Кандидатстване за работа като стюардеса

• 1 771
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,

Преди години имах намерение да кандидатствам за работа като стюардеса, но се отказах, тъй като не мога да плувам. В момента забелязах обяви (като на България Еър), в което това изискване не е посочено. Някой кандидатствал ли е скоро, може ли да сподели на какво трябва да се наблегне при кандидатстване? Проблем ли е татуировка, която не се вижда като се облече дреха с дълъг ръкав?

# 1
За да кандидатстваш за стюардеса трябва да си минала обучение, което си плащаш сама. Обучението не е гаранция, че ще те вземат. Моженето да плуваш ще ти е от ползва в случай на авария над вода, така че ми е струва абсолютно задължително, освен ако няма да правиш само вътрешни полети и пак зависи от къде до къде са.
Щом е било преди години дали си все още в подходящата възраст за стюардеса?

# 2
  • Melmak
Има фирми, които плащат обучението и не е нужно да имаш в началото обучение. Първо те наемат, после те обучават.

От приятелки знам, че плуването се минава лесно.

# 3
Благодаря за изказаните мнения.

# 4
Аз от съученичка знам, че обучението си го плащат те. Отделно престоя в София, ако не си от там. Сега може да са се променили нещата, не знам. Тя беше стюардеса до Ковид, после реши да смени попрището.

# 5
  • Melmak
Човек може сам да си плати обучението. Ако не желае, отива на интервю, взимат го и му плащат обучението. Идеята е, че после има клауза в договора, която задължава да работиш за тази компания примерно 1 година. Ако напуснеш по-рано вече има неустойка. Ако напуснеш след този срок, няма неустойка.

Може твоята съученичка да е искала сама да си плати. Моите приятелки не са си плащали. Едната даже в бг еър е работила. За съжаление там заплащането е много ниско, особено ако си на вътрешни полети дали докарват и 1000 лв чисто.

# 6
Едната даже в бг еър е работила. За съжаление там заплащането е много ниско, особено ако си на вътрешни полети дали докарват и 1000 лв чисто.

Лелееее.....това е супер ниско. Винаги съм мислила, че е много добре платено да си стюардеса. Особено че се изискват езици (поне два, доколкото знам) на перфектно ниво.

# 7
  • Melmak
Добре платено е в добрите компании. Обаче в бг еър и заплатите им бавят, и парите са малко.

Там ако започнеш ти правят две сметки - евро и лева. В левовата си получаваш твърдото, което е около 1000 лв.

В евровата получаваш командировъчните. Обаче ако летиш извън БГ. Тоест ако си на вътрешните полети ще получиш някакви смешни командировъчни, а ако не те харесват много там, ще те слагат предимно на такива.

Преди мисля, че повече си е струвало. Сега и за чартърните им полети не е нещо кой знае какво заплащането.

Преди години са им давали добри пари в бг еър, имали са дори пари за чорапогащници, някакви такива. Сега е мизерно.

Ако човек иска да пробва става за начало, да ти платят курса, да поработиш малко и ако ти хареса да ходиш вече в по-добра компания.

Моя колежка беше пробвала за стюардеса при катарците, там изисквания много, наистина супер много кръгове на интервюто, с тестове, задачи и какво ли не. Железни договори и добро заплащане. Тя се отказа, защото договорът беше 3 години и имаше много правила, тя не беше сигурна, че иска да живее така.

# 8
В Райън имаше българи (двама), като летях последния път. Все младежи обаче.
В Австрийските бяха само австрийци, при това на средна възраст.

# 9
  • Melmak
В раян има голямо текучество точно, заради заплащането. Иначе в някои компании явно е по-добре и хората се задържат с години. Напоследък все с бивши стюардеси ставам колежка в работата. Сещам се поне за 5 колежки/приятелки и братовчедка ми, която искаше да се пробва.

Мисля, че е супер професия, ако намериш нормална компания, която да ти плаща добре!

# 10
Супер е, ако си млада и без семейство. Много е трудно да съчетаваш подобен ангажимент с мъж и дете/ца. Не, че много хора не го правят....

# 11
  • Melmak
Така е, соул, в повечето случаи това е отказало и моите познати да работят като стюардеси. За млад човек до към 35 макс е приемливо, но с деца е абсурд. Винаги ще помня думите на едната ми приятелка “няма как да съм някъде във въздуха и да не знам какво се случва с детето ми, ако нещо стане аз да съм в друга държава”. Освен това радиацията е голяма и с годините сигурно дава отражение. Но пък за млад човек без особени ангажименти сигурно е топ!

# 12
В Бг Еър е пълна мизерия да си стюaрдеса, знам го от познати. Аз самата съм летяла, но за близкоизточна компания преди 17 години и бях доволна. Бях много млада и обиколих света, но се отказах след 3 години, защото натоварването на тялото и недоспиването ме съсипваше. Работата е интересна, но докато нямаш семейство, след 30-35 вече става изморителна, защото се прекарват по 8-12 часа в самолета, а това жестоко изсушава кожата, сега на 40 години имам проблеми точно с кожата и болки в кръста. Но ако искате да пробвате, препоръчвам Катар, Етихад, Емирейтс, имат доста високи критерии, защото напливът е огромен, избират перфектно изглеждащи момичета БЕЗ всякакви татуси, с поне 2 езика. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт