АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 471
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • Варненска клюкарка
Марги от събота все така ми изглежда мобилната, ужасно е дразнещо, а в темата за въпроси с едно кратко че работят по проблема ни позаметоха оплакванията, дето бяхме навъртяли 2 страници. Смятах да си купувам таблет, но със сегашния проблем не смея, не искам да се окажа с трето устройство дето върти същите номера. Тая година никак не ме слуша техниката.

Определено не е за подценяване снимката, а феновете наистина са много наблюдателни, без тях на повечето неща нямаше да им обърна внимание Joy Чела съм че слуховете за Джин-Бин се носят от въпросния филм от 2018,  година. Бинчо е скъсал с Ким Со-ра, но за разлика от преди дето пръв без да го питат е признавал за другите си дами, за Сончето много е отричал. Подозират че по някое време може да са се оказали 3-ма на един клон, визирайки нея, не запомних с кого още я спрягаха. Наистина е странно просто приятели  да празнуват заедно традиционен семеен празник и двамата имат братя, родители, можеше да си хрупат шоколадовите солети с тях.

Щом стане дума за двойката от Силната ДБС,коментарите кръжат около думите на Пакито, та мисля че щом е коментирал и под снимка, не биха ги изопачили, виждала съм скрийнове от ИГ, но никога не съм задържала поглбед върху тях, че и без това няма да разбера.

А, още малко от Пакито и Бойка - интервю ли е, но  гледат предимно профила му докато той гледа нея и са залепнали рамо до рамо като магнити.
https://www.youtube.com/shorts/WnhX1nr9Xq4

Много обичам тези зимни романтики Heart
https://www.youtube.com/shorts/zGzHpclFKOY

# 331
  • Русе
Споко, Профи! В началото и аз в бързината бърках Пако с Пакито! Досещаме се и никой не се впряга. Simple Smile
Аз напоследък 2-3 пъти срещам новината, че Шин МинА и У-Бин след 10 г  заедно са решили да сключат брак, но не смея го пиша...Докато не видя обща сватбена снимка...Stuck Out Tongue Winking Eye
Извън темата е и затова е в спойлер...но в предпразнично настроение може, нали?
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 21:39 от winona

# 332
Да кажем, че някои неща не могат да се изиграят - или ти идва отвътре, или не. hahaha
Още Пако и Бойка
https://youtube.com/shorts/UXCy7djmWBg?si=PEiAnYqWaLzYLcmA
https://youtube.com/shorts/7flpLMd5__w?si=JNy76Gf_0PlYh9DJ
Второто не мога да се сетя да не би реплика на героя му да беше. Както и да е. Но е истина, че приятелството лесно може да прерасне в любов (особено от мъжка гледна точка). И как се изчервява човека.😘

Уин, вече не се хващаме лесно 😂

Красота 😘

# 333
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Пакито, Маргарелче, Пакито Wink.
Уин, аз принципно не ги бъркам, но, поради стеклите се при мен обстоятелства с ММ, съм твърде изтощена и психически, и физически, затова допускам технически грешки.

А корейската военна система съвсем ми разбърка мозъчните клетки Joy. Актьорът от "Омъжи се за съпруга ми" На Ин-Уу се оказа освободен от военна служба поради това, че минали три години от оценката му за годност за военна служба, а не му пратили повиквателна. Така военната му служба се оказала "погасена по давност", че не се сещам какъв по-близък термин да използвам. Ето пълното инфо -
Съобщава се, че актьорът от сериала "Омъжи се за моя съпруг" На Ин У е освободен от задължителна военна служба.
Според доклада на Sports Chosun от 17 декември, 30-годишният мъж преди това е бил оценен като 4-та степен допълнителна служба по време на физическия си преглед и оттогава чака известието си за социална служба. Минаха три години, а Na In Woo все още не беше получил призовка от Военната администрация по човешките ресурси. Съобщава се, че след изчакване той е получил право на освобождаване поради закъснение от три години.
 "Съгласно Закона за военната служба, ако лице, класифицирано като допълнителен войник от 4-ти клас, не бъде призовано на служба в рамките на три години, то се освобождава от военна служба. От 2019 г. над 10 000 лица са получили военни изключения и се съобщава, че повече от 10 000 други също са получили този статут тази година, като в това число е включен и Na In-woo."  — Star News
Агенцията на Na In Woo, Hanada Company, потвърди в изявление за Star News, че докладите са верни. Компанията Hanada също беше попитана дали класификацията се дължи на здравословно състояние, на което агенцията отговори: „Не сме сигурни. Трябва да се консултираме със самия актьор, но в момента той е по средата на снимки.”
 "Вярно е, че Na In Woo е получил военно освобождаване от Военната администрация по човешките ресурси. Тъй като това е в съответствие с решението на Военната администрация, няма какво повече да коментираме." — Hanada Company чрез Star News
Междувременно Na In Woo е планирано да участва в новата петъчно-съботна K-драма на MBC, Motel California, чиято премиера ще бъде на 10 януари 2025 г.

И всичко това на фона на набиращият скорост скандал около Сонг Мино, един от членовете на популярната к-поп банда WINNER, който Диспатч уличиха в неизпълнение на военната му служба като социален работник. Сагата е тлъста и напоителна, ще ми е трудно да я препредам. Накратко,
Скрит текст:
Мино трябва в момента да отбива военна служба като социален работник, но ... на 30 октомври 2024 г. Song Mino от WINNER отива на Хаваите за пет нощи и шест дни. От там нататък Диспатч правят десетина пъти проверка в обекта, където би трябвало айдълът да е всеки ден, но ... пак но Wink, ... него го няма. Тук - https://www.koreaboo.com/news/dispatch-calls-winners-mino-suspic … orker-attendance/ са пълните подробности, включително проведените от Диспатч прелюбопитни разговори с хората там, в т.ч. мениджъра на обекта. Не очаквах, че някои си позволяват чак такава свобода, сравнявайки с това, което научавам за службата на момчетата от BTS. Тоя Сонг Мино направо през просото я е карал.
"Въпреки че има многократни съобщения за лошото отслужване на Мино като обществен служител, Dispatch обобщи това в четири точки.
 1.Song Mino се прехвърли в Центъра за обществени услуги Mapo през март.
 2.Мениджър L доведе Сонг Мино до това място, след като получи нареждане за прехвърляне.
 3.След прехвърлянето през март, Song Mino не се появява, за да работи правилно.
 4.Когато от време на време се появява на работа, раздава автографи и пуши цигара, преди да си тръгне."

На въпрос на Диспатч как идва Мино на работа, пеша или с кола, тъй като къщата му е близо, мениджърът Л отговаря: "Не, идва с кола и паркира в подземния паркинг. Предполагам, че не знаеш, че има много коли.
Диспатч: Да, той има много.
Л: Той има някои наистина хубави коли и някои обикновени коли. Има един жълт и много други. Той кара обикновена кола на работа.
(„Обикновената“ кола на Сонг Мино е Aston Martin. Неговите наистина хубави коли са неговият Jeep Wrangler, а жълтата кола е неговият Mercedes-Benz SLK.)"
Националната комисия по правата на човека на Корея разследва служебния статус на служителите в обществените услуги през 2013 г. Беше разкрито, че един от всеки трима работници е имал лошо представяне на работата. Те препоръчаха създаването на Насоки за отбиване на служба като обществени служители. Ако е необходимо управление на услугата, те наредиха присъствието да се записва електронно, като се използва карта за присъствие на работа. Въпреки това, дори след десет години, изглежда нищо не се е променило. Присъствените записи все още се пишат на ръка. Това дава възможност за фалшифициране на присъствие по преценка на отговорното лице.
В крайна сметка Military Manpower Administration (Администрацията на военните кадри) е започнала разследване на обвиненията на Мино от WINNER
 "След оповестяването на новината за Сонг Мино, съответният отдел започна разследване на твърдения за манипулиране на посещаемостта. В момента проучваме ситуацията. Ако изнесените тази сутрин сигнали са верни, той може да бъде наказан по Закона за социалния работник." — Управление на военните кадри
Съгласно наръчника за управление на социалния работник, 15 дни годишен отпуск се предоставят за по-малко от една година, 16 дни за повече от година, общо 31 дни през периода на службата, заедно с 30 дни отпуск по болест. Когато ползвате годишен отпуск, не можете да го ползвате в комбинация с отпуск по болест, заместващ отпуск и др. Ползването на годишен отпуск към датата на освобождаване обаче може да се реши по преценка на социалния работник. Ако направят нарушения, те могат да получат предупреждение или удължаване на службата.
Няма как с мъка на сърцето да не отбележа, че аз имам само 20 дни годишен отпуск.

Личи ми, че още не мога да се настроя на сериална вълна и да си довърша Уайкики-то, нали. Laughing

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 00:08 от profi_1

# 334
По принцип не ги бъркам Паковците, но малко ми се поомесиха нещата затова взех да пиша без да мисля... Жалко, че няма как да поправиш и моята грешка с червен химикал 😄

Проф, благодаря за интересното инфо - уау, едни ги освобождават, други се самоосвобождават Crazy
Цитат
Song Mino от WINNER отива на Хаваите за пет нощи и шест дни

🤣🤣 Не си е губил времето!

# 335
Аааа, видяла си ми червената химикалка. Joy
Имам някакви смътни спомени, че преди Маммата от форум да стане платформа, над полето за писане имаше и възможност за зачертан текст. Сега няма, та си поиграх да го докарам до това да прилича на зачертан и поправен текст.

Това е за Роцето, да си води бележки Wink Laughing -
https://www.youtube.com/shorts/7QoOfHL_NiY
https://www.youtube.com/shorts/b5mZ9WGRiYQ

А това за нас, да мернем малко пусански гледки -
https://www.youtube.com/shorts/a3oG5ygdvXs

# 336
По-рано беше така, имаше възможност да се зачертае текст.

Sehun от момчешката група EXO със сигурност някой го е споменавал и по друг повод, но тогава явно не ме е впечатлил. Забелязах го едва сега, покрай Ю Йон Сок от Телефона
https://youtu.be/ECVQNIAC3xg?si=BGwzJg8nY2dRHMom

Освен, че визуално си приличат има ли друго общо между тези двамата или пък да са участвали някъде заедно?

# 337
Общо нямат, а са участвали заедно в реалитито Coffee Friends (2019) - https://mydramalist.com/32749-coffee-friends като Сехун е само в 2 епизода, а Йон-Сок в 10.
Сериите на руски - https://doramy.club/12631-kofejnye-druzya.html

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 11:22 от profi_1

# 338
  • Варненска клюкарка
....Но е истина, че приятелството лесно може да прерасне в любов (особено от мъжка гледна точка). И как се изчервява човека.😘

Вярно е, но има и такива, които със задни мисли години наред се правят на приятели докато "обекта" кандиса, през това време не им пречи да се раздават с някоя друга мадама. Не сте ли чували  някой с  "Първо дълго време бяхме приятели, даже си имахме и гаджета, но в един момент и двамата усетихме..."   а някои са наистина много упорити в приятелството Joy

Пък за изчервяването да не започвам. Някак в голяма заблуда съм вярвала, че на азиатците не им личи, няма конкретна причина да го мисля - може би някак смътно заради по-тъмния тен при някои или заради грима, но съм била убедена че не им личи цвета на силното вълнение. Това лято едни ме разбиха Хе Юн пламваше като домат през 3 минути на едно интервю, а в коментарите я наричаха или домат или японси Божур (нямам представа каква е разликата с нашенските) За колегата и който се раздаваше в различен и наситен на шия и уши цвят, също през няколко минути смущението му също изглеждаше много сладко. Както знаем реакцията е неконтролируема а се виждаше въпреки грима и осветлението в студиото, т.е. трябва да е била доста силна. Всъщност миналата година за пръв път видях силно изчервяване на кореец - Джи беше на път да избухне в пламъци в една сцена с Биби Joy За двете години в Азия, други такива не бях виждала.
Хич не го харесвам тоя прякор Пакито, звучи ми като на дребен мексикански бандит, не като за това хубаво момче, предпочитам Шики, но като пробвах така, не знам дали някой разбра за кого говоря.

Марги видях в новините че явно са се впечатлили от думите на Бинчо че с жена му са станали двойка след ЛПВТ, но пък освен твоята снимка от вчера, бяха сложили и 2 други които бях носила миналата година - снимки направени в супермаркет в Лос Анджелис през 2018 г. Едната беше пред хладилниците за сурови продукти, явно са пълнили домашен хладилник, може да са имали жилище под наем там. Не са хора които биха се обличали с дрехи на разпродажба в някой супермаркет, могат да се хранят в заведения, защо им е сурово месо. Но понеже научавах инфото след години, мислех че снимките са от 2020 г. Май доста време са опазили тайната, защото Диспача ги показва през януари 2021. Корейците са много странни в това отношение, вярват когато някоя звезда на такива въпроси е отговориа че са приятели, коеги и то когато всичко крещи обратното и в същото време коментират че 1 на 1000 признава че има връзка или е лъснал подозрително с другия. Миналата година гледах докато въртят на шиш Ча, а той "нямам опит в любовта, нищо не знам за тези отношения...." но физиономията му казваше друго, особено на въпроса дали като е без опит е гледал филмчета за възрастни, бях носила скрийн с усмивката му, широка, но замръзнала, стоеше като залепена Joy Аха да му повярвам Joy

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 12:57 от Беллора

# 339
  • пустинен пъпеш
И аз предпочитам да го наричам Шики, по-галено някак звучи от Пакито.
Покрай споменаването за военната служба се сетих,че в коментарите към шоуто TWogether (TV show2020) пишеше,че Lee Seung Gi преди да постъпи в секретните войски ,е имал страх от височини,но го е преодолял,та скочи от раз от 50-метра.Но и другият участник в шоуто китайският актьор Jasper Liu,въпреки явния си страх и колебание също скочи оттам.Декември се очакваше излъчването на филма About Family с Lee Seung Gi,някой случайно да знае къде ще може да се гледа?
А за визуалната прилика между Sehun от ЕХО и Ю Йон Сок май в съседната тема наскоро се шегуваха,че имат общ пластичен хирург,срещала съм и в дорамата подобно мнение.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 13:05 от rududu

# 340
About Family с Lee Seung Gi бил излъчен по кината на 11 декември. Ако не е пускан на някоя платформа, не виждам как би могло да се гледа скоро.

И Шики да го наричате, няма да се объркаме за кого става въпрос. На мен Пакито си ми е ОК, че ми звучи и изглежда като по-малкото братче на Пако, което не е далеч от действителността предвид отношенията и възрастта на участващите в Wooga Squad. Последното въпреки изказванията на ВИ, че Пако се отнасял като баща, а Пакито като майка, в грижовността си към останалите от групичката. Laughing
Впрочем ВИ, следвайки стъпките на Пакито в спец-частите, също преди постъпването си там, в един лайф с част от момчетата от BTS, беше казал, че иска да преодолее някои свои страхове и затова се впуска в изправянето срещу тях.

# 341
  • пустинен пъпеш
Още една новина за Мино от WINNER определено няма да може да има тиха демобилизация. Вчера избухна скандал заради немарливото изпълнение на служебните задължения от страна на идола, а днес SBS Entertainment News съобщи, че Мино и актрисата Парк Джу Хьон се срещат тайно от 2 години-инфо от thegirl. ru

# 342
И KST са съобщили същото. Агенцията му е пуснала следното -
"Не можем да потвърдим неща, които се отнасят до личния живот на артиста."  — YG Entertainment
Това го пишат винаги, когато изнесеното е вярно и в нета се въртят очеизбождащи доказателства. Актрисата Пак Джу Хьон, която наскоро се появи във филма „Ще умреш след 6 часа“, участва във филма на Netflix "Seoul Vibe" заедно с Мино и според съобщенията оттогава се среща с него. През юли тази година Мино и P.O от BLOCK B са били хванати на двойна среща с две жени. Нетизените са идентифицирали жените по име, една от които е Пак Джу Хьон. Има снимки от тази среща, така че нещата са сравнително ясни. Не е ясно само колко още ще изтрае тази връзка.

Понякога недоумявам как може да има толкова откачени хора! Shocked
Някаква влогърка решила да трупа повечко последователи, правейки се на интересна, ама според мен е жалка откачалка.
Скрит текст:
Популярен YouTuber твърди, че АйЮ принуждава хората да излизат и да протестират. Иска и други да докладват за нея.
На 18 декември YouTuber, който твърди, че е докладвал АйЮ на ЦРУ, публикува видео онлайн.
Във видеото, озаглавено „Докладвах АйЮ на ЦРУ" разкрива: „Вие знаете АйЮ, нали? Много известната певица. Тя подкрепя хората, които протестират срещу Yoon Seok Yeol. Тя дори им осигурява храна и дори създава настроението, че трябва да излязат и да протестират."
Влогърката също иска и други да докладват АйЮ на ЦРУ. „Уау, колко мила и добра е тя. Мисля, че тя кара хората да се чувстват така, сякаш трябва да излязат и да протестират, защото иска Юн Сок Йол да бъде отстранен.
 И аз исках да ѝ помогна. Исках идеята ѝ да бъде разпространена сред много хора, затова казах на ЦРУ какво прави. Не само аз, но и вие също искам да докладвате за нея.
Хора като АйЮ, хора, които се мислят за будни и умни. АйЮ, ти, шибана кучко, ето да те прецакат.“ — Americanparangi
Влогърката разкрива и съобщението, което е изпратила до ЦРУ.
 „Здравейте, служители на ЦРУ, благодаря ви, че работите усилено всеки ден. Изпращам ви това съобщение, за да докладвам за корейска певица на име АйЮ. Нейното истинско име е Lee Ji Eun. Напоследък тя демонстрира подкрепа за импийчмънта на южнокорейския президент. Тя дори осигури храна за протестиращите, които подкрепиха импийчмънта на южнокорейския президент. За мен изглежда, че тя поема водеща роля в подпомагането на митингите за импийчмънт в Корея. Тя е известна корейска певица и има голямо влияние.
 Сигурна съм, че правителството на САЩ вече е забелязало, че импийчмънтът на корейския президент се контролира от китайските сили. Освен това на корейски граждани, които са участвали в протести, наскоро бяха отказани американски визи и влизане. Толкова много се случва в Корея в момента. Още веднъж пиша това съобщение, за да докладвам за Lee Ji Eun. Тя показа своята подкрепа за импийчмънта на корейския президент. - Americanparangi
Преди това АйЮ привлече голямо внимание осигурявайки храна на протестиращите, присъстващи на митингите за импийчмънт.
Междувременно Americanparangi е американски YouTuber с над 86K последователи.
  smile3505   

# 343
  • пак на Рив Гош
Профи, мерси Hug Тези гледки всички са пронумеровани, прошнуровани и турени в "оня" списък с места за посещение, заедно с план Б и В Joy
Между другото, покрай всички травъл влогове, които гледам, в последния епизод на "Телефона", успях с голяма доза точност да определя къде би трябвало да е застанал Той, докато гледаше нощен Сеул откъм река Хан и чакаше обаждането в 22ч Joy

И, понеже в момента фийдовете ми във ФБ и Инстаграм са пълни с "Телефона" и Ю Йон Сок (не се оплаквам, ама хич! Heart Eyes ), един от последните бъзици със сериала е, че годината започна с Baek и Hong (Baek Huyn Woo и Hong Hae In от "Кралицата на сълзите") и ще завърши с Baek и Hong (Baek Sa Eon и Hong Hui Ju от "Телефона") Grinning.

А за влогърката нямам думи! Тия хора са с болни мозъци и готови на какво ли не за 15 минути слава Scream

# 344
  • пустинен пъпеш
Докато чакам новите серии на ,,Телефона",лейди Ок и за обичащите се врагове и търсех сериал за деoлничните дни , взех че подхванах Омъжи се за съпруга ми,въпреки че не подтиква към предпразнично настроение.Интересно е да видя Lee Yi-kyeong в роля противоположна на добряка от ,,Marry Me".О,споменаха и бг зелен пипер в 28' на 5еп.
А тази б/влогърка направо е за забрана на достъпа й до мрежата с тези нейни писания, подбуждащи омраза.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 12:45 от rududu

Общи условия

Активация на акаунт