Мъжът ми играе непрестанно на телефона си

• 8 092
  • 212
  •   1
Отговори
# 180
Е какво значи искат / не искат ги търпят?

# 181
И аз това се чудя.
Изборите на партньор са доброволни.
Или търпиш или не търпиш. Стискането на зъби също е доброволно.
Отново доброволно всеки е свободен да прецени дали не е сбъркал с този човек и да предприеме нещо.

# 182
Ох, айде,айде, тук ще се съглася с Василиса, макар да не я познавам,  всички са много силни и вилни зад клавиатурата.  Да, изборът на партньор е донякъде доброволен,  донякъде обусловен от Бог знае какво, но повод за терапия.  Тези, които се силите,ама честно- доволни ли сте от всички ваши избори до момента? Никога не сте постъпвали идиотски? Никога не сте търпяли идиоти?
Защото сравнително здравите хора обикновено са в недоумение защо някой търпи едно или друго, но маниерите, по който задават въпросите си или философстват в Интернет е съвсем друг.

# 183
Ох, айде,айде, тук ще се съглася с Василиса, макар да не я познавам,  всички са много силни и вилни зад клавиатурата.  Да, изборът на партньор е донякъде доброволен,  донякъде обусловен от Бог знае какво, но повод за терапия.  Тези, които се силите,ама честно- доволни ли сте от всички ваши избори до момента? Никога не сте постъпвали идиотски? Никога не сте търпяли идиоти?
Защото сравнително здравите хора обикновено са в недоумение защо някой търпи едно или друго, но маниерите, по който задават въпросите си или философстват в Интернет е съвсем друг.

Какво значи донякъде? Той е напълно доброволен.
Тия оправдания със Съдба, Вселена, Бог са много жалки и смешни.
Все се търсят причини в нещо друго, но да погледне себе си и своите решения е много трудно.
Да, аз говоря за себе си и никога не бих търпяла идиоти, никога.
Иначе имам избори от които не съм доволна, не само за личен живот, но и в други аспекти, но поне знам, че това са си моите избори, а не хвърлям вината в/у други хора, Бог, съдба и т.н.
Даже понякога едно решение може да ти се струва вярно, но да се окаже погрешно. Е, какво толкова...
Авторката е в правото си да го търпи, да не го търпи, да му говори за поведението му, да не дудне, да го напусне.
Свободна е и тя да прави или не прави някои неща. Може и тя да започне да играе игрички, да неглижира много неща. Тя решава. Както той решава, че игричките са му смисъла на живота.
Тя решава. Резултата от решението е нейна отговорност.

# 184
Човек , ако иска може да си намери хиляда оправдания , за да търпи -дете , всички мъже са такива и прочие .

# 185
  • София
Никога не сте търпяли идиоти?

Aми не. Не съм. Никога. Защото първо имам много силно сито и като видя "идиот" изобщо не се захващам с него. Но да кажем "идиотизмът" да се прояви след започване на връзката, много бързо тази връзка ще е в миналото.
Просто предпочитам да съм сама, отколкото да имам връзка с идиот.

# 186
Трябва да си улесниш живота. Ами тогава живей така все едно го няма.
Гледай си само детето и себе си.
Като готвиш, само за себе си. Яж сама.
Не му пери дрехите.
Ако нещо се размрънка му кажи, че имаш дете за гледане, друго не ти трябва и си приключила с него.
Не се карай, но и избягвай комуникация. Не ти трябват скандали с инфантил.
Много токсичен съвет, кому са нужни такива демонстрации и игрички? Само някой много крайно повреден може да посъветва нещо такова. С нищо няма да помогне, само ще влоши нещата. Очевидно човекът е в някаква депресия и ако партньорът му се държи по този начин, няма да усети подкрепа. Да потърси съвет от специалист мъжа - независимо дали става дума за психолог или човешки ресурси.

# 187

Много токсичен съвет, кому са нужни такива демонстрации и игрички? Само някой много крайно повреден може да посъветва нещо такова. С нищо няма да помогне, само ще влоши нещата. Очевидно човекът е в някаква депресия и ако партньорът му се държи по този начин, няма да усети подкрепа. Да потърси съвет от специалист мъжа - независимо дали става дума за психолог или човешки ресурси.
Иначе благодаря за диагнозата Joy
Твоето мнение е много важно за мен, моля те остани на линия...ту ту ту
Крайно невъзпитано е да лепиш етикет и диагнози на хора, които грам не познаваш.
Но разбира се, ти си мъж.  Явно много ти допада поведението на разглезен мързелив пикльо и веднага защитаваш Joy Разпознаваш ми се струва. Сродна душица ли откри?
Съвета не е токсичен, а лично изпитан и доста превъзпитателен. И не само от мен.
Явно хора, които не позволяват да им се качват на главата са увредени.
Не знам, не знам... за мен тия дето се вживяват като слуги и позволяват да ги смучат като пиявици са увредени, ама всеки с разбиранията си.
А не може ли жената да се депресира и да спре да ги прави тия работи. Или жената не е човек и няма право да седне, да почине, да поиграе и тя, да поизпадне в депресия и да се оправдава като мунчо.

# 188
Какво значение дали е мъж или жена? Не бих дал такъв съвет нито на жена, нито на мъж - както казах, няма да помогне с нищо, дори най-вероятно да влоши.
Не се припознавам, защото не съм оставал без работа за такъв дълъг период.

Иначе схващам идеята ти и донякъде я разбирам. Просто такова отчуждаване не е начина да накараш някой да се вземе в ръце. След време ако ти попаднеш в такава ситуация, партньорът ти ще помни как си се отнесла с него в този момент и няма да ти благодари, че си си готвила и си яла отделно от него. А пък някои в момента в който се съвземат дори ще ти бият шута.

# 189
Трябва мъжа да усети работата вкъщи, защо не.
Не е нужно и да готви, може да купи нещо готово и да яде, докато е на разходка. Мъжа не е бебе, че са чака да му готвят.
Може да изпере дрехите и тези на детето, а за другите да не и остане време. Това, че мъжат играе постоянно не го прави сакат.

# 190
Какво значение дали е мъж или жена? Не бих дал такъв съвет нито на жена, нито на мъж - както казах, няма да помогне с нищо, дори най-вероятно да влоши.
Не се припознавам, защото не съм оставал без работа за такъв дълъг период.

Иначе схващам идеята ти и донякъде я разбирам. Просто такова отчуждаване не е начина да накараш някой да се вземе в ръце. След време ако ти попаднеш в такава ситуация, партньорът ти ще помни как си се отнесла с него в този момент и няма да ти благодари, че си си готвила и си яла отделно от него. А пък някои в момента в който се съвземат дори ще ти бият шута.

Битовизмите в един дом са задължение на живеещите драги.
И когато с добро се говори, обяснява, но не вдява готованчо, се действа по-този начин.
Изпитано, проверено, доказано.
А ако се влоши и слабоумния мързел направи проблем - то може да се ориентира при мама и тати да му бършат дупарата. Или някоя друга. Но коя ще се навие, трудна работа.
Брак или съжителство не прави никой длъжен да робува на някой и да му бърше буквално задника и лигите.
И след като той има неуважително и използваческо отношение, то и тя може да прояви същото неуважение, щом с разговор не става. И то напълно заслужено.
Майчинството драги е дадено да си гледа детето, на да гледа мързелив мъж над 30 години.

# 191
  • Варна
Ох, айде,айде, тук ще се съглася с Василиса, макар да не я познавам,  всички са много силни и вилни зад клавиатурата...

А защо да не сме силни и вилни зад клавиатурата? Може достатъчно неща да са ни минали през главите и да можем да си го позволим.

На въпросите ти - да, имала съм грешни избори за моите 47 години. Както в личния, така и в професионалния, в социалния и какъвто друг живот се сетиш. И идиоти съм търпяла, до едно време. Носила съм си последствията от всички избори, приемала съм, че грешката е в мен и не съм търсила вина в Бог, вселената, съдбата, извънземните и каквото друго може да се сети човек.

# 192
Аз бих шута на идиота, мога ли да се изкажа Thinking

# 193
  • Варна
Аз бих шута на идиота, мога ли да се изкажа Thinking

Тц, не смей да си силна и вилна, докато не докажеш със снимков и видеоматериал.

# 194
Човек , ако иска може да си намери хиляда оправдания , за да търпи -дете , всички мъже са такива и прочие .

Много генерално ни определихте като деца!
Хайде кажи ми как аз съм дете моля.
Готвя основно аз, пера по някога, чистя, организирам всички екскурзии на семейството, гладя си дрехите сам, занимавам се с училището на децата ни, поддържам две коли, пазарувам храна поне веднъж в седмицата, правя ремонт, занимавам се със всички сметки и финанси, всички декларации аз комуникации с държавни учреждения, играя с децата си и преглеждаме домашни и по някога учим заедно. Отделно работя редовна работа и си имам и собствен бизнес който съм зает. Понякога сколасвам и да попрочета някоя друга книжка.
Хайде сега обясни ми кое ми е детското тук. Убеден съм, че много мъже са на моя хал.

Общи условия

Активация на акаунт