Мъжът ми играе непрестанно на телефона си

• 8 090
  • 212
  •   1
Отговори
# 15
Човека е намерил мекото и лекото. Пък и има кой да го гледа.
Кеф ти мама и тати да ти дават парички. Жената гледа детето, чисти, готви, пере.
Аз съм краля и ще си играя.
Хем пред хората уж има семейство, но реално той е като на хотелче.
Не работи редовно, вкъщи нищо не прави.
Аз като съм била без работа съм гледала поне къщата да оправя, неща които иначе все отлагам.
Одеве чукнах една игра, потрепах зомбита, а след малко отивам да чистя фурната.
Авторке, границите всеки сам си ги поставя.

# 16
Аз мисля, че трябва да има повече задачи, оставяш му дететето и излизаш някъде да свършиш нещо спешно. Все някак ще го гледа, това дете е и негово и ако няма други сериозни отклонения, все ще успее да го нахрани някакак, да го изведе и т.н. някои мъже докато не опре ножа до кокала не се размърдват. Давай му ясни инструкции и го оставяй с детето или със задачи (това разбира се стига да не е някой агресивен мъж, който вечно обвинява жена си за всичко и не е скандалджия). Може да е мързелив и инертен,  но ако сега не се посъвземе,  не виждам положителна развръзка. Не го жали много, не му пили постоянно, но в никакъв случай не поемай ти всичката домашна работа и гледане на дете. Относно това че майка му и баща му ви издържат....най-вероятна така е отгледан и така е свикнал, ако те охотно му дават пари редовно, все едно нищо, той не вижда нищо не редно в това.
Никога не ми е отказал да погледа детето, да го изведе, да го нахрани, когато си "играят" двамата, играта в телефона също е включена, това имам предвид. А това, което прави с удоволствие е да готви понякога, за което много се радвам и съм благодарна.

# 17
  • Варна
Щом е с удоволствие, да готви постоянно и само той. Покрай готвенето да вземе и да пазарува. Като начало. И не виждам защо трябва да си му благодарна за това. Той благодарен ли е за всичко, което ти си нарамила, благодарен ли е за издръжката от родителите си? Задълженията в дома са на всички в този дом и е редно да се вършат без да се очаква благодарност. Или ако някой на някого благодари, да е всеки от вас на другия. А не жената (в твоя случай) да опъва, а мъжа да си клати краката пък после като наготви "понякога" една манджа тя да му благодари.

# 18
Според мен вземи поговори с този човек, ти си го познаваш. Обясни му, че тотално се е олял, и ако не се вземе в ръце, ще има последствия, но трябва да си категорична и сигурна, че ще ги изпълниш.

# 19
  • София /Абсурдистан
Това е зависимост. Докато той сам не поиска да се отърве, няма как да стане, каквото и да правите.

# 20
Връщай се на работа той да гледа детето.
Няма да го умори, бъди спокойна.
Като не му се работи да е полезен поне.
Детето поглъща толкова време, че или ще зареже телефона или ще си намери работа.
Иначе ще си прислужница и майка на 2 деца.
Не го третирай като инвалид.
А себе си като майка на две малки деца.

# 21
За 3 години се случва за 3 път да е безработен за определен период от време и не, няма право на борса.

...и ти реши точно от този да родиш...?

Не знам, на мен ми изглежда много ненадежден тип, да не може да се задържи на работа повече от година. И аз, като HighSpeed, не виждам светло бъдеще тук. Бих започнала да му прехвърлям отговорностите с които смятам, че ще се справи и междувременно ще си направя план за изход.

# 22
Не бих поверила малко дете на грижите на такъв екземпляр и това е една от причините моето семейно положение да е "разведена".

# 23
За мен не е нормално родителите да помагат толкова с такива суми, но може и аз да мисля така, защото няма кой да ми помага.
Говори с родителите му, нека да види, че е останал без пари и да вземе да се стегне и да работи.

# 24
За 3 години се случва за 3 път да е безработен за определен период от време и не, няма право на борса.

...и ти реши точно от този да родиш...?

Решила, че той от любов ще се промени Joy

# 25
  • Най-красивата страна
Това е зависимост.Може би трябва да се посъветвате с психолог.
Пробвайте да го ангажирате повече-обича да готви,нека да пазарува и да готви всеки ден.
Свекърите ви не му правят услуга,като му дават пари.
Поговорете и с тях.
Детето аз лично не бих му оставила да го гледа.
Толкова малко дете изисква повече внимание.
Пробвайте също да общувате с други семейства-да излизате навън,да ходите на гости...
Говорете двамата и му дайте а разбере,че това повече не може да продължава така.Не е тийнейджър,трябва да се осъзнае и да си поеме отговорностите.

# 26
Първо говори сериозно,без натякване и мрънкане какво очакваш от него като човек и партньор и от какво си недоволна.Дай срок,примерно месец.Прехвърли му повече задържения в домакинството,като го предупредиш,че се връщаш на работа.Детето е на 2 години и спокойно можеш да го уредиш на ясла.Така ще имаш повече шансове за място в детска градина.
Говори със свекърите си,че така не провят услуга нито на детето,нито на семейството.Ако имат излишни пари да направят влог на името на детето.Дребни подаръци,като плащането на рожден ден и подобни,са естествени.
Но като кажеш ,че ще направиш нещо,го направи!

# 27
  • София
Бих го намразила такъв човек. Вместо да подкрепя жена си в най- уязвимия за нея период финансово и физически, той лежи на майчинството ти и на родителите си. Да се хваща на някаква работа.

# 28
Ето потвърждава се тезата ми че днешно време пубертета свършва някъде към 45. Трябва да изтраеш още 13 г по мои сметки.

# 29
  • София

Никога не ми е отказал да погледа детето, да го изведе, да го нахрани, когато си "играят" двамата, играта в телефона също е включена, това имам предвид. А това, което прави с удоволствие е да готви понякога, за което много се радвам и съм благодарна.
Прочети пак какво си написала. Благодарна била... Това дете негово ли е? Това семейство? Цял ден кеси на телефона и спи до обяд, нашето момиче благодарно, че като го помоли наглежда детето за 2 минути... Това, че младежът играе на телефона ти е най-малкия проблем. Имаш дете от човек, който е инфантил, не работи, нямате самостоятелно жилище, не дава вид да има и най-малки амбиции и желание да носи отговорност. Това дете какъв пример ще има, да не говорим, ми кой ще му плаща уроците, дрехите, книгите, спорта, кой ще му осигури да има собствена стая поне?

Общи условия

Активация на акаунт