят на ръкав и 9 или 11 за основата.
Скрит текст:

Тук размотавах, докато намерих подходящ участък
Скрит текст:

# 487
Благодаря! Не се сетих, че мога да започна от ръкавите 🤭, но пак ще има чувствителна разлика.
Такива са преждите и омбрето,  но в друг цвят. На работа съм и не са ми подръка да снимам. Едната е памук, другата ангора,. Отделно имам поне два цвята Ярн Арт Флауърс, която не е омбре, но нещата стоят по същия начин. Изплетох предница и гръб и като ми светнаха тия ми ти ръкави и стопирах. Ще върви за квадрати ми се струва, ако не успея да я измисля. От Флауърса  едната бобина излезе с дължина на цветовете по тяхно усмотрение, въпреки еднаквата партида и пак главобол...🤨

# 488
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
BlushHeart
Само един триъгълен шал съм плела и все ми се струваше, че нещо греша. Много... триъгълен ставаше, а ми се струваше, че трябва да е малко по-несиметричен. Все се каних да питам мьос, тя е про по шаловете и все забравях.
Ако триъгълникът се получава правоъгълен или тъпоъгълен, всичко е точно. Има и несиметрични триъгълни шалове, плела съм такива модели и са доста интересни за носене.

Правоъгълен стана, но изглежда очакванията ми са били други. Joy
След одеалата ще опитам пак. Hug

# 489
Аз вече не харесвам кейкове, освен за шал евентуално или просто одеяло
Плетох от прословутите жилетки с шестоъгълници и сф наложи да режа и напасвам от кейка. За какво ми е кейк тогава, да си бях взела 3-4 цвята и да сменям, и по-лесно ще си сметна колко ми трябва, а тука не знам кога точно кейка ще реши да си смени цвета.
Отделно, за мен кейковете често са по-некачествени, но скъпи от обикновените гранки.
Иначе са красиви и дават добри идеи за цветови комбинации

# 490
Взела съм ги вече и ще трябва да ги правя на нещо. Триъгълни шалове харесвам, но по- скоро като изпълнение и не се виждам да нося такъв, особено като наметка. Тази идея отпада.

# 491

Преждата е Нако Вега страйп. Много ми харесва. Още обаче не съм и оплела ръкавите, които ще са реглан, че иначе станаха много широки. Меланжи харесвам, но зависи какви са цветовете.

# 492
  • София
За ръкав и 10см може да са твърде дълги. Виждала съм съвсем къси, точно за такава цел, но не помня марка или къде съм ги виждала.
За протокола, аз съм доволна от моите Книт про. Хлъзгави са наистина, за мен това е голям плюс.

Имат и 5 см игли. Трябват ми специално за ръкави, когато плета реглан от върха. Ползвам на Ади с дължина 14 см. и съм доволна. Тук ме съблазнява и въртящата се 360 градуса корда. Мисля че няма да се осуква.

# 493
  • София
За ръкав и 10см може да са твърде дълги. Виждала съм съвсем къси, точно за такава цел, но не помня марка или къде съм ги виждала.
За протокола, аз съм доволна от моите Книт про. Хлъзгави са наистина, за мен това е голям плюс.

На същата марка има 5 см.

# 494
  • София
Купих си такъв комплект, но не бих казала, че са толкова удобни. Може би с по-малки ще е по-удобно и ако нямат най-малката корда не стават за ръкав. При мен нямаше най-малката  в комплекта. Моите са Zing. Хубаво се плъзгат, но това е и нож с две остриета.

Гледах в алиекспрес има и се чудя дали да не си поръчам от късите куки и късите корди, но не ми се плете на две куки като цяло.

Продават отделно корди различни размери.

Общи условия

Активация на акаунт