АС и други романтични К-драми - тема 12

• 20 234
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
.... Някакъв от организаторите им отговорил че от скандали и траурни венци нямало да могат да проведат концертите в Корея, затова както било досега последните 10 г. така си оставало и нататък....
Японците пък мрънкат че са дали толкова пари за концерта, а вместо живо изпълнение, гледали видеото на Бруно Марс и на Розето на видеостената.Така я произнасям, защото чухме я наричат РозЕ.
Отзад напред, така ѝ е артистичното име, с ударение на Е-то, така се и изписва, щото нали трябва да се отличава с нещо от другите Роузи-та, ама аз нарочно баш Роуз ѝ казвам, защото розЕто е за пиене Wink.
Това с траурните венци, които откачените фенове постоянно редят пред някоя мюзик агенция или импресарска такава, щот` нещо не им e допаднало, или просто защото са идиоти, в Корея е със заплашителни размери. Абсолютно е прав японският организатор. Освен това подкрепям първата вечер, че беше в ЛА, защото няма как да превземеш музикалния свят, ако не превземеш Щатите. А това трябва да се прави на място. Ясно, че като за първи път, няма да е с размаха на шоуто в Япония. Но все някак трябва да се почне.

Това се чака -

А аз ще започна Love you anemy, като се посъберат поне 5-6 епизода. Благодаря за споделеното за него.

# 136
А, аз ще допълня за Dear X, че Хуанг Ин Йоп ще е с епизодична роля. Главни са КимЮ и Ким Йонг Де.

Днешната голяма клюка е, че Чонг У Сонг има син от някаква моделка. Детето е родено през май, той го е припознал и е поел ангажиментите си от към финансовата страна, но не е пожелал да се ожени за майката. И, за да стане още по-пикантно се оказва, че има връзка от една година с друга жена, която не е селебрити.
Корейците са се развихрили в нета и го хейтят наред като доукрасяват още повече историята около любовния му живот.

# 137
  • Русе
Прочетох новината за бащинството на Чонг У Сонг. Най-после един известен ерген да си признае, че има дете без да е женен. Ама то там е проблема май, защото майката искала брак, а той - не. На тази възраст да видим дали ще успеят да го пречупят.
Не, че одобрявам незаконни връзки и др.подобни, но корейците са ужасни в съсипване на човешки животи. Нямат спиране!

# 138
Във видеото от снощи, с BTS моменти в разни сериали, се избрах "Добре дошли в Уйкики". Току що приключих с първия му епизод и на моменти се спуквах от смях. Естествено има и глуповат хумор, но сериалът се е доста забавен, и със, и без тях. Малко са ми много 20 епизода, но ако са толкова забавни, колкото първия, ще ги изгледам.
Линк за сериала в Плейтюб, ако на някого му се прииска да погледа малко щураци - https://playtube.tv/watch/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5-%D0%B4% … t/8xjkkiozHXA2Lhb

# 139
  • Варненска клюкарка
Роце мерси за допълнението.

2в1 подскажи ми, Ким Йонг -Де главния от Печалбата ли беше?

Профче, много ми хареса това, знам че донесе клипа наскоро, но ако имаш това изпълнение моля сложи го.
https://www.youtube.com/shorts/0IzzjCd0jKc

това сцена от "When the phone rings"/Когато телефонът звъни ли е? Тези дни доста ми излизат в Шортс
https://www.youtube.com/shorts/XRooMIpP7_c

Уин аз за Хуанг Ин Йоп се посмях че щом нещо не му е точно се хваща за метлата и парцала вкъщи.
Онзи ден видях новините за пресния баща, но понеже не съм го гледала като актьор, не запомних името му. От това, което видях като изказване на моделката, тя сама е решила да роди детето. Е да, вероятно се е опитала да ожени бащата за себе си, но предвид изминалите 15 месеца от зачеването и раждането и че той междувременно   е започнал нова връзка, не ми се вярва дза сеп пречупва точно сега.

Сокчо го коментират като най-елегантния мъж на наградите отразили са го като такъв и в родината му и в медиите на домакините. От Прада са му благодарили че с красотата и таланта си е украсил техния елегантен стил. Но нямаше да е по корейски ако  редовните мрънкала не се бяха хванали за сватбения пръстен на лявата му ръка, предвид подходящите движения на ръката, това вероятно е част от рекламата на Картие но почнат ли да мрънкат става  едно си баба знае, едно си бае....
https://www.youtube.com/shorts/kWbFtD8VHAE

В шортчето има няколко думи за ръста на дамите в Корея. Освен това което знаем че се питат един друг на колко са години, кръвни групи, зодии, какво работят и какви заплати получават.... оказва се че момчетата се питат един друг колко са високи техните момичета. Независимо от собствения им ръст предпочитали дребни момичета.
https://www.youtube.com/shorts/1gflgHMy2pU

Имаше видеа за фризьорските салон, нищо не се оставя на случайността, компютър дава насоки за цвета и смесването на боите, видове подходящи прически, но услугите на фризьорите били доста скъпи а ги посещавали на 3-4 седмици. За съжаление загубих видеото за ароматите които използват, обожават да миришат на хубаво и както козметиката за лица и коса, използват и много аромати, успях да чуя само че предпочитат нежните аромати....

# 140
Белл, нямам го самичко. Това изпълнение на Джин е от първата фен среща след излизането на албума му. Оставям фенкам видео (от потребител) с двете му бавни песни, в което втората песен е точно това, което искаш. За мен Another Level е най-хубавата песен в албума.

Мога да се впиша в ръстовите изисквания на корейците (ех, що не съм достатъчно млада Stuck Out Tongue Winking Eye), едва връзвах 158 см, а сега вече и толкова нямам Mr. Green. Ама с таблицата сигурно ще съм в голяма издънка. Joy
Ако го мернеш пак това с ароматите, примъкни го, че са ми краста.

# 141
  • пак на Рив Гош
това сцена от "When the phone rings"/Когато телефонът звъни ли е? Тези дни доста ми излизат в Шортс
https://www.youtube.com/shorts/XRooMIpP7_c
Да, ама защо са сложили тези ужасни филтри Scream?! Само ми загрозяват любимия Номер Едно.

Странно е това за ароматите на козметиката. Всичките ми корейски козметични продукти (без два) са абсолютно без аромат.
От това, което съм гледала, фризьорските им салони са друг свят Grinning. Имат една 15-стъпкова процедура за коса, която бих пробвала без да се замисля Joy. Имат и услуги "коса като на К-поп айдъл", ама не знам дали са само за туристи (поне аз ги намерих по туристическите сайтове)

П.П. 2в1, Чонг У Сонг не го ли спрягаха доскоро с Шин Хьон Бин? Въй-въй-въй, аджоши не си поплюва Joy

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 15:07 от Роца

# 142
Бел, да, Ким Йонг Де беше главният в Печалбата.

Роци, спрягаха Чонг У Сонг и Шин Хьон Бин за двойка след последния им съвместен сериал, но май си бяха само поредните слухове.

Последните излезли епизоди на Family by Choice и Iron Family бяха доста емоционални.

# 143
  • Русе
"Желязното семейство" ме изгуби някъде в началото, но 'Семейство по избор" ми е интересен и го дебна всеки път. Simple Smile "Face me", "Marry you"и "Пияният роман" са другите ми предложения. Вчера започнах и "Love your enemy", но в началото нещо ми е вял. "Телефонът" засега най-много занимава мислите и фантазията ми.
Седмицата ми е фул, та дрънка! Joy
Да, Белл, много шортчета излизат за "Телефона" и ми се мярна нещо...двамата ГГ се състезават, бягат със залепени крака на някаква поляна, има някаква забава. Значи тя ще "излезе от нелегалност". Малко ми е странно, защото тя иска да се освободи от това заложничество и да води нормален живот. Очаквах нещо от рода на  "Аз имам любовник", но това е мой сценарий.

# 144
  • Варненска клюкарка
Ама новоизлюпеният баща да не би да е татенцето от Семейство по избор?

Роце, може да не съм се изразила много правилно, казала съм че така както си падат по козмегтики за лице и тяло (без да уточнявам ароматизирани или не) така обичат скъпите аромати, като под последното имам предвид парфюми. Но загубих видеото, то си беше големи правила там, защото примерно ако отиват на работа не ползват парфюми, за да не бъде разчетено погрешно като знак към колеги мъже, омъжените дами ползват такива неща само ако ги придружават съпрузите им. Затова писах че беше интересно но загубих видеото....Често пръсвали парфюма в мокрите си след баня коси и се оправдавали че е агресивен аромат на шампоана (тук се сещам за един който не можа да сдържи порива си и доста явно вдъхваше аромата на косата на колежката си или въобще нея самата докато си чакаха сцената на СП Mr. Green)  Но пък във фитнес салоните и всякакви там гимнастики ухаело на скъпи парфюми и едва доловим естествени аромати, резултат от интезивното движение. Няколко рускини омъжени за корейци ми ги обясняват от известно време тези неща в Шортс...
За козметиките и поддръжката едната влогърка говореше и че жените най често не обезкосмяват телата си, което ми се видя малко страно, при положение точно обратното, което каза за мъжете, че обезкосмяването при тях е издигнато в култ и от години мъжете масово го правят с лазер. Едната рускиня обясняваше че кожата на съпруга и на 40 е толкова хубава, че роднините и трудно му давали  годините му. Но показа и един шкаф с тубички, кутийики с кремове, тоници, млека, олиа, и прочие продукти за грижа... продуктите за украса отделно... Joy Обясняваше и че повечето от познатите и са така - но хубавата им кожа си било белег на расата- по дебела кожа с много колаген, която не е склонна към образуване на бръчки. Повечето били доста тъмни на цвят и доста труд трябва да хвъли човек в интернет докато открие място за правене на соларни процедури, но и клиентите били само чуждеци Joy Обясняваше как в Корея  всеки без грам смущение можел да направи забележка за килограмите, на нея в козметичния салон и направили, когато и се появило коремче след едно пътуване до Русия, а на мен ми се видя съвсем слаба....  Едната пък с ръст 176 см каза че вече била свикнала да им вижда основно върховете на главите. Жената на Принц лимон единия ден беше прекарала часове в козметичен салон и вярно лицето и после светеше с преливащ перлен ефект, ама там положението е сериозна беда с килата. А салонът макар да си беше с корейски собственици се казваше Анастасия и по думите и всички работещи там изглеждали като айдъли. Влогърките минават и през магазини за дрехи и обувки, аптеки, сладкарници, заведения за хранене, супермаркети, след посленото се оказа че е по евтино да се яде улична храна, че в магазина говеждото и свинското е доста скъпо, но понеже веднага обърнах на ум цените, защото дамите ги дадоха във вонове и рубли, а и количеството не бешие за кг и също така след като ги сметнах веднага ги забравих Joy Върти ми се някаква цена за говеждо около 60-70 лв за няма килограм. На всяка опаковка на какъвто и да е продукт за хранене и пиене за 100 грама е изписана калорийната стойност.  Честа гледка е в някое заведение човек да види по масите включени да се зареждат компютри и телефони, а собствениците им в тоалетната или мръднали някъде наблизо. Всеки след хранене в заведение си отсервира сам, навън отпадъците си ги носат в торбичка, най бързия начин да намерят как да се отъват от тях било да влязат в магазин за дрехи където имало кошчета. В магазините за дрехи белите дрехи били забранени за проба а по рафтовете моделите често били само за реклама и като номерация за проба, при плащане касиер- продавачът вадел стоката на място или някой от служителите от склада пристигал с нея. честа гледка в ГТ е деца да седят по седаките, възрастните прави, няма етикет според кйто да се отстъпва място на възрастен, ако не берял душа било даже обидно, рускинята бързо го научила след 2-3 гафа в метрото.
Абе интересни неща ми попадат в Шортс, но нямам време да проследя дадените адреси за дългите видеа, а и дикцията на накои  в опитите си да изприказват всичко което са решили на един дъх е просто отчайваща...

# 145
Ама новоизлюпеният баща да не би да е татенцето от Семейство по избор?
....................................
Не е.
Едното татенце в Семейството е Че Уон Йонг. Евентуално сте го гледали в Хуаранг, Наследницците, Динята...
Другият татко е Че Му Сонг. И него би трябвало да познавате от Щангистката, Императрица Ки, Хрониките...

# 146
Белл, намерих песента в отделен клип. Ето го -

Впрочем не било фен-кам, а каквото са си записали от излъчването в Уивърс.
И докато съм на вълна Джин, който днес излетя за Токио, за промоции на албума си там, последната му фен-среща, с въртележката, на 24 ноември е била за 50 фенове, в тематичния парк Lotte World. Всеки от тях се е завъртял по веднъж на въртележката с Джин. Получил е албума Хепи с негов автограф. Традиционният за такива фен-срещи специален дребен подарък този път е бил нещо от FRED Jewelry.
Скрит текст:

Отлитам за Уайкики Wink. Още 19 епизода ме чакат и това е само първи сезон. Видях, че има и втори.

# 147
  • пак на Рив Гош
Белл, ясно за козметиката. Мислех, че става въпрос за бялата козметика, защото знам, че държат да е без аромат. Даже се мръщят на някои френски помадки, понеже са парфюмирани Grinning.
Месото е скъпо, понеже нямат развито животновъдството (нямат място), затова голяма част от месото в Корея е внос.
Аз нали следя различни травъл-канали, та там предупреждават за местата в метрото - има седалки в розово (за бременни) и в синьо (за възрастни) и тежко ти, ако седнеш там, дори и да няма нуждаещи се в непосредствена близост Joy.
Надявам се, че поне на туристите не правят забележки за килограмите, иначе ще го закъсам Joy

Профи, вторият сезон на Уайкикито не е продължение на първия, само принципът е същият- група от младежи и guest-housе-a Уайкики. Аз се опитах да ги гледам, но не бяха моето (въпреки Ким Сон Хо във втория сезон Wink ).
Вчера мернах, че ВИ ще издаде нова версия на коледната песен White Christmas, но не видях повече подробности. Акаунтът изглеждаше правдоподобен, но може и да се лъжа.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 22:44 от Роца

# 148
Роци, не се лъжеш вярно е. Миналата или по-миналата седмица бяха пуснати стоки с ВИ, Бинг Кросби и/или Тани(кученцето на ВИ) в коледен стил, точно за предстоящото излизане на песента.

Уйкикито е тъповато на места, ама аз и не съм с големи предварителни очаквания.

# 149
Профи, във втори сезон на Уайкикито има участие и УСок и понеже като си харесам актьор/актриса гледам цялата им филмография в един момент стигнах и до този сериал. Обаче разбрах, че УСок има минимално участие, а всичко друго прочетено за сериала показваше, че е далеч от това, което харесвам и го оставих на изчакване. Ако решиш да го гледаш по твоите отзиви ще преценя дали да му дам шанс.

Общи условия

Активация на акаунт